Αρχική » , , , , , , » Ο νέος προϋπολογισμός διατηρεί το αντισυνταγματικό χαράτσι υπέρ ΕΑΣ (ΑΚΑΓΕ) σε βάρος συνταξιούχων!

Ο νέος προϋπολογισμός διατηρεί το αντισυνταγματικό χαράτσι υπέρ ΕΑΣ (ΑΚΑΓΕ) σε βάρος συνταξιούχων!

Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου 244/2017, 32/2018 & 930/2019, που έχουν κρίνει αμετάκλητα αντισυνταγματική την εισφορά υπέρ ΕΑΣ!

Ιδού τα στοιχεία από τον νέο προϋπολογισμό:


Με θλίψη εντοπίσαμε στη σελ. 108 της Εισηγητικής Έκθεσης του υπό ψήφιση προϋπολογισμού για το 2020 και στον Πίνακα 3.22 ότι η βασική πηγή εσόδων για τον προϋπολογισμό του ΑΚΑΓΕ θα προέρχεται και το 2020 από την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ν. 3865/2010, 3986/2011, 4002/2011) που όμως η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει κρίνει αντισυνταγματική!

Συγκεκριμένα για το 2020 προβλέπεται τα βασικά έσοδα του προϋπολογισμού του ΑΚΑΓΕ να προέλθουν από την παρακράτηση υπέρ ΕΑΣ από τους συνταξιούχους παρότι η συγκεκριμένη εισφορά έχει κριθεί αμετάκλητα αντισυνταγματική με τις υπ’αριθ. 244/2017, 32/2018 & 930/2019 αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου!!

Θα αναμέναμε η κυβέρνηση της ΝΔ που, σύμφωνα με δηλώσεις σημαντικών της στελεχών, υποστηρίζει τη διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση και την ανεξαρτησία των λειτουργιών, να μην τηρήσει την ίδια στάση με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πως θα συμμορφωνόταν με τις παραπάνω δικαστικές αποφάσεις.

Η παρακράτηση της ΕΑΣ έχει κριθεί αντισυνταγματική και πρέπει όχι μόνο να διακοπεί, αλλά τα παρακρατηθέντα μέχρι σήμερα ποσά να επιστραφούν αναδρομικά σε όλους που είχαν τις σχετικές κρατήσεις στις κύριες και επικουρικές τους συντάξεις, αφού οι διατάξεις των ν. 3865/2010, 3986/2011 και 4002/2011 που την θέσπισαν, έχουν κριθεί με μεγάλη πλειοψηφία αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του Δημοσιονομικού μας Δικαστηρίου.

ΠΗΓΗ: ΕΝΥΠΕΚΚ

11 σχόλια:

 1. Οι συνδικαλιστές τι κάνουν βρε παιδιά; τον ύπνο του δικαίου!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τόσο ο αρμόδιος υπουργός,όσο και κ. Πρωθυπουργός όχι μόνο δήλωναν αλλά τόνιζαν μετ' επιτασεως,ότι θα σεβαστούν τις δικαστικές αποφάσεις. Μήπως τώρα και η ΝΔ άρχισε τις Κωλοτούμπες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που μας έλεγαν προεκλογικά, θα καταργήσουν το μνημόνιο μ ενα άρθρο και ένα νόμο, των ΕΝΦΙΑ,ότι δεν θα μειώσουν το αφορολόγητο, εκαναν το ΟΧΙ του δημοψηφισματος ΝΑΙ και μετα μας έφεραν μία μνημονιαρα που κόστισε στη χώρα μας 100 δισ. Και το λέω εγώ περί κωλοτουμπας της ΝΔ, που από ψήφιζα συνεχώς και ΝΔ, πλην μιας φοράς που ψήφισα ΚΚΕ,οταν η κ.Παπαρήγα υπέβαλε πρόταση στη Βουλή, οι βουλευτές να μη λαμβανουν δεύτερη βουλευτική σύνταξη αλλά μόνο αυτές του ασφαλιστικού φορέα τους.που είναι ασφαλισμενοι και για να είμαι δίκαιος αυτή την πρόταση την έκανε πράξη ο Σαμαράς και τη θεωρώ ως μία από τις ελάχιστες σωστές μνημονιακες μεταρυθμισεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κανονικά με το μυαλό που κουβαλάς κακώς σε πληρώνουν......

   Διαγραφή
 3. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ.Η ΚΡΑΤΗΣΗ Ε.Α.Σ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1400 ΕΥΡΩ.ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ειμαι βέβαιος οτι είσαι απο κείνους που στις μονάδες αποτελούσαν τα μόνιμα προβλήματα για το λοχαγό και το διοικητή και η μόνιμη τροχοπέδη για την ετοιμότητά και επιχειρησιακή ετοιμότητα, δηλ. το παράσιτο της μονάδος.

   Διαγραφή
  2. Σηκώθηκαν τ αγγούρια να δείρουν το μανάβη.

   Διαγραφή
  3. ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΣΟΣ

   Διαγραφή
 4. Σαν δεν ντρεπομαστε λέω, επειδή κάποιοι μπορεί να περνούν περισσότερα να τους τα πάρουμε, να τους σκωτωσουμε αντί να θέλουμε να βελτιωθούν όλες οι συντάξεις. Καλά λένε..... Καραβαναδες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ,ΑΛΛΟΙ "ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ" ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΡΩΓΑΝΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ,ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΑ ΚΑΖΑΝΙ ΜΕ ΤΡΙΠΛΕΣ ΜΑΣΕΛΕΣ...ΑΣΤΟ.ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝ.ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ.ΑΣΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ,ΣΤΟΝ Ε.Σ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝΕ.

   Διαγραφή
 5. Δώσε πόνο Μητσοτάκη
  https://click4crete.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ακόμα ένα δούλεμα του γιού του εφιάλτη .Είπα και εγώ .Συμμορφώθηκε ο Κυριάκος?Τουλάχιστον επί τσίπρα περυσι πήρα και ενα 600 μέρισμα στο τέλος του χρόνου .Επί προθυπουργίας τούβλου μην περιμένουμε τίποτα,ούτε τα δικαιούμενα.Ας οψονται.Πίσω έχει την αχλάδα την ουρά και τούτη τηνη φορά γιέ του εφιάλτη θα σβήσεις απο την ιστορία οπως ο πατερας σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ