Αρχική » , , , , » Στην αναμονή για το εφάπαξ οι Στρατιωτικοί

Στην αναμονή για το εφάπαξ οι Στρατιωτικοί

Περισσότερο από έντεκα μήνες περιμένουν οι στρατιωτικοί, που αποστρατεύτηκαν, για να πάρουν το εφάπαξ που δικαιούνται. Η βασική αιτία είναι η πολύ κακή κατάσταση των μετοχικών ταμείων. Επισημαίνουμε ότι,... το εφάπαξ που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί, οι οποίοι αποστρατεύονται, είναι αμιγώς ανταποδοτικού χαρακτήρα και όχι προνοιακού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στρατιωτικοί που αποστρατεύθηκαν στις κρίσεις του Μαρτίου του 2013 δεν έχουν πάρει ακόμη εφάπαξ! Οι αιτήσεις που εκκρεμούν και στα τρία μετοχικά ταμεία ξεπερνούν τις 2.200. Πιο συγκεκριμένα:

Στον Στρατό Ξηράς, ο χρόνος αναμονής για το εφάπαξ είναι σήμερα εννέα με δέκα μήνες και με αυξητικές τάσεις.

Στην Πολεμική Αεροπορία, η αναμονή για το εφάπαξ είναι στους οκτώ με εννέα μήνες. Ο Ειδικός Λογαριασμός Αλληλοβοήθειας Αεροπορίας (ΕΛΟΑΑ) εξοφλεί τις αιτήσεις από τον Σεπτέμβριο του 2013. Τον Ιούλιο εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν οι πληρωμές του περασμένου Οκτωβρίου, ενώ τον Αύγουστο οι πληρωμές του περασμένου Νοεμβρίου.

Στο Πολεμικό Ναυτικό, ο χρόνος αναμονής του εφάπαξ αγγίζει τους δέκα με έντεκα μήνες. Ο Ειδικός Λογαριασμός Αλληλοβοήθειας Ναυτικού (ΕΛΟΑΝ) πληρώνει τώρα τις αιτήσεις του Μαρτίου του 2013.

Το μέσο εφάπαξ των στρατιωτικών έχει μειωθεί κατά 30% σε σύγκριση με το χορηγούμενο εφάπαξ μέχρι το 2009. Σήμερα, το μέσο εφάπαξ των στρατιωτικών κυμαίνεται από 62.000-73.000 ευρώ (για τους αποφοίτους από Σχολές Υπαξιωματικών), ενώ στις 78.000-85.000 ευρώ είναι το εφάπαξ για τους προερχομένους από Σχολές Αξιωματικών.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναγνωρίζει το πρόβλημα ρευστότητας των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως σε καμία περίπτωση το εφάπαξ των στρατιωτικών δεν κινδυνεύει και ότι καταβάλλονται προσπάθειες να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος αναμονής για τη χορήγησή του στους αποστρατευθέντες στρατιωτικούς.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 31/05/2014 – ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Το καθεστώς για το εφάπαξ σε Αεροπορία, Ναυτικό και Λιμενικό

1 σχόλια:

  1. Το εφάπαξ μειώθηκε μόνο με τον νόμο του 2012 ...
    Το ποσό του εφ'απαξ για τους προερχόμενους απο ΑΣΕΙ δεν σταματά 85.000.....
    Οι αποστρατευθέντες τον Μάρτιο του 2013 το πήραν το εφάπαξ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ