Αρχική » , , , , , , , , » Αποκλειστικό: Ευέλπιδες στo West Point για παγκόσμιους αγώνες «Στρατιωτικού Δεκάθλου»

Αποκλειστικό: Ευέλπιδες στo West Point για παγκόσμιους αγώνες «Στρατιωτικού Δεκάθλου»


του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Μαζί με συναδέλφους τους από σχεδόν 50 Στρατιωτικές Ακαδημίες από όλο τον κόσμο

Στην τελική φάση βρίσκονται οι προετοιμασίες του καταρτισμού της ομάδας σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων οι οποίοι θα μεταβούν στα μέσα προς τέλη Απριλίου 2019 στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, το φημισμένο West Point στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, προκειμένου να συμμετάσχουν στο –ας το ονομάσουμε έτσι– «Στρατιωτικό Δέκαθλο», μαζί με συναδέλφους τους από σχεδόν 50 Στρατιωτικές Ακαδημίες από όλο τον κόσμο.Αυτή τη στιγμή έχουν επιλεγεί 30 σπουδαστές της ΣΣΕ, άνδρες και γυναίκες, όλοι τους εθελοντές, και την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να μεταβούν στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), προκειμένου να περάσουν από σχετική «ταχύρυθμη εκπαίδευση» στα συγκεκριμένα στρατιωτικά αντικείμενα επί των οποίων θα αγωνιστούν στις ΗΠΑ.

Μετά την επιστροφή τους από το ΚΕΑΠ θα γίνει η τελική επιλογή των 11 Ευελπίδων, 9 ανδρών και 2 γυναικών, οι οποίοι θα αποτελέσουν την ελληνική ομάδα της ΣΣΕ, που με επικεφαλής τον Αρχηγό της Σχολής θα μεταβούν στις ΗΠΑ για τους αγώνες. Επικεφαλής όλης της ελληνικής αποστολής θα είναι Υπολοχαγός. Λίαν συντόμως, ο Υπολοχαγός και ο Αρχηγός της Σχολής πρόκειται να μεταβούν στις ΗΠΑ, στο West Point, για να κάνουν μία ανίχνευση του χώρου των αγώνων και των επί μέρους εμποδίων και αγωνισμάτων.

Σε κάθε αγώνισμα θα συμμετέχουν από 10 άτομα, άνδρες και γυναίκες, και ο Αρχηγός της Σχολής θα έχει το δικαίωμα να «ξεκουράζει» έναν (μία) εκ των Ευελπίδων της ομάδος.

Όλα τα αγωνίσματα θα γίνονται με στρατιωτική ένδυση και εξάρτυση, αρβύλες, όπλο κράνος και μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν διέλευση στίβου μάχης, μεταφορά τραυματία, μεταφορά τραυματία σε φορείο, πορεία και βολές με τον ατομικό οπλισμό (τυφέκιο και πιστόλι Glock), κολύμβηση μάχης και διέλευση υδάτινου κωλύματος, κωπηλασία μάχης κλπ.

Το ΓΕΣ και η ΣΣΕ δίνουν μεγάλη σημασία στη συμμετοχή αυτή και σε δεύτερο χρόνο, και με την εμπειρία που στο μεταξύ θα αποκτηθεί, ευελπιστούν να διοργανώσουν και στην Ελλάδα αντίστοιχους αγώνες με τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών Σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

(ΠΗΓΗ: newpost.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ