Αρχική » , , , , » Καλή ... αρχή με περικοπές;

Καλή ... αρχή με περικοπές;

«Ψαλίδι» 5% από την 1η Μαρτίου στο μερίδιο ΕΚΟΕΜΣ

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε... οι οιωνοί για τη χρονιά μάλλον δεν είναι οι καλύτεροι. Με απόφαση του... πρώην Α/ΓΕΣ στις αρχές Φεβρουάριου, η τιμή μεριδίου ΕΚΟΕΜΣ, από την 1η Μαρτίου, πέφτει στα 4,9383 ευρώ, μειωμένη κατά 5% από την τωρινή (4,17% σε ετησιοποιημένη βάση).

Η μείωση, μάλιστα, όσο δυσάρεστη και αν είναι, ήταν η μικρότερη δυνατή, σύμφωνα με το ΜΤΣ, «διότι είναι ευρέως γνωστό πως, σε μεγάλο μέρος του, το ως άνω κόστος καλύπτεται και από το αποθεματικό του κλάδου, το οποίο βαίνει διαρκώς μειούμενο».

Τα λεφτά... στερεύουν

Ποιοι είναι, όμως, οι λόγοι που επέβαλαν αυτή την απόφαση; Επιγραμματικά, οι μειώσεις που επήλθαν στα ταμεία του ΕΚΟΕΜΣ εξαιτίας αποφάσεων που οδήγησαν στη μείωση των εσόδων από: εισφορές σε πρόσθετες αποζημιώσεις, τα κέρδη του ΕΚΕΜΣ, προσόδους μισθωμάτων στρατιωτικών οικημάτων (κοιτώνων, ξενώνων, ΣΟΑ, ΣΟΜΥ, ΚΑΑΥ, θερέτρων κ.λπ.). το ότι την τριετία 2012-2014 κατέστησαν μερισματούχοι του ΜΤΣ και ως προερχόμενοι από τον ΣΞ και βοηθηματούχοι του ΕΚΟΕΜΣ 4.100 νέοι δικαιούχοι, αριθμός δυσανάλογα μεγάλος για τις δυνατότητες του κλάδου, και, βέβαια, το περίφημο PSI. Υπενθυμίζεται, δε, πως ο ΕΚΟΕΜΣ δεν επιχορηγείται από το κράτος.

Υπάρχει ελπίδα;

Από την άλλη, αχτίδα ελπίδας για αύξηση των εσόδων του Ταμείου δίνει η τροποποίηση του ν. 3205/2003, με την οποία καθορίστηκαν ο βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού, καθώς και οι συντελεστές προσδιορισμού των βασικών μισθών όλων των βαθμών. Επίσης, θετικές είναι η επαναφορά σε ισχύ των ανασταλθεισών μισθολογικών προαγωγών και η επαναχορήγηση των ΗΕΕ, που το ΜΤΣ εκτιμά πως θα συνεισφέρουν στην ενίσχυση των εσόδων του κλάδου. Σε κάθε περίπτωση, ο ΕΚΟΕΜΣ ζητά και τη βοήθεια των μετόχων και των μερισματούχων, με προτάσεις για την εξεύρεση νέων πόρων ή την ενίσχυση των υφιστάμενων.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 28/02/2015 – ΚΩΣΤΑΣ ΑΤΤΙΑΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

2 σχόλια:

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΤΣ ΣΤΙΣ 12/12/2014 ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΛ ΘΟΝΤΑ Α/ΓΕΣ ΣΤΙΣ 4/2/2015;ΛΙΓΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε 2 Μαρτίου 2015 - 9:38 π.μ. αν έβλεπες το link που έχουμε συμπεριλάβει θα έβλεπες ότι αυτά που μας λές ταχουμε ήδη γράψει. Συνεπώς σου επιστρέφουμε την "ΝΤΡΟΠΗ" και να είστε πιο προσεκτικός στο μέλλον παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ