Προβοκάτσια στον Α/ΓΕΕΘΑ!


ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ «ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΜΟΡΣΙ»
ΖΗΤΑΓΑΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ
«Η 5η φάλαγγα στήνει παγίδες στον Στρατό» λένε οι πρόεδροι των απόστρατων

Πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά προβοκάτσια εις βάρος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου, καθώς στις τάξεις των απόστρατων αξιωματικών στα Χανιά διακινήθηκε έγγραφο που πρότεινε «πραξικόπημα» από εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη με αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Αρχηγού, με σκοπό να... τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση. Η ιδέα προφανώς, ήρθε από τον τρόπο με τον οποίο ο αιγυπτιακός στρατός «έριξε» τον πρόεδρο Μόρσι.

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση από το γεγονός ότι η πρόταση φερόταν να υπογράφεται από θεσμικές ενώσεις απόστρατων αξιωματικών του Στρατού. Άμεσα αντέδρασαν οι πρόεδροι των ενώσεων, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια και αναφέροντας το απίστευτο, ότι: «η 5η Φάλαγγα στήνει παγίδα για να έρθουν οι απόστρατοι σε ρήξη με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ».

Η επιστολή

Το έγγραφο, εν είδει επιστολής έφτασε και στο ΥΕΘΑ και είχε θέμα «Κινητοποιήσεις Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων», ενώ φαινόταν ότι το υπέγραφαν τρεις θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων.

Στο έγγραφο, αναφέρεται:

«1. Σας γνωρίζουμε ότι τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, οι πρόεδροι των Παραρτημάτων των Ενώσεων Αποστράτων Αξκών Στρατού Χανίων, Ναυτικού Κρήτης και Αεροπορίας Χανίων, μετά από ομόφωνες αποφάσεις των Δ.Σ. αυτών, πραγματοποίησαν σύσκεψη στο παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξκών Ναυτικού, προκειμένου να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα υιοθετηθείσας ιδέας ενεργείας που αφορά στις κινητοποιήσεις μας για την προβολή του αιτήματος αναθεώρησης των πρόσφατων πολιτικών αποφάσεων, με βάση τις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπέστησαν δυσανάλογες - σε σχέση με άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες - περικοπές των αποδοχών τους, επωμιζόμενοι υπέρμετρα έναντι άλλων, το βάρος της οικονομικής ανάκαμψης της Χώρας.
2. Και τα τρία Παραρτήματα συμφώνησαν, ότι μετά τις συγκεντρώσεις μας οι οποίες απέφεραν θετικά αποτελέσματα, απαιτείται και νέα μορφή δράσης-διαμαρτυρίας, προκειμένου να οδηγηθούμε στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί από το Σ.Ο.Δ.. Συγκεκριμένα και κατά την άποψή μας, η «στοχοποίηση» του Α/ΓΕΕΘΑ και η ώθηση του σε παραίτηση μέσω της αμφισβήτησης του από τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην επίτευξη του ως άνω στόχου.
3. Επιγραμματική ανάλυση των συμπερασμάτων της σύσκεψης φαίνεται στο Παράρτημα «Α».
4. Κατόπιν των ανωτέρω προτείνεται, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων μας, να ξεκινήσει διαδικασία συλλογής υπογραφών μέσω διαδικτύου από τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, με αίτημα την παραίτηση του Α/ΓΕΕΘΑ. Παράδειγμα-Σχέδιο διακήρυξης που θα παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα και θα ζητείται η υπογραφή φαίνεται Παράρτημα «Β».»


«Είναι εσωτερικό έγγραφο»

Άμεση ήταν η αντίδραση των προέδρων των θεσμικών ενώσεων στην Αθήνα, που με κείμενό τους αναφέρουν:

«1.-Με αφορμή μία δήθεν ανακοίνωση των Προέδρων των Παραρτημάτων των τριών Ενώσεων στα Χανιά , που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ως προβοκάτσια κατά των τριών θεσμικών Ενώσεων γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
α.-Το υπόψη κείμενο είναι μεταβίβαση πρότασης Μελών των Παραρτημάτων των Χανίων που διαβιβάζεται από τους τοπικούς Προέδρους στις τρεις Ενώσεις, ως αποτέλεσμα δημοκρατικού διαλόγου με τα Μέλη τους.
β.-Το κείμενο είναι σαφές, γιατί προτείνει μία πράξη στα πλαίσια πολλών που έχουν κατά καιρούς κατατεθεί, οι οποίες εξετάζονται και άλλες γίνονται αποδεκτές από το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων, που έχει και την τελική ευθύνη και άλλες απορρίπτονται. Υπενθυμίζουμε πρόταση για κατάληψη στρατοπέδων, που απερρίφθη.
γ.-Το έγγραφο των Προέδρων των Παραρτημάτων είναι εσωτερικό έγγραφο προς τις Ενώσεις και το δημοσιοποιηθέν αποτελεί προϊόν υποκλοπής.
δ.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών θεσμικών Ενώσεων είναι αντίθετο προς την πρόταση που τίθεται και το έχει δείξει και στην πράξη, γιατί πέραν των άλλων πρεσβεύει ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι θεσμός και οφείλουμε όλοι να τον προστατεύουμε.
ε.-Τώρα που οι διάφοροι αντίπαλοι των τριών θεσμικών Ενώσεων αρχίζουν να διαλύονται, μετέρχονται του μοναδικού ρόλου που τους έχει απομείνει, άλλωστε τον ξέρουν πολύ καλά, της 5ης Φάλλαγας, αλλά οι τρεις Ενώσεις με το κύρος και την υποστήριξη των Μελών τους δεν θα πέσουν στην παγίδα που τους έχουν στήσει να έλθουν σε ρήξη με τον Α/ΓΕΕΘΑ και με πολλά Μέλη τους, που δεν συμφωνούν με την πρόταση των Παραρτημάτων Χανίων.»


Στην ξενιτιά ο επίτιμος

Το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει από τη χώρα προκειμένου να εργαστεί στο εξωτερικό εξετάζει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του «η σύνταξή μου δεν αρκεί για να τα βγάλω πέρα θα δούμε». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα ο κ. Φράγκος σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό, για να αναλάβει τη διοίκηση ενός ελληνικού ομίλου.

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ αποκάλυψε και ότι είχε δεχτεί πρόταση για να αναλάβει μια σοβαρή κρατική θέση, στην οποία όμως απάντησε αρνητικά, θέτοντας παράλληλα το αίτημά του να περιοριστούν οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, από τον επαγγελματία οπλίτη μέχρι τον στρατηγό, μειώσεις που, όπως επισήμανε, είναι της τάξεως του 41-54% στους μισθούς και άνω του 65% στις συντάξεις.

(PRESS TIME 06/07/2013 – Σ.Λ.)

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ:
Απόστρατοι ζητούν συλλογή υπογραφών για να παραιτηθεί ο Α/ΓΕΕΘΑ!!! - Έκκληση Απόστρατου Αξιωματικού προς Ενώσεις Αποστράτων

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

3 σχόλια:

 1. ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Κ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΠΙ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ . . . ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΙΔΡΩΝΕΙ Τ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΟΥ ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν έχει ανάγκη από προβοκάτσια. Είναι ο ίδιος προβοκάτσια! Και από πότε μια έκφραση διαφωνίας θεωρείται προβοκάτσια; Ας εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του, να μην έχει προβλήματα.
  Αλλά όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος δε σέβεται τον εαυτό του και το θεσμικό του ρόλο, πώς να τον σεβαστούν οι λοιποί; Όταν κυκλοφορούσε με τη ντουντούκα, όταν συμμετέχει στις επιτροπές εξαθλίωσης των εε και εα, όταν προσπαθεί με νύχια και δόντια να κρατηθεί στη θέση του, όταν, όταν.... Τι περίμενε; Ότι θα του στρώναμε ροδοπέταλα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΝ γινοταν γκαλοπ αποδοχης του μεταξυ των υφισταμενων τα νουμερα σιγουρα θα εξεπλητταν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ