Αρχική » , , , , , , » Ενημερωτικά Συντάξεων: Την Τετάρτη 25/9 ξεκινά η ανάρτησή τους με τις προσωπικές διαφορές (ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ)

Ενημερωτικά Συντάξεων: Την Τετάρτη 25/9 ξεκινά η ανάρτησή τους με τις προσωπικές διαφορές (ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ)


Μαίρη Λαμπαδίτη

Πώς πρέπει να διαβάσουν και τι πρέπει να προσέξουν στα σημειώματα 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι

Τα πουλυαναμενόμενα ενημερωτικά σημειώματα με τις προσωπικές διαφορές θα δουν πρώτοι οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΑΕΕ και του πρώην ΕΤΑΑ που θα λάβουν τη σύνταξη του Οκτωβρίου, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσουν οι συνταξιούχοι του πρώην ΙΚΑ, των πρώην «ευγενών» ταμείων, του ΝΑΤ και του Δημοσίου στις 27 του μηνός.

Στα εκκαθαριστικά με το αποτέλεσμα του επαναυπολογισμού 1,7 εκατομμυρίων συντάξεων θα εμφανίζεται:

το παλαιό ποσό της σύνταξης, μεικτό και καθαρό μετά τις παρακρατήσεις

το νέο ποσό της σύνταξης όπως διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο του 2019 μετά τον επαναυπολογισμό με βάση το νόμο Κατρούγκαλου (μεικτό και καθαρό) και

το ύψος των προσωπικών διαφορών που προκύπτουν (θετικές και αρνητικές προσωπικές διαφορές)

Τα εκκαθαριστικά του Φεβρουαρίου και των υπόλοιπων μηνών του 2019 θα αναρτηθούν αργότερα εντός του έτους.

Όπως διαβεβαίωσε την Κυριακή ο υφυπουργός εργασίας Νότης Μηταράκης οι συνταξιούχοι θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν στην τσέπη το ίδιο καταβαλλόμενο καθαρό ποσό και η δημοσιοποίηση των εκκαθαριστικών έχει μόνο χαρακτήρα ενημέρωσης.

Στο ενημερωτικό σημείωμα που δημοσιεύει το newmoney.gr η παλαιά καθαρή σύνταξη του συνταξιούχου ήταν 1.042,90 ευρώ ενώ μετά τον επαναυπολογισμό μειώθηκε στα 987,80 ευρώ. Δηλαδή η προσωπική διαφορά που αναγράφεται στο σημείωμα ανέρχεται σε 55,10 ευρώ τα οποία όμως συνεχίζει να λαμβάνει.


Το νέο ποσό της σύνταξής του αποτελείται από την εθνική σύνταξη ύψους 384 ευρώ και την ανταποδοτική ύψους 666,85 ευρώ.

Η εθνική σύνταξη είναι 384 ευρώ για όλους όσοι συνταξιοδοτήθηκαν με 20ετία ασφάλισης και πάνω. Το ποσό της εθνικής σύνταξης μειώνεται ως εξής: 2% για κάθε έτος που υπολείπεται των 20 ετών ασφάλισης και μέχρι τα 15 έτη ασφάλισης, οπότε ανέρχεται σε 345,60 ευρώ.

Το ποσό της ανταποδοτικής σύνταξης εξαρτάται από τις εισφορές που είχε πληρώσει ο συνταξιούχος στον βίο του ως ασφαλισμένος. Ειδικότερα το ποσό της ανταποδοτικής υπολογίζεται με βάση τις συντάξιμες αποδοχές, τον χρόνο ασφάλισης και τα ετήσια ποσοστά αναπλήρωσης. Για τον επανυπολογισμό ελήφθησαν υπόψη οι συντάξιμες αποδοχές με τις οποίες είχε συνταξιοδοτηθεί ο κάθε ασφαλισμένος σε τιμές 2016.

Ωστόσο όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ο επαναυπολογισμός περίπου 222.983 συντάξεων.

(ΠΗΓΗ: protothema.gr)

4 σχόλια:

 1. Με Συνολικη Συνταξιμη Πραγματικη Υπηρεσια 43/07/05 τα XL που κυκλοφορουν μου βγαζουν προσωπικη διαφορα περιπου 80 ευρω και συμφωνα με τον παραπανω τροπο υπολογισμου η προσωπικη διαφορα ειναι περιπου 40 ευρω. Η διαφορα δεν ειναι τοσο μεγαλη. Κυριακη κοντη γιορτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ειναι ντροπή και κατάντια ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ καθε μερα να αναφέρουν για συντάξεις στην παρούσα φάση που η Χωρα δέχεται ασσύμετρη απειλή.Κατά τα άλλα η άμυνα της Ελλάδας να εξαντλείται στο μη τυχόν και πάρει κανα ταληρο αύξηση η σύνταξη του παππού.Στην Ελλάδα ασχολούμαστε πως θα κόψουμε συντάξεις, πως θα πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ.Ειναι αισχος συνταξιούχοι να λαμβάνουν μισθό ΑΔΗΛΩΤΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 1420 ευρώ κα δεν αναφέρουμε για διευθυντές την στιγμή που νέα παλληκάρια και κοπελιές ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ φεύγουν στο εξωτερικό γαι ανευρεση εργασίας και δεν προκειται να ξαναγυρίσουν.ΟΛοι γνωριζόμαστε και εχουμε άκρες μην κοροιδευομαστε και ΚΥΡΙΩΣ μην κρυβόμαστε.
  Καταργειστε τον ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ είτε αυξήστε τα ποσοστά αναπλήρωσης και αυτά θα σταματήσουν.Τα ποσοστά αναπλήρωσης που παραουσιάζονται σίγουρα δεν αντικατροπτίζουν την πραγματικότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. -Οι συνταξιούχοι λαμβάνουν σύνταξη και
   όχι μισθό.
   -Άλλοιέχουν αδήλωτο μισθό εργαζόμενοι με
   κοινή συμφωνία με εργοδότες που κλέβουν
   το ΔΗΜΟΣΙΟ για ίδιον όφελος.
   -Έχω παιδί με εξαίρετες σπουδές που εργάζεται
   στο εξωτερικό και αμοίβεται ανάλογα.
   ΠΕΣ ΜΑΣ ΞΕΡΟΛΑ:
   ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ 500 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ
   ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
   ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ 250 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ
   ΦΠΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΚΑ.
   ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ 100ΑΔΕΣ ΕΚ. ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ
   ΟΙ "ΔΗΘΕΝ"ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ".
   ΤΙ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΓΕΝ.ΚΑΙ ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΣΤΑ
   ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ;
   ΤΙ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΚΥ(ΟΙ)ΝΟ
   ΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ 200
   ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
   ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΕΣ ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
   ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
   ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙ
   ΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥ
   ΕΦΕΥΡΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ,ΤΙΣ ΜΠΑ
   ΡΟΥΦΕΣ ΤΟΥ ΑΡΑΧΤΟΥ,ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΥΠΕΞ,ΤΙΣ
   ΤΡΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΟΥ,ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΓΚΑΒΟΥ
   ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ,ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΥ,ΤΟΥ ΓΑΠ,ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΜΑΘΟΥΣ
   ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΥ.ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΣΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ
   ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ
   ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ.
   ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΡΟΣΘΕΣΗ.

   Διαγραφή
 3. Σωστά βγαίνουν τα ενημερωτικά σημειώματα για να έχουμε μία ενημέρωση για τις συντάξεις μας. Σωστά επίσης είναι ότι <<......η δημοσιοποίηση των εκκαθαριστικών έχει μόνο χαρακτήρα ενημέρωσης....>>. Θα δημιουργηθεί όμως ένα πρόβλημα με τις βεβαιώσεις αποδοχών/συντάξεων του έτους 2019 διότι αυτά τα ενημερωτικά θα έχουν <> πιστεύω ότι απαιτηθεί να εκδοθούν και άλλα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα του 2019 προκειμένου να αθροιστούν τα ποσά τους και να εκδοθούν στο τέλος του έτους 2019 οι ετήσιες βεβαιώσεις αποδοχών/συντάξεων 2019 (αποδοχές από 1/1/2019 μέχρι 31/12/2019);;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ