Αρχική » , , » Ο Γολγοθάς των καρκινοπαθών δεν τελείωσε… η δόση θα επιστρέψει στους δανειστές

Ο Γολγοθάς των καρκινοπαθών δεν τελείωσε… η δόση θα επιστρέψει στους δανειστές


Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαψεύδει τους παλιότερους ισχυρισμούς του Ανδρέα Λοβέρδου ότι η μή καταβολή του 1 δισ. ευρώ από τη δόση των δανειστών ευθυνόταν για το Γολγοθά των καρκινοπαθών να βρουν τα φάρμακά τους, κάτι για το οποίο μάλιστα είχε ευθέως κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπηρεσία υπογράμμισε ότι... αυτά τα χρήματα, ακόμη κι αν είχαν δοθεί στην Ελλάδα, δεν θα πήγαιναν ποτέ στον ΕΟΠΠΥ. Μάλιστα, εφόσον αυτό το ποσό αποδεσμευτεί από το σημερινό Eurogroup, το 90% θα γυρίσει στους δανειστές.

«Ζούμε την πρώτη πράξη της εφαρμογής του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της στάσης του οποίου δεν πήραμε 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα, με τμήμα του οποίου θα είχε λυθεί αμέσως αυτό το θέμα, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποι μας. Και αντί να συστέλλονται οι ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ, μοιράζουν με θράσος ευθύνες σε όλους τους άλλους, επενδύοντας στα μεγάλα προβλήματα των καρκινοπαθών, για να πάρουν ψήφους. Ο πολίτης πάντως να ξέρει, πως αν όλα δεν πάνε καλά παρόμοια προβλήματα θα έχουμε τον Οκτώβριο με όλα τα φάρμακα, τα καύσιμα και τα τρόφιμα, αφού τα περισσότερα από όλα αυτά τα είδη εισάγονται». Αυτά δήλωνε ο Αντρέας Λοβέρδος προεκλογικά για το 1 δις ευρώ που δεν δόθηκε στην χώρα μας από τη δόση των δανειστών.

Το πόσο αυτό απέχει από την αλήθεια, μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει από τις πληροφορίες που έδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη βδομάδα.

Σε ερώτηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την καταβολή 900 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο ως ενίσχυση για τον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης της Ευρωζώνης (ESM) στο τέλος του Ιουνίου, η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Δεν θα καταβάλουμε τίποτα από τη στιγμή που δεν πήραμε το 1 δις ευρώ της δόσης. Τα 900 εκατ. θα πληρωθούν μόνο εφόσον πάρουμε τη δόση».

(koutipandoras.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ