Αρχική » , , , , , » Συνεργασία Πρόεδρου ΠΟΣ με ΕΦΚΑ για ενημερωτικά σημειώματα-Τι προτάθηκε

Συνεργασία Πρόεδρου ΠΟΣ με ΕΦΚΑ για ενημερωτικά σημειώματα-Τι προτάθηκε


Σε σημερινή (10/10/2019) ανάρτησή του στο fb ο Πρόεδρος ΠΟΣ κ. Βασίλειος Νικολόπουλος δήλωσε τα παρακάτω:

Την Τρίτη 8 Οκτ. είχα μια συνεργασία στον ΕΦΚΑ, με θέμα τα μηνιαία σημειώματα συντάξεων, με αφορμή περιπτώσεις συναδέλφων, που μάλλον τους έχουν γίνει κάποια λάθη υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης.

Πρότεινα λοιπόν να περιληφθεί στο μηνιαίο σημείωμα η ανάλυση υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης, να φαίνονται δηλ. οι συντάξιμες αποδοχές και το ποσοστό αναπλήρωσης, αναλόγως των συντάξιμων ετών.

Με ικανοποίηση ενημερώθηκα απόψε (10 Οκτ), ότι τα νέα σημειώματα που θα αναρτηθούν θα έχουν την ανάλυση της ανταποδοτικής σύνταξης (συντάξιμες αποδοχές και το ποσοστό αναπλήρωσης).

Επομένως προτείνω να περιμένουμε να δούμε την υλοποίηση και να κάνουμε έλεγχο σωστής εφαρμογής των στοιχείων.

ΕΔΩ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

10 σχόλια:

 1. Μπραβο στον κ.Νικολοπουλο!!Ας τα βλέπουν αυτα οι διορισμενοι της ΕΑΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο μονος σοβαρός απο τις ενωσεις που δεν γνωριζουν τιποτα αλλα απο φρου φρου και αρωματα.Μπραβο στον κ.Νικολοπουλο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάντα έξυπνες κινήσεις και με σοβαρότητα εκ μέρους του. Θα τον προτιμούσα Πρόεδρο της ΕΑΑΣ (ο τωρινός δε με αφήνει μέχρι τώρα ικανοποιημένο). Αν με διαβάζει δε θα ήθελα μια ερώτηση στο κατάλληλο πρόσωπο για το υπόλοιπο 50% ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ που ορισμένοι άτυχοι δεν το πήραμε ακόμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Υπάρχει κινητικότητα για το υπόλοιπο 50% του εφάπαξ.Αναμονή. Β.Ν.

   Διαγραφή
  2. εγώ έχω καταθέσει ομαδική αγωγή (στον ΕΛΟΑΣ) για το θέμα αυτό (υπόλοιπο 50 % του εφάπαξ) από τέλος του 2016, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα ...

   Διαγραφή
 4. Όσοι βγήκαν στη σύνταξη από το 2017 παίρνουν προκαταβολή. Η μόνιμη απάντηση του ΕΦΚΑ είναι ότι δεν είναι έτοιμο το λογισμικό υπολογισμού. Μήπως ξέρει ο κ. Νικολόπουλος ή άλλος εα συνάδελφος ή το blog πότε θα λειτουργήσει το περιβόητο λογισμικό και θα πάρουμε τις κανονικές συντάξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παρακολουθήστε την ιστοσελίδα της ΠΟΣ. Εντός των ημερών θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

   Διαγραφή
 5. ΕΡΩΤΗΣΗ : Αυτοί που τα προηγούμενα έτη αποστρατεύθηκαν από την υπηρεσία ως «αυτεπάγγελτη ευδοκίμως τερματίσας» και παρά την θέση τους δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν 40 συντάξιμα έτη, θα προβλεφθεί στις τροποποιήσεις που θα γίνουν στο νόμο Κατρούγκαλου να υπολογίζεται η αναλογική σύνταξη με συντελεστή αναπλήρωσης τα 40 έτη ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι μια πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί από την ΠΟΣ, πριν 2 περίπου χρόνια. Έχει τεθεί και στη νέα ηγεσία του Υπ. Εργασίας.

   Διαγραφή
 6. Αν ο ΕΦΚΑ μπορεί να υπολογίζει την σύνταξη για τους παλιούς συνταξιούχους με το νέο τρόπο υπολογισμού και να υπολογίζει την προσωπική διαφορά γιατί δεν υπολογίζει την σύνταξη για τους νέους συνταξιούχους και συνεχίζει να χορηγεί προκαταβολή σύνταξης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ