Αρχική » , » Μεταθέσεις με σύστημα ΑΣΕΠ στο Στρατό

Μεταθέσεις με σύστημα ΑΣΕΠ στο Στρατό


Μεταθέσεις με «σύστημα ΑΣΕΠ» επιθυμεί να καθιερώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις Ένοπλες Δυνάμεις, όχι μόνο για τους στρατεύσιμους, αλλά και για το μόνιμο προσωπικό.

Σκοπός είναι να... καταργηθεί κάθε περιθώριο παρεμβάσεων και ο κάθε υπαξιωματικός, αξιωματικός ή και πολιτικός υπάλληλος να γνωρίζει ποια είναι τα κριτήρια που δίνουν κάθε φορά τα μόρια και «οδηγούν» στην περιοχή πρώτης μετάθεσης, αλλά και τους όρους και τις προϋποθέσεις τυχόν επόμενης μετακίνησης.

Σε πρώτη φάση θα συγκροτηθεί επιτροπή με ειδικούς επιστήμονες, στρατιωτικούς και εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα κάνουν εξειδικευμένες προτάσεις σε «στέρεες βάσεις» για τις μεταθέσεις τόσο στρατιωτών όσο και στελεχών.

Την πρωτοβουλία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, ζητώντας από τους συνεργάτες του ένα αντικειμενικό σύστημα με σαφείς προϋποθέσεις και μόρια, τόσο για τις τοποθετήσεις όσο και για τις μεταθέσεις, που ειδικά στα μόνιμα στελέχη θα περιορίσει, εκτός των άλλων, τις άσκοπες και αντιπαραγωγικές μετακινήσεις.

Πιθανότατα θα συνταχθεί μία τροπολογία-ενίσχυση του πρόσφατου νόμου (ΦΕΚ 9-3-2011), που όρισε κάποια κριτήρια για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις και τις αποσπάσεις αξιωματικών, ανθυπασπιστών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (απόδοση, επίδοση, ηθικές αμοιβές, εμπειρία, πειθαρχικές ποινές, τέκνα, εκπαίδευση κ.λπ.).

Για τον καθορισμό των μεταθέσεων για κάθε οπλίτη, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει από χρόνια διαμορφώσει μια κλίμακα αξιολογήσεως κριτηρίων που παρέχουν τα ανάλογα μόρια σε κάθε στρατεύσιμο.

Η συνολική αξιολόγηση κάθε οπλίτη προκύπτει από τους εξής παράγοντες:

1. Δυσκολία μονάδας
2. Έγγαμος με παιδί (80 μόρια)
3. Έγγαμος με σύζυγο εγκυμονούσα (75 μόρια)
4. Έγγαμος (70 μόρια)
5. Ορφανός από πατέρα ή μητέρα (50 μόρια)
6. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας με 4 αδέλφια και άνω (45 μόρια)
7. Θάνατος μέλους οικογένειας οπλίτη (αδελφός/ή-σύζυγος) που συνέβη σε στρατιωτική υπηρεσία και εξαιτίας αυτής (40 μόρια)
8. Πατέρας ή μητέρα υπερήλικας/η (70 χρ.) (35 μόρια)
9. Πρόσφατος θάνατος μέλους οικογενείας (τελευταίο 3μηνο: αδέλφια - σύζυγος - τέκνα) (30 μόρια)
10. Αδέλφια με ειδικές ανάγκες (25 μόρια)
11. Διαζευγμένοι γονείς με διαζευκτήριο (20 μόρια).

(ΒΡΑΔΥΝΗ 17/12/2011 – Σ.Λ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ