Αρχική » , , , , , » ΕΦΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενστάσεις συνταξιούχων σχετικά με τα ενημερωτικά-Οδηγίες (ΦΩΤΟ)

ΕΦΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενστάσεις συνταξιούχων σχετικά με τα ενημερωτικά-Οδηγίες (ΦΩΤΟ)


Άνοιξε σήμερα (15/10) το απόγευμα η ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τις ενστάσεις συνταξιούχων για τα εκκαθαριστικά σημειώματα.

Σχετικές αναρτήσεις μας ΕΔΩ και ΕΔΩ.Στην περίπτωση που κάποιος συνταξιούχος επιθυμεί να υποβάλει αίτημα ή ένσταση στα όσα αναφέρονται στο ενημερωτικό σημείωμα μπορεί να το κάνει, με κωδικούς TAXISNET, μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στον διαδικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ μεταβαίνοντας ΕΔΩ: https://www.efka.gov.gr/enstasi-aitisi_therapeias.php ή ΕΔΩ κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο «Ένσταση / αίτηση θεραπείας κατά μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος πληρωμής κύριας σύνταξης».

Ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα σύμφωνα με τις ΦΩΤΟ:

10 σχόλια:

 1. Συγχαρτήρια στο σάιτ για την άμεση ενημέρωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μετά το α/α 6 της παραπάνω ανάρτησης, η συνέχεια είναι κλικ στο τετράγωνο ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ και μετά εμφανίζονται τα στοιχεία Αιτούντος συμπληρώνοντας εμείς το EMAIL μας,τον ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ μας(με κλικ στο -τριγωνάκι-),την κατηγορία ΓΗΡΑΤΟΣ(με κλικ στο -τριγωνάκι-)και τον ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ μας.Μετά το κείμενο μας και τέλος κλικ στο ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και τι γραφουμε ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κατέβασε την αίτηση σε word από εδώ "https://staratalogia.blogspot.com/2019/10/blog-post_35.html"

   Διαγραφή
  2. Είναι πολύ καλή η ερώτηση(απορία) σου.Υπάρχει ένα κείμενο από το ΕΝΥΠΕΚΚ 3-4 σελίδων(έχει αναρτηθεί από το σάιτ σταράτα λόγια).Η γνωμη μου είναι,ας περιμένουμε λίγες μέρες ,για να στείλουμε την αιτηση αυτή(ο λόγος το κείμενο).

   Διαγραφή
  3. οι αιτήσεις θα πάνε για αρχείο, αφού θα τροποποιηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου μέχρι το Δεκέμβριο, με εφαρμογή από το Νοέμβριο, απλά στέλνουμε την ένσταση για να μην μας θεωρούν ........... μ@λ@κες και ότι τρώμε σανό ...........

   Διαγραφή
  4. επίσης στέλνουμε την αίτηση διότι το μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα Ιανουαρίου 2019, δεν είναι Συνταξιοδοτική Πράξη, ούτε Τροποποιητική, δεν αναφέρει πλήρη στοιχεία επαναυπολογισμού της σύνταξης και ζητούμε την ακύρωσή του

   Διαγραφή
 4. ολο το πρόβλημα είναι τι θα γράψουμε στο κενό πεδίο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στο ενημερωτικό σημείωμα δεν αναφέρονται και δεν εφαρμόζονται οι υπ’ αριθ. 2287 – 2290/2015 αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας, που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των ν. 4051/2012 και 4093/2012, επίσης οι υπ’ αριθ. 244/2017 και 32/2018 αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκριναν αντισυνταγματική την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), με αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται με ορθό τρόπο η προσωπική διαφορά.
  Δεν εκδόθηκε νέα Συνταξιοδοτική Πράξη ή Τροποποίηση της υπάρχουσας, παρά μόνο Μηνιαίο Ενημερωτικό Σημείωμα Πληρωμής τής σύνταξής, είναι ένα γενικό έγγραφο που δεν περιέχει αναλυτικά στοιχεία, για τον επαναυπολογισμό της σύνταξης με το ν. 4387/2016 ……………………… κτλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ότι και να γράψουμε ....... στο αρχείο θα πάνε οι αιτήσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ