Αρχική » , , , » Ο «Κόκκινος Πάνος» αυτοπροβάλλεται με 180.000 €

Ο «Κόκκινος Πάνος» αυτοπροβάλλεται με 180.000 €


«Νομίζει πως κάνει ακόμη το “Προφίλ”. Την εκπομπή που, επί της ουσίας, αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του στη δημοσιογραφία, λόγω της φαεινής ιδέας που είχε να κεράσει πίτσα τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων. Β. Λεβέντη». Με αυτόν τον τρόπο εξηγεί... παλαιός κοινοβουλευτικός άνδρας το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έχει μετατρέψει την εβδομαδιαία εκπομπή Με «Αρετή και Τόλμη», που μεταδίδεται κάθε Κυριακή μεσημέρι από τη ΝΕΤ, σε όργανο προσωπικής προβολής του, επιχειρώντας προφανώς με αυτόν τον τρόπο να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του. Φυσικά, με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, καθώς η εκπομπή έχει πλειάδα συνεργατών, που κοστίζουν πάνω από 180.000 ευρώ τον χρόνο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, λοιπόν, χρησιμοποιεί την αρχαιότερη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης για την προβολή του, χρεώνοντας, εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης, το κράτος με χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα, ενώ την ίδια ώρα, ξεχνώντας τις «κόκκινες γραμμές» που έβαζε στις ομιλίες του μόλις είχε αναλάβει το υπουργείο, περικόπτει με πολύ μεγάλη ευκολία τους μισθούς των εν ενεργεία και τις συντάξεις των εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των «παραπολιτικών», που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, η προσωπική προβολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 15.000 ευρώ μεικτά τον μήνα. Δηλαδή, 180.000 ευρώ τον χρόνο, τα οποία υπό προϋποθέσεις (έκτακτο προσωπικό κ.λπ.) μπορεί να φτάσουν και τα 200.000 ευρώ. Φυσικά, στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα κίνησης και διαμονής των συνεργείων, οι μισθοί των μονίμων υπαλλήλων που είναι αποσπασμένοι στην εκπομπή, ούτε φυσικά το κόστος συντήρησης-επισκευής βλαβών των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η συγκεκριμένη εκπομπή μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο παρήγαγε έργο, καθώς αναδείκνυε τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, ενθαρρύνοντας τους νέους να καταταγούν στον Στρατό. Φυσικά, ευθύνες έχουν και τα, κατά τα άλλα, έμπειρα διευθυντικά στελέχη και οι δημοσιογράφοι της εκπομπής, οι οποίοι δεν έχουν αντιδράσει σε αυτή την απόφαση του κ. Παναγιωτόπουλου. Προφανώς, ο φόβος της πιθανής απομάκρυνσης, και μάλιστα σε δύσκολες εποχές, υπερκεράζει τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Φόβος, πάντως, όχι άδικος, αν σκεφτούμε ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος ειδικεύεται στο να ζητά την απόλυση συναδέλφων από εκδότες, με τους οποίους συνήθως συνομιλεί, όπως έγινε σχετικά πρόσφατα και με συντάκτη της εφημερίδος μας για ένα θέμα που δεν του άρεσε.

Το όλο ζήτημα, πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει περιέλθει σε γνώση του επικοινωνιακού επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο αναζήτα λύσεις πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η απερισκεψία του κ. Παναγιωτόπουλου και των επιτελών του.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ... ΓΥΨΟ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει εφαρμόσει στον τομέα της επικοινωνίας τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές. Και εξηγούμεθα: Σε όλες του τις επαφές τόσο για θέματα εσωτερικά όσο και στις διμερείς σχέσεις του με ξένους ομολόγους του δεν καλούνται οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του υπουργείου να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη Τύπου και, φυσικά, να υποβάλουν ερωτήσεις. Παρευρίσκεται μόνον το τηλεοπτικό συνεργείο της Κινηματογραφίας Στρατού, το οποίο τραβάει τα πλάνα. Στη συνέχεια, ο ίδιος ο υπουργός με τον διευθυντή Ενημέρωσης, Λεωνίδα Μακρή, επιλέγουν τα πλάνα, δίνοντας προτεραιότητα στην εμφάνιση του κ. Παναγιωτόπουλου και όχι τόσο στην ουσία αυτών που λέει. Έπειτα αυτά αποστέλλονται σε DVD στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Έμπειροι στρατιωτικοί συντάκτες τονίζουν στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ότι τέτοιες συμπεριφορές. που στην ουσία έχουν βάλει την επικοινωνία του Πεντάγωνου στον... γύψο, δεν έχουν δει από κανέναν υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ούτε από κανέναν άλλο! Φυσικά, ούτε κουβέντα να γίνεται για συνεντεύξεις Τύπου του κ. Παναγιωτόπουλου στους διαπιστευμένους συντάκτες. Αυτομάτως, λοιπόν, προκύπτει το αμείλικτο ερώτημα πως ένας πρώην δημοσιογράφος έχει τέτοιου είδους αντιλήψεις για την επικοινωνία. Εκτός και αν φοβάται κάτι. Σε κάθε περίπτωση, οι δοκιμαζόμενοι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να το γνωρίζουν.

Πολύ περισσότερο όταν το επικοινωνιακό επιτελείο του υπουργού, υπό τους κ.κ. Μακρή και Οικονομόπουλο, καθώς και μια ομάδα νεαρών, κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο περί τα 10.000-12.000 ευρώ μηνιαίως. Και αυτό την ώρα που με πολύ μεγάλη ευκολία ο κ. Παναγιωτόπουλος συμφώνησε να περικοπεί πάνω από το 50% των μισθών των εν ενεργεία και των συντάξεων των εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο, τα έξοδα για την υπερπροβολή του κ. Παναγιωτόπουλου δεν σταματούν εδώ. Από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, απαίτησε να τον συνοδεύει πάντα, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, συνεργείο της Κινηματογραφίας Στρατού. Όπερ μεθερμηνευόμενον, τουλάχιστον ένας με δυο υπάλληλους, με τα έξοδα τους να συμπεριλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, διατροφή κ.λπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο διακυβέρνησης της χωράς από τον Κώστα Καραμανλή και επί υπουργίας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου είχε αποφασιστεί οι υπουργικές αποστολές να είναι μικρές, με όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα, ειδικά για δαπάνες που αφορούν την προσωπική προβολή των υπουργών. Την απόφαση αυτή ακολούθησαν όλοι οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και μετά τον κ. Σπηλιωτόπουλο. Δηλαδή, οι Ευάγγελος Μειμαράκης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Πάνος Μπεγλίτης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Φραγκούλης Φράγκος. Τον «κόκκινο Πάνο» είχε καταλάβει από νωρίς ο Κ. Καραμανλής. Το 2006 τον απέπεμψε από το υπουργείο Εργασίας και έκτοτε δεν τον χρησιμοποίησε ξανά σε υπουργικό σχήμα. Αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς είχε τις επιφυλάξεις του και επέλεξε να τον αντικαταστήσει με τον Γιάννη Μιχελάκη στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. όταν τα πράγματα σοβάρεψαν και έβλεπε την πρωθυπουργία να πλησιάζει. Η τοποθέτηση του Π. Παναγιωτόπουλου στη θέση του υπουργού Άμυνας, ωστόσο, κρίθηκε επιβεβλημένη, ελλείψει άλλου κοινής αποδοχής προσώπου από τους κυβερνητικούς εταίρους. Όπως θα έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, «ο καθένας κρίνεται από τις καλές και τις κακές επιλογές του».

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 25/05/2013 – ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΔΙΤΗΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ