Αρχική » , , , , , » Στρατός Ξηράς: Εδώ και 21 μήνες δεν καταβάλλεται αποζημίωση υπηρεσιών αργιών Στρατιωτικών (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Στρατός Ξηράς: Εδώ και 21 μήνες δεν καταβάλλεται αποζημίωση υπηρεσιών αργιών Στρατιωτικών (ΕΓΓΡΑΦΑ)


Στρατιωτικοί καταγγέλλουν πως δεν έχουν πληρωθεί βάρδιες Σαββατοκύριακου από το 2018 - «Όταν μάλιστα αυτό παρέχεται κανονικά στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας»

Επί 21 μήνες τώρα, στελέχη του Στρατού Ξηράς στην Ρόδο δεν έχουν λάβει τα χρήματα που αντιστοιχούν σε Σάββατα, Κυριακές και αργίες που εργάστηκαν, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης (news.gr)

Η ΠΟΜΕΝΣ επισημαίνει πως παρά το γεγονός πως είχε κατατεθεί και σχετική ερώτηση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) από βουλευτή της ΝΔ προς τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος έδωσε διαβεβαίωση πως θα υπάρξει διευθέτηση του ζητήματος, ωστόσο τίποτα δεν έγινε επί του πρακτέου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).Συγκεκριμένα η ΠΟΜΕΝΣ σε επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς επισημαίνει: «Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, με έγγραφο που της κοινοποίησε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ), έγινε αποδέκτρια της έντονη δυσαρέσκειας συναδέλφων στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς, που για άγνωστους λόγους, στερούνται θεσμοθετημένων δικαιωμάτων τους, όταν μάλιστα αυτό παρέχεται κανονικά στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, το (α) σχετικό (ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ), καθορίζει την καταβολή οικονομικής αποζημίωσης στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες. Η παραπάνω αποζημίωση όμως, για λόγους που δεν γνωρίζουμε, δεν έχει χορηγηθεί στα στελέχη του Στρατού Ξηράς από 01/01/2018 έως και σήμερα.

Η καθησυχαστική απάντηση (γ σχετικό) του τέως ΥΕΘΑ κ. Αποστολάκη, ότι έχουν δοθεί οδηγίες για την καλύτερη διευθέτηση του θέματος, στην σχετική επερώτηση του κ. Μάνου Κόνσολα, Βουλευτή Δωδεκανήσου και Υφυπουργού Τουρισμού (β σχετικό), αποδείχτηκε κενή περιεχομένου, στερούμενη ουσιαστικής διάθεσης εναρμόνισης του υπουργείου με τα θεσμοθετημένα και απαξιώνοντας τα στελέχη που προσφέρουν άοκνα τις υπηρεσίες τους ακόμη και τις ημέρες που δεν εργάζεται ο ευρύτερος δημόσιος τομέας.

Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ όπως το έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη, θα συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις για την εξεύρεση των αποδοτικότερων λύσεων στα προβλήματα των στρατιωτικών, αλλά θεωρεί αδιανόητο να μην εφαρμόζονται οι ήδη θεσμοθετημένες παροχές κατατάσσοντας τους εργαζόμενους του κλάδου μας σε εργασιακό δυναμικό δεύτερης κατηγορίας. Αναμένουμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, ως ελάχιστη αναγνώριση των πολύτιμων υπηρεσιών που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τα ανωτέρω στελέχη, γνωρίζοντας ότι η σημερινή ηγεσία του Στρατού Ξηράς έχει αποδείξει το πόσο αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις ανησυχίες του προσωπικού της».

Δείτε το (α) σχετικό έγγραφο του ΓΕΕΘΑ:


Δείτε την καταγγελία των στρατιωτικών στην Ρόδο:Δείτε την ερώτηση [(β) σχετικό] του βουλευτή της ΝΔ Μάνου Κόνσολα:Δείτε την απάντηση [(γ) σχετικό] του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ