Αρχική » , , , » ΟΧΙ ... «κύριοι»!! Το Στράτευμα δεν είναι Καφενείο!!

ΟΧΙ ... «κύριοι»!! Το Στράτευμα δεν είναι Καφενείο!!

Δεν σχολιάζω ΠΟΤΕ τις κρίσεις της Ηγεσίας των ΕΔ&ΣΑ, αλλά και των Αξιωματικών γενικότερα. Έτσι, ούτε και σήμερα θα ασχοληθώ με τις επιλογές των «προσώπων», διότι θεωρώ ότι... ΟΛΟΙ τους, για να φτάσουν εδώ που έφτασαν, είναι ικανοί και άξιοι!!

Εδώ όμως τίθεται ένα ΜΕΙΖΟΝ θέμα σοβαρότητας, που αφορά στους ΘΕΣΜΟΥΣ και στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ της Χώρας μας.

1. Δεν είναι δυνατόν, κάθε φορά που αλλάζει η Κυβέρνηση (ή ακόμα και ο Υπουργός), να αλλάζουν οι Ηγεσίες των ΕΔ, διότι έτσι στέλνονται ΛΑΘΟΣ μηνύματα στα στελέχη μας. Με τον τρόπο αυτό, διαιωνίζεται μια ανεπίτρεπτη κατάσταση, κομματικών «τάσεων» (επένδυσης φιλοδοξιών) στις τάξεις του στρατεύματος, με οδυνηρές επιπτώσεις ... σε πολλά επίπεδα.

Αυτό, έχει δυσάρεστες επιπτώσεις, όχι μόνο στο ηθικό των στελεχών, αλλά και στο κύρος της Διοίκησης, στην πειθαρχία του στρατεύματος και στον συντονισμό της Υπηρεσίας!!

2. Ο κάθε Ηγέτης, σε κάθε επίπεδο της «Πυραμίδας Διοίκησης», δίνει το «στίγμα» του, σύμφωνα με τους στόχους, το όραμα και τις προτεραιότητες του. Για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τους στόχους του, το 1ο μέλημα του Ηγέτη, είναι να «εμπνεύσει» και εμφυσήσει «ενιαίο πνεύμα» στους συνεργάτες του και στα στελέχη του Κλάδου (Διοίκησης – Πλοίου – Ομάδας) στον οποία ηγείται.

Αν λοιπόν αυτός αλλάζει, ανά 6 μήνες ή και ανά έτος, τότε το μόνο που προλαβαίνει να κάνει, είναι ... να προετοιμάζει τη ΔΕΞΙΩΣΗ της τελετής παράδοσης των καθηκόντων του και να γράφει τον αποχαιρετιστήριο λόγο του!! Και βέβαια, εν τω μεταξύ, ο Κλάδος του παραμένει ουσιαστικά ακέφαλος, χωρίς στόχο, πρόγραμμα και εξέλιξη, παραμείνει δηλαδή, «χαμένος» στο πέλαγος της ασάφειας, της ανασφάλειας και της αναποτελεσματικότητας.

Δεν υπάρχει προηγούμενο πουθενά στον κόσμο και όπου και να το πεις, μόνο ως φάρσα θα το καταλάβουν, ... «ένας στρατός να αλλάζει 4 Αρχηγούς, μέσα σε 2 χρόνια», σαν να ήταν «καθαρίστριες» που τις προσέλαβες ... από αγγελία!!

Αυτά δεν γίνονται ούτε σε επίπεδο «Καφενείου», πολλώ δε μάλλον, όταν πρόκειται τις Ένοπλες Δυνάμεις μιας Χώρας, για την Ασφάλεια και για την Αξιοπρέπεια της!!

Υποναύαρχος ε.α. Κ. Βουλγαράκης ΠΝ

2 σχόλια:

  1. Καλά τα λέει ο ναύαρχος , αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να κάνει τα κέφια του καρεκλοκυνηγού ΠΑΣΟΚου , ΤΟΣΚΑ , τον οποίο φιλοξένησε στα ψηφοδέλτια του και του έδωσε και θέση υπουργού στο ΥΠΕΘΑ να επαναφέρει τις αρρωστημένες συνήθειες της εποχής και του χώρου που εκπροσωπεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ