Αρχική » , , , , » Οι Στρατιωτικοί «καλούν» Στρατούλη για το συνταξιοδοτικό τους

Οι Στρατιωτικοί «καλούν» Στρατούλη για το συνταξιοδοτικό τους

Ελπίδες για λύσεις υπέρ του προσωπικού και της υπηρεσίας

Τρόπους για να μπορεί, πρώτα από όλα, να αποδίδει το στράτευμα και να είναι σε υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο και, εν συνεχεία, για να... αντιμετωπίζεται με στοιχειώδη δικαιοσύνη το προσωπικό, αναζητούν οι ίδιοι οι στρατιωτικοί, που καταθέτουν προτάσεις έχοντας αναθαρρήσει και από τις εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη για αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.

Ο αναπληρωτής υπουργός άφησε ορθάνοιχτο παράθυρο για αλλαγές, αφού υποσχέθηκε πως η «κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει αυτά που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με την τρόικα», ξεκινώντας, άρα, από μηδενική βάση τη συζήτηση για όρια ηλικίας, χρόνια ασφάλισης, κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος κ.λπ.

Οι ίδιοι οι στρατιωτικοί, βοηθώντας στην εξεύρεση λύσης, έχουν ήδη γνωστοποιήσει στον Δ. Στρατούλη την αδικία των καταταγέντων τα έτη 1990-1992, που για μια διαφορά 6-12 μηνών στην ημερομηνία κατατάξεως θα υπηρετήσουν επιπλέον δέκα έτη πραγματικής υπηρεσίας και θα εμπίπτουν στις νέες, δυσμενέστερες διατάξεις υπολογισμού της σύνταξης, ενώ και στον Ν.3865/2010 δεν υπήρξε πρόβλεψη ομαλής μετάβασης και για τους μετέπειτα καταταγέντες στρατιωτικούς. Επίσης, έχουν κάνει γνωστό το δράμα όσων αποστρατεύονται για λόγους υγείας που δεν μπορούν απαραίτητα να αποδειχθούν ότι προέκυψαν εξαιτίας της υπηρεσίας, και αν πάρουν σύνταξη θα την πάρουν μόνο στα 65 και εφόσον έχουν 15 χρόνια υπηρεσίας, αλλά και το άτοπο που εμπεριέχει η προσπάθεια δημιουργίας αποτελεσματικού επαγγελματικού στρατού με γερασμένο στράτευμα.

Μια πιθανή λύση είναι να αυξηθεί σταδιακά ο εργασιακός βίος των στελεχών και να τους αξιοποιήσει η πολιτεία σε θέσεις που καταλαμβάνουν συχνά χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι με τη «μετάταξη 25ετίας» σε θέση του Δημοσίου στον τόπο συμφερόντων τους. Ανάλογες προτάσεις υπάρχουν πολλές και, ήδη, οι περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών τις έχουν γνωστοποιήσει. Για να βρεθεί, όμως, αποτελεσματική λύση, κάποιος πρέπει να τις ακούσει.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 21/02/2015 – ΚΩΣΤΑΣ ΑΤΤΙΑΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΕΑΑΣ ΑΡΤΑΣ: ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΤΣ ΚΑΙ EKOEMΣ;;;

1 σχόλια:

  1. Για όσους αποστρατεύονται γιατί έχουν πρόβλημα υγείας είναι 4,5 έτη το όριο για σύνταξη ανικανότητας ΜΗ οφειλόμενη στην υπηρεσία. Όταν η ανικανότητα οφείλεται στην υπηρεσία, δεν υπάρχει όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ