Αρχική » » Μαχαίρι και στα 15 ειδικά μισθολόγια

Μαχαίρι και στα 15 ειδικά μισθολόγια


Αφορά 250.000 δημοσίους υπαλλήλους
Μειώσεις σε στρατιωτικούς αλλά και σε επιδόματα

Στην «πρέσα» μπαίνουν ακόμη και τα 15 ειδικά μισθολόγια που απολαμβάνουν περισσότεροι από 250.000 δημόσιοι υπάλληλοι και κρατικοί υπάλληλοι. Παρά τις... καθησυχαστικές δηλώσεις των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων περί διάσωσής τους η οικονομική πραγματικότητα επιτάσσει επανεξέταση εκ βάθρων της διατήρησής τους. Οι σκέψεις που κυριαρχούν είναι η κατάργησή τους και η αντικατάστασή τους με ένα ειδικό επίδομα που δεν θα ξεπερνά το 10% του βασικού μισθού των συγκεκριμένων κλάδων.

Πιέζει η Ε.Ε.

Την εξέλιξη αυτή επιτείνει η πίεση που δέχεται η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για δραστικό περιορισμό της σπατάλης του ελληνικού δημοσίου τομέα που εξαφανίζει σαν «μαύρη τρύπα» τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών.

Στην κλίνη του Προκρούστη θα μπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ειδικά μισθολόγια των διπλωματικών υπαλλήλων, των μουσικών, των πανεπιστημιακών, των ερευνητών, των ειδικών λειτουργικών επιστημόνων, του επιστημονικού προσωπικού του ΚΕΠΕ, των αρχιερέων και των καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Προβληματισμός επικρατεί και με την τύχη των μισθολογίων των γιατρών του ΕΣΥ, των στρατιωτικών, συμπεριλαμβανομένων και των λιμενικών - πυροσβεστών και των δικαστικών λειτουργών. Οι τρεις αυτές κατηγορίες αντιμετωπίζουν προς το παρόν λιγότερο κίνδυνο για γενναίο «ψαλίδισμα» των αποδοχών τους, αν και οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί και δεν αποκλείονται και οι «εκπλήξεις» της τελευταίας στιγμής.

Περικοπή

Το βέβαιο είναι ότι εξετάζεται με κάθε σοβαρότητα να υπάρξει έστω και μια μικρή περικοπή στα επιδόματα που λαμβάνει το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που το ύψος τους φτάνει τα 2,2 δισ. ευρώ ετησίως και τα 735 εκατ. που χορηγούνται στους γιατρούς του ΕΣΥ.

Όλα αυτά όταν, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο ελληνικός κρατικός τομέας συνεχίζει να είναι πρωταθλητής σε κόστος και αναποτελεσματικότητα σε όλη την Ευρώπη.

Σε σχετική έκθεσή της η ΕΚΤ θεωρεί ότι οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους στην Ευρώπη με βάση την παραγωγικότητά τους και τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας.

(Α.Τ. 28/12/2011 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ