Αρχική » , , , , , » ΣΑΣΜΥ: Βαθμολογική Εξέλιξη Στελεχών Ε.Δ (ΑΣΣΥ Τάξη 1993) [ΕΓΓΡΑΦΟ]

ΣΑΣΜΥ: Βαθμολογική Εξέλιξη Στελεχών Ε.Δ (ΑΣΣΥ Τάξη 1993) [ΕΓΓΡΑΦΟ]


Εγκλωβισμένη στη χρόνια απουσία ικανότητας δράσης και πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνει ο κλάδος, η Πολιτεία δυστυχώς παραμένει στο ρόλο του παρατηρητή ορισμένων προβλημάτων που εντείνονται διαγενομένου του χρόνου.

Χαρακτηριστικό δείγμα αποτελεί η διακριτική μεταχείριση που έχουν υποστεί συνάδελφοι προερχόμενοι από ΑΣΣΥ Τάξεως 1993 (καταταγέντες το 1991), έναντι των ομοιοβάθμων τους μονιμοποιηθέντων εθελοντών του Ν.Δ 445/1974 και των μονιμοποιηθέντων εθελοντριών του Ν.705/1977.

Προήχθησαν στον επόμενο βαθμό συνάδελφοι των προαναφερθέντων κατηγοριών, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στις τάξεις των Αξιωματικών βάσει του προαγωγικού πλαισίου του Ν.2439/1996 και πολλοί εξ αυτών μάλιστα προήχθησαν χωρίς τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα (Ν.4433/2016), με κυριότερο αυτό της έλλειψης του απαιτούμενου Χρόνου Διοικήσεως, γεγονός που δεν είχε ιστορικό προηγούμενο. 

Λόγω του γεγονότος αυτού, επήλθε ανατροπή της ιεραρχίας μεταξύ των Αξιωματικών που προέρχονται από το σώμα των Υπαξιωματικών (πλην ΑΣΕΙ), κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι οι θιγόμενοι Αξιωματικοί (ΑΣΣΥ Τάξη 1993) προήχθησαν στις τάξεις των Αξιωματικών με το προαγωγικό πλαίσιο του Ν.3883/2010, το οποίο διέπει τη μετέπειτα βαθμολογική εξέλιξή τους.

Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για την επίλυση του θέματος!

Με το άρθρο 4 (παρ. 1) του Συντάγματος, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της έννομης τάξης, καθορίζεται ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.  Είναι σαφές ότι απαγορεύεται κάθε δυσμενής διάκριση σε βάρος οιασδήποτε κατηγορίας εργαζομένων, πολύ δε περισσότερο η ευμενής μεταχείριση συγκεκριμένης ομάδας/ων εργαζομένων, κυρίως λόγω του φύλου.

Ο κοινός νομοθέτης υποχρεούται, κατά τη δικαιοδοσία του, να παράγει δίκαιο, το οποίο δεν έρχεται σε αντίθεση προς το περιεχόμενο των θεμελιωδών δικαιωμάτων!

Συνεπώς, το διακριτό θεσμικό πλαίσιο προαγωγικής εξέλιξης του Ν.3883/2010 στο οποίο εμπίπτουν οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ της Τάξεως 1993, δεν αποτελεί επαρκές νομικό επιχείρημα που να δικαιολογεί τη διαφορετική μεταχείριση και την ανατροπή της ιεραρχίας όπως ίσχυε μέχρι την ψήφιση του Ν.4407/2016.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό, για την ενημέρωση του, όσον αφορά το ιδιαίτερο αυτό καθεστώς σταδιοδρομικής εξέλιξης των αποφοίτων ΑΣΣΥ 1993, με απώτερο σκοπό την επίλυση του διότι συνιστά αδικία.

Διαβάστε παρακάτω το έγγραφο:


13 σχόλια:

 1. Η κάθε ειδικότητα διαφορετικη εξέλιξη !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αξιωματικούς έχουμε και σπουδάζουν στην ΣΣΕ. Οι υπαξκοι που σπούδασαν σαν υπαξκοι σμυ δηλαδή, δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνουν αξκοι και μάλιστα να απαιτούν και βαθμούς. Δεν τους φτάνει που τους δίνει όλους τον αποστρατευτικό βαθμό του σχη? Γιατί εκεί δεν μιλάνε? Σχες θα γίνουν ότι και να κάνουν, δηλαδή ΤΊΠΟΤΑ. Τώρα για όσους δεν τους αρέσουν τα αναγραφόμενα, ΞΥΔΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί από ιδρύσεως της ΣΜΥ 135 χρόνια πριν δηλ έτσι προβλέπεται να γίνεται γιατί αυτό απαιτούν οι ανάγκες των ΕΔ γιατί αυτό είναι το νόμιμο γιατί η ΣΜΥ όσους στρατηγούς έβγαλε έμειναν στην ιστορία ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΚΑΒΡΑΚΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΖΕΡΒΑΣ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ εντάξει Φωστήρα μου;

   Διαγραφή
  2. άσχετη απάντηση διότι πολύ απλά δεν έχουν τι να απαντήσουν οι αξκοί εκ οπλιτών.Ξύδι

   Διαγραφή
 3. φτάσαμε σε σημείο να θέλουν να γίνουν στρατηγοί οι υπξκοί.Οπλίτες εκπαιδευτήκατε οπλίτες πρέπει να παραμείνετε. Επιτέλους η ΝΔ ας το τελειώσει. Όλοι οι εκ σχολής παίρνουν βαθμούς έτσι σαν δώρο .Έλεοςςςςς .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάντα κάποιος θα τσιμπήσει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εδώ κάνουνε τις εθελοντριες τχες..... χωρίς χρόνο δκσεως..... τουλάχιστον οι της ΣΜΥ θα χρειαστεί ΧΔ για την επόμενη προαγωγή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ.ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ ΟΥΤΕ ΗΜΕΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ,ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ

   Διαγραφή
 6. Να σας κάνουν συμπανταρχες να τελειώνουμε. Όσο αφορά τον κύριο που έγραψε για Πλαστήρα και κατσιμητρο θα πω τα εξής : α) αυτοί ήταν μπαρουτοκαπνισμενοι και έφτασαν εκεί με την αξία τους. β) πολέμησαν σε δύο πολέμους και είχαν πείρα. γ) δεν ήταν υπξκοι που αν τους έκανες ερωτήσεις τακτικης θα κομπιαζαν η θα απαντούσαν κάτι άσχετο. Γενικά να μην το πολύ ψάχνουμε το θέμα, εξετάσεις σε όλους τους βαθμούς κύριοι και μάλιστα αδιαβλητες να προχωράει μόνο όποιος αξίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μη τα τσουβαλιάζουμε όλα μαζί σε όλες τις κατηγορίες και προελεύσεις υπάρχουν γνωστικές διακυμάνσεις στο στρατιωτικό αντικείμενο.

   Διαγραφή
 7. Η ΣΜΥ από την ίδρυση της προοριζόταν να παρέχει στο Στρατό στελέχη και συγκεκριμένα Αξιωματικούς με σπουδαίους εκπροσώπους αυτών τους: Πλαστήρα, Καβράκο, Ζέρβα, Κατσιμήτρο, Κονδύλη, αλλά και τον αμφιλεγόμενο Τσολάκογλου στρατηγοί τρείς εκ των οποίων διατέλεσαν πρωθυπουργοί σε πολύ δύσκολες και δυσάρεστες περιόδους στην ιστορία μας. Λειτουργούσε παράλληλα με τη ΣΣΕ (αν διαβάσουμε λίγη ιστορία) αργότερα Υπαξιωματικούς οι οποίοι πάντοτε προορίζονταν να γίνουν αργότερα Αξιωματικοί.
  Ποτέ μα ποτέ εδώ και 135 χρόνια δεν παρήγαγε Υπαξιωματικούς και μόνο.
  Αυτά γιατί μας διαβάζει και κόσμος που δε γνωρίζει.
  Έκτοτε αυτή η καθόλα σπουδαία λόγω της αποδειγμένης πολύτιμης προσφοράς της προς την πατρίδα και το έθνος Στρατιωτική Σχολή πέρασε σε μεγάλο βαθμό σε απαξία λόγω συγκεκριμένων πολιτικών οι οποίες ακολουθήθηκαν από ηγεσίες προερχόμενες αποκλειστικά από τη ΣΣΕ με απώτερο σκοπό συν τω χρόνω να αποσυνδεθεί από την έννοια της παραγωγικής σχολής η οποία και αυτή προορίζεται να παράγει Αξιωματικούς .
  Πολύς λόγος γίνεται με αρκετή δόση μάλιστα κομπλεξισμού αν όχι κακίας περί σχολής που παράγει οπλίτες κλπ.
  Όλοι κυρίες και κύριοι προερχόμαστε από την ένδοξη κατηγορία του Οπλίτη για 4 χρόνια οι σπουδαστές της ΣΣΕ είναι οπλίτες και ως Οπλίτες θα πολεμήσουν εάν ξεσπάσει πόλεμος πριν αποφοιτήσουν.
  Οπλίτες είναι και οι σπουδαστές της ΣΜΥ και παραμένουν εωσότου προαχθούν αργότερα σε Αξιωματικούς οι οποίοι με την πολύχρονη εμπειρία τους στελεχώνουν με μεγάλη επιτυχία θέσεις διοικήσεως και επιτελεία βοηθώντας παράλληλα τους νεώτερους και εν πολλοίς άπειρους Αξιωματικούς της ΣΣΕ να λειτουργήσουν.
  Καλό θα είναι προς όφελος της πατρίδας και της κοινής μας αποστολής να σταματήσει η ανοησία και να επικρατήσει επιτέλους η κοινή λογική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ