Αρχική » , , , , , , » Το καθεστώς για το εφάπαξ σε Αεροπορία, Ναυτικό και Λιμενικό

Το καθεστώς για το εφάπαξ σε Αεροπορία, Ναυτικό και Λιμενικό

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Τους 8 μήνες αγγίζει η αναμονή για το εφάπαξ στην Αεροπορία, με 700 αποστρατευθέντες να περιμένουν να εισπράξουν το βοήθημα. Ο Ειδικός Λογαριασμός Αλληλοβοήθειας Αεροπορίας (ΕΛΟΑΑ) πληρώνει τώρα τις... αιτήσεις από τον Σεπτέμβριο του 2013. Τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένεται να συνεχιστούν οι πληρωμές του Σεπτεμβρίου του 2013, μήνα κατά τον οποίο υπήρξαν μαζικές αποστρατείες. Τον Ιούλιο εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν οι πληρωμές του περασμένου Οκτωβρίου, ενώ τον Αύγουστο οι πληρωμές του περασμένου Νοεμβρίου. Από τον ΕΛΟΑΑ εκτιμούν πως οι 700 της αναμονής θα αγγίξουν τους 1.000 σε βάθος 2-3 μηνών λόγω αποστρατειών. Το μέσο εφάπαξ κυμαίνεται κοντά στις 65.000 - 70.000 ευρώ για σμηναγούς - επισμηναγούς με 25-28 χρόνια υπηρεσίας.

ΝΑΥΤΙΚΟ: Τους 8-10 μήνες -με αυξητική όμως τάση λόγω των πολλών αιτήσεων αποστρατείας- αγγίζει η αναμονή για το εφάπαξ βοήθημα από τον ΕΛΟΑΝ. Ο Ειδικός Λογαριασμός Αλληλοβοήθειας Ναυτικού (ΕΛΟΑΝ) πληρώνει τώρα τις αιτήσεις του Ιουλίου του 2013, ενώ στην ουρά βρίσκονται περίπου 600-700 άτομα. Τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένεται να πληρωθούν όσοι αποχώρησαν τον Αύγουστο του 2013. Αντίστοιχα, τον ερχόμενο Ιούλιο προβλέπεται να ξεκινήσουν να πληρώνονται οι αποστρατευθέντες του Σεπτεμβρίου του 2013, ενώ τον ερχόμενο Αύγουστο εκτιμάται πως θα πληρωθούν όσοι άνοιξαν τον Οκτώβριο την πόρτα της εξόδου. Το μέσο εφάπαξ αγγίζει τα 70.000 (για τους αποφοίτους από σχολές υπαξιωματικών) και τα 85.000 (για τους προερχομένους από σχολές αξιωματικών).

ΛΙΜΕΝΙΚΟ: Το 6μηνο αγγίζει η καθυστέρηση για την πληρωμή του εφάπαξ βοηθήματος στους λιμενικούς από το ΤΑΛΣ. Σύμφωνα με συνδικαλιστές, το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (ΤΑΛΣ) πληρώνει αυτή την εποχή τις αιτήσεις του Νοεμβρίου του 2013, ενώ στην αναμονή βρίσκονται περίπου 120 άτομα. Συνδικαλιστές του κλάδου εκτιμούν πως τον ερχόμενο Ιούνιο θα αρχίσουν να πληρώνονται όσοι αποχώρησαν τον Δεκέμβριο του 2013. Αντιστοίχως τον Ιούλιο αναμένεται να εξοφληθούν τα υπόλοιπα του Δεκεμβρίου -αν υπάρχουν- και να ξεκινήσουν οι πληρωμές του Ιανουαρίου του 2014. Ακολούθως τον Αύγουστο προβλέπεται να πληρωθούν τα υπόλοιπα του Ιανουαρίου και να ξεκινήσουν οι πληρωμές για τον Φεβρουάριο του 2014. Αρκετές αποχωρήσεις σημειώθηκαν τον Μάρτιο του 2014 με τις κρίσεις. Όσοι ανήκουν σε αυτό το κύμα εξόδου προβλέπεται να ξεκινήσουν να πληρώνονται από τον Σεπτέμβριο και μετά.

(ΕΘΝΟΣ 22/05/2014 – Σ.Λ.)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ