Αρχική » , , , » Τα αναδρομικά στελεχών ΕΔ-ΣΑ «καταργούν» 5 επιδόματα. Χάνουν περισσότερα απ’ όσα πήραν

Τα αναδρομικά στελεχών ΕΔ-ΣΑ «καταργούν» 5 επιδόματα. Χάνουν περισσότερα απ’ όσα πήραν


Πώς οι ένστολοι λόγω αναδρομικών κινδυνεύουν να χάσουν 5 επιδόματα -Περισσότερα χρήματα από όσα πήραν

Κι ενώ αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα της κατάργησης των Δώρων στο Δημόσιο -μια απόφαση εκτιμάται ότι κοστίζει στον Προϋπολογισμό περί τα 1,6 δις ευρώ ανά έτος- οι ένστολοι πιέζουν τα συναρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να ληφθεί ειδική νομοθετική μέριμνα για τα αναδρομικά που έλαβαν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κινδυνεύουν να χάσουν τουλάχιστον 5 επιδόματα ήτοι να χάσουν περισσότερα από τα αναδρομικά που έλαβαν.Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι το εφάπαξ χρηματικό ποσό που καταβλήθηκε, θα προσμετρηθεί στο συνολικό ετήσιο εισόδημά του έτους 2018, με αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός από αυτούς να απορριφθούν ως μη δικαιούχοι λήψης κοινωνικών επιδομάτων/παροχών, λόγω υπέρβασης των εισοδηματικών κριτηρίων. Κι αυτό παρά το ότι το εισόδημα αυτό είναι πλασματικό, καθώς πρόκειται για παρανόμως και αντισυνταγματικώς παρακρατηθέντα εισοδήματα ετών 2012- 2016.

Ποια επιδόματα κινδυνεύουν να χαθούν:

το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων,

το επίδομα στέγασης,

το κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ και άλλων κοινωφελών οργανισμών,

επιδότηση παιδικών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ,

επίδομα θέρμανσης,

διάφορες κοινωνικές παροχές των κατά τόπους Δήμων και Μητροπόλεων κλπ.

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω παραδείγματα:

Οικογένεια με 2 τέκνα και ετήσιο εισόδημα το 2018 18.900 ευρώ, δικαιούται ετησίως επίδομα τέκνων ύψους 1.008 ευρώ το χρόνο. Αν ο ίδιος έλαβε αναδρομικά 1.101 ευρώ, τότε ξεπερνάει το εισοδηματικό όριο και θα λάβει επίδομα τέκνων 672 ευρώ, δηλαδή θα χάσει 330 ευρώ το 2019.

Οικογένεια με 2 τέκνα και ετήσιο εισόδημα το 2018 17.100 ευρώ, δικαιούται να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η. Αν ο ίδιος έλαβε αναδρομικά 901 ευρώ, θα αποκλειστεί από το κοινωνικό τιμολόγιο.

Σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των ενστόλων, αυτή η αδικία μπορεί να αποφευχθεί εάν με διάταξη νόμου ή νέα υπουργική Απόφαση, προβλεφθεί ότι τα αναδρομικά δεν συνυπολογίζονται στα εισοδηματικά κριτήρια για κοινωνικά επιδόματα και παροχές.

(ΠΗΓΗ: iefimerida.gr - Γιώργος Παππούς - Τίτλος: myportal.gr)

2 σχόλια:

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ