Αρχική » , , , , » Δαβάκης: Διερευνάται η δυνατότητα ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων

Δαβάκης: Διερευνάται η δυνατότητα ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων


Με γνώμονα το συμφέρον των μερισματούχων του

Τη διερεύνηση της δυνατότητας ενοποιήσεως των Μετοχικών Ταμείων των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με μόνο γνώμονα το συμφέρον των μερισματούχων τους υποστήριξε ότι εξετάζει ο αρμόδιος Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Θανάσης Δαβάκης στην απαντητική του επιστολή προς αντίστοιχη επιστολή της 15 Σεπτεμβρίου της «Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων» (ΑΝΕΑΕΔ), με την οποία... η Ένωση εξέφραζε την έντονη διαφωνία της παραθέτοντας και τη σχετική επιχειρηματολογία.

Σε αυτήν ο ΥΠΕΘΑ, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι στόχος του Υπουργείου είναι η διερεύνηση της δυνατότητας ενοποιήσεως των Μετοχικών Ταμείων, «με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το όφελος και τα συμφέροντα των μερισματούχων τους, αλλά και των επερχόμενων γενεών μερισματούχων (νυν μετόχων). Συνεπώς δεν είναι αυτοσκοπός η Ενοποίηση εφόσον αυτή δε θα εξυπηρετεί τα προαναφερθέντα». Πρόσθεσε επίσης ότι «τα Γενικά Επιτελεία έχουν διαθέσει το κατάλληλο προσωπικό, προκειμένου να καθοριστεί το περιεχόμενο της διακήρυξης του διαγωνισμού για την επιλογή εξειδικευμένου εξωτερικού φορέα, με κύριο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα την αντικειμενικότητα της αναλογιστικής μελέτης για τη μετεξέλιξη των Μετοχικών Ταμείων».

Ο ίδιος τέλος κατέληξε σημειώνοντας ότι «στη διερευνητική προσπάθεια του ΥΠΕΘΑ δεν υφίσταται επ’ ουδενί το ενδεχόμενο μετατροπής των Μετοχικών Ταμείων σε Επικουρικά. Επίσης το ΥΠΕΘΑ είναι σαφώς αντίθετο στην ένταξή τους στο Υπουργείο Εργασίας. Κάθε άλλη, πέραν των προαναφερθέντων, άποψη ή εκτίμηση επί του θέματος της Ενοποίησης, είναι πρόωρη και πιθανόν εξυπηρετεί σκοπιμότητες, τις οποίες το ΥΠΕΘΑ συνεχίζει να μη λαμβάνει υπ’ όψιν του στο σχεδιασμό του».

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)

5 σχόλια:

 1. Δε μας χέζεις ρε Δαβάκη! Εδώ δε μπορείς να χωρίσεις δυο γαιδάρων άχυρα και θέλεις να ενοποιήσεις τα ΜΤ! Κύτταξε να επιστρέψεις όσα φάγατε εσύ και το σινάφι σου, μαζί με κάποιους προέδρους ΕΑ.
  Άντε γιατί η ανοχή έχει και όρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κύριοι συνάδελφοι.
  Η όλη αυτή ιστορία είναι ένα νέο κόλπο αρπαγής της περιουσίας των μετοχικών μας ταμείων. Οι πολιτικοί απατεώνες που παριστάνουν την κυβέρνηση δίνουν τα ρέστα τους, με την ανοχή και κάλυψη των επισήμων ενωσεων αποστρατων.
  1. Ψάχνοντας λίγο το καθεστώς των ΝΠΔΔ είδα οτι για την συγχώνευση 2 ΝΠΔΔ απαιτείται πρίν την συγχώνευση ή ενοποίηση ή κατάργηση του ενός και μεταφορά των αρμοδιοτήτων, πόρων του κλπ στο άλλο απαιτείται πρώτα η εκκαθάρισή του, η μεταφορά τυχόν περιουσιακών του στοιχείων στο ΥΠΟΙΚ και η μεταβίβασή τους από το ΥΠΟΙΚ στο νέο ΝΠΔΔ .
  2. Στην πρόσφατη διαταγή Δαβάκη αναφέρεται ξεκάθαρα οτι στόχος είναι η ενοποίηση των 3 ΜΤ. Για να γίνει ενοποίηση, πρέπει να προηγηθεί διάλυση, εκκαθάριση και μεταβίβαση της περιουσίας τους στο ΥΠΟΙΚ.
  3. Εδω είναι το πρόβλημα. Το ΥΠΟΙΚ παρακρατούσε εισφορές των ε.ε. στελεχών υπέρ ΜΤΣ διότι λέει του χρωστούσε το ΜΤΣ. Και ποιός μας εγγυάται οτι το ΥΠΟΙΚ δεν θα κρατήσει οτι περιουσιακό στοιχείο θέλει "για εξόφληση του χρέους" από την περιουσία των ΜΤ και θα δώσει τα υπόλοιπα (εάν και εφόσον περισσέψουν) στο νέο ενοποιημένο ΜΤ;
  4. Επειδή δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη στο ΥΠΟΙΚ και στην κυβέρνηση αντίθετα από πολλούς "μεγαλόσχημους" της ΕΑΑΣ (και τους "εκπροσώπους τύπου" τους) αμφιβάλλω πολύ οτι οι "προσκυνημένοι" πολιτικοί των ΥΠΟΙΚ και ΥΕΘΑ κόπτονται για την εξασφάλισή μας. Το πιθανότερο είναι να σχεδιάζεται "δια της πλαγίας μεθόδου" η αρπαγή των περιουσιών των Μετοχικών Ταμείων.
  5. Ελπίζω να κάνω λάθος αλλά η όλη διαδικασία δείχνει "ληστεία στο βάθος του τούννελ" από το δίσυμο της συμφοράς Σαμαρά - Βενιζέλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μια ερώτηση πολλαπλά γραφόμενη:

  Αυτό το χαμόγελο γιατί το έχουν μόνο οι πολιτικοί στο Μπουρδελιστάν;;;;

  Πότε αυτό το χαμόγελο θα το έχουν οι πολίτες (που θα έχουν απομείνει ζωντανοί και από το νέο εμφύλιο που σπρώχνουν τη χώρα);;;;

  ΟΕΟΟΟΟ;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμε 20 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:04 μ.μ.
  Όλα γίνονται πολύ απλά, με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Το δοκίμασαν με την ΕΡΤ, είδαν ότι έχουν να κάνουν με πρόβατα και το κάνουν πλέον ΠΑΝΤΟΥ! Όταν λέγαμε κάποιοι να πανε και οι Ενώσεις Αποστράτων στην ΕΡΤ για να έχουμε και λόγο, όπως ΟΛΟΙ οι άλλοι, οι δικοί μας προσκυνημένοι ήθελαν την ηρεμία τους!
  Τώρα που θα αρχίσει το γλέντι, θα αρχίσουν να σκούζουν σαν τα γατάκια!
  Όσο για το χαμόγελο του Δαβάκη, είναι το κλασσικό χαμόγελο του ηλίθιου! Γιατί δεν είναι τίποτε παραπάνω από ηλίθιος....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμε 20 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:04 μ.μ.

  Αρκετά διαφωτιστικό και ενημερωτικό το σχόλιο σου. Αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι ΕΝΩΣΕΙΣ-ΚΑΦΕΝΕΙΑ θεσμικές και μη (και καλά) το εκανες εσύ. Οι λόγοι που οι ΕΝΩΣΕΙΣ κάνουν ΓΑΡΓΑΡΕΣ κατα την αποψη μου είναι: 1. Αφου είναι κυβερντική άποψη πρέπει να την στηρίξουν. 2. Δεν παίρνουν χαμπάρι λόγω προβλημάτων υγείας 3. Ανταλλάσουν τη "σιωπή" τους για προσωπικά συμφέροντα. 4. Συνδιασμός των ανωτέρω.

  Σε οτι αφορά τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου στο ΥΠΟΙΚ να είμαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ οτι τα περιουσικά στοιχεία θα κάνουν φτερά. Πάντα για το συμφέρον των μελών και με την υποστήριξη των ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ.

  Επειδή όμως τα στα μετοχικά ταμεία συνεισφέρουν οι μέτοχοι δηλαδή οι εν ενεργεία συνάδελφοι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε εαν η "στρατιωτική ηγεσία" (λέμε τώρα) θα ενημερώσει τους μετόχους για το τι σημαίνει ενοποίηση των ταμείων και κάτω απο ποιές προϋποθέσεις γίνεται αυτή πριν φυσικά απο την απόφαση που θα λάβει η "δημοκρατική" μας κυβέρνηση.

  Αναμένω με αγωνία κάποια κίνηση απο τις....ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ.

  Υ.Γ με τον όρο κίνηση φυσικά δεν εννοώ την πρωτοκολλημένη επιστολή ούτε το κλάμα στα τοπικά κανάλια ουτε την εκ των υστέρων ψηφοθηρική συνάντηση των "καρδιναλίων" με τον αρμόδιο δούλο...ε...υπουργό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ