Αρχική » , , , , , , , » Ρήγας: Το ν/σ ΥΠΕΘΑ εξασφαλίζει εύρυθμη-αποτελεσματική λειτουργία ΕΔ. Τα βασικά σημεία

Ρήγας: Το ν/σ ΥΠΕΘΑ εξασφαλίζει εύρυθμη-αποτελεσματική λειτουργία ΕΔ. Τα βασικά σημεία


του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ας είναι λοιπόν ήσυχα τα στελέχη που υπηρετούν την πολύ σοβαρή υπόθεση της Εθνικής Άμυνας στη χώρα μας. Τα επόμενα τέσσερα τουλάχιστον χρόνια δεν υπάρχει κίνδυνος κατάργησης των διατάξεων που νομοθετούμε σήμερα, επενδύοντας στο έμψυχο δυναμικό των ΕΔ», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης.

«Το παρόν σχέδιο νόμου αποτελεί προϊόν συστηματικής επεξεργασίας των Επιτελείων, αλλά και της πολιτικής βούλησης που έχουμε να αντιμετωπιστούν δυσλειτουργίες, αδικίες και αστοχίες και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των ΕΔ της πατρίδας μας» σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Παναγιώτης Ρήγας αγορεύοντας πριν λίγη ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΘΑ που συζητείται σε αυτήν.«Προβλήματα γνωστά, για τα οποία τα στελέχη των ΕΔ συζητούν μεταξύ τους εδώ και χρόνια, περιμένοντας τη λύση. Ήταν θέματα για τα οποία το προσωπικό είχε πάρει διαβεβαιώσεις, από την κυρία Γεννηματά για παράδειγμα την περίοδο που διετέλεσε ΑΝΥΕΘΑ, πως θα δοθεί λύση, χωρίς όμως κανείς να κάνει κάτι μέχρι σήμερα» σημείωσε για να προσθέσει: «Αντ’ αυτού, η Ν.Δ. επέλεξε τον γνωστό εδώ και τέσσερα δρόμο της γενικόλογης καταστροφολογίας και της πλήρους ισοπέδωσης, διανθισμένο με κορώνες και υποσχέσεις ότι «αυτός ο νόμος θα καταργηθεί στο σύνολό του» μόλις η ΝΔ έρθει στην εξουσία. Ας είναι λοιπόν ήσυχα τα στελέχη που υπηρετούν την πολύ σοβαρή υπόθεση της Εθνικής Άμυνας στη χώρα μας. Τα επόμενα τέσσερα τουλάχιστον χρόνια δεν υπάρχει κίνδυνος κατάργησης των διατάξεων που νομοθετούμε σήμερα, επενδύοντας στο έμψυχο δυναμικό των ΕΔ».

Συμφώνως με τον ΑΝΥΕΘΑ τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου είναι:

«Η δυνατότητα νομικής υποστήριξης στα στελέχη και οπλίτες των ΕΔ από λειτουργούς του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατά τις δίκες σε ποινικά δικαστήρια για αδικήματα, που τους αποδίδονται, ότι, τέλεσαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η σύσταση, για πρώτη φορά στο χώρο των ΕΔ, Γραφείων Νομικής Προστασίας Στελεχών, στα οποία μπορούν να προσφεύγουν τα στελέχη, σε περιπτώσεις που θίγονται τα δικαιώματά τους από τυχόν πράξεις κακοδιοίκησης ή παραλείψεις των οργάνων της Υπηρεσίας.

Η πρόβλεψη για μειωμένο ωράριο εργασίας για τα στελέχη που έχουν ή επιμελούνται τέκνο ή άτομο με αναπηρία 50% που πάσχει με σακχαρώδη διαβήτη τύπου Α.

Η δυνατότητα να υπηρετήσουν σε τόπο προτίμησης τα στελέχη των ΕΔ που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή αναπηρίας ή πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη οι ίδιοι ή πρόσωπα της οικογένειάς τους.

Η πρόνοια, για περιπτώσεις σπουδαστών, τόσο της Σχολής Ικάρων όσο και άλλων στρατιωτικών σχολών, που έρχονται κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους, αντιμέτωποι με προβλήματα υγείας, ώστε να μην είναι αυτονόητη και αυτοδίκαιη η αποπομπή τους γι' αυτό, αλλά, να τους παρέχεται η δυνατότητα παραμονής στις ΕΔ.

Η δυνατότητα να υπηρετήσουν σε τόπο προτίμησης τους τα στελέχη των ΕΔ με τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Η πρόβλεψη, ώστε, τα εφάπαξ ποσά που καταβλήθηκαν αναδρομικά κατά το έτος 2018 προς αποκατάσταση παλαιότερων αδικιών, να εξαιρούνται από το εισόδημα και να μην καθίστανται πρόσχωμα στην καταβολή πάσης φύσεως κοινωνικών επιδομάτων και παροχών, που συνδέονται με εισοδηματικά κριτήρια.

Μια ρύθμιση, που αφορά όλους τους αμειβόμενους με ειδικά μισθολόγια, σώματα ασφαλείας, μουσικούς, ιατρικό προσωπικό κ.λπ.

Η βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ (Εθελοντές Μακράς θητείας) μέχρι το βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντίστοιχη απονομή αποστρατευτικού βαθμού Υπολοχαγού και η δυνατότητα παραμονής τους ως ΕΟΘ (Εκτός Οργανικής Θέσης), διασφαλίζοντας έτσι σε αυτούς τη δυνατότητα θεμελίωσης δικαιώματος πλήρους σύνταξης.

Η κάλυψη των ανασφάλιστων δικαιούχων, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Για όλα τα παιδιά τρίτεκνης οικογένειας μειωμένη θητεία, στους 8 μήνες για ΣΞ και στους 9 μήνες για ΠΝ και ΠΑ. Για όλα τα παιδιά πολύτεκνης οικογένειας μειωμένη θητεία 6 μηνών.

Η δυνατότητα που παρέχεται στους ανυπότακτους να τακτοποιήσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις εφόσον καταταγούν μέχρι το τέλος του 2020.

Για τους αντιρρησίες συνείδησης στο πλαίσιο αποκατάστασης της αρχής της ισότητας και της ισονομίας:

- Α) Μειώνεται το όριο ηλικίας για την εξαγορά της εναλλακτικής υπηρεσίας από το 35 έτος στο 33 έτος αφού προηγουμένως κάνουν εναλλακτική υπηρεσία 20 ημερών.

- Β) Εξισώνεται η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας των αντιρρησιών με τον μέγιστο χρόνο πραγματικής στρατιωτικής θητείας των οπλιτών και ρυθμίζεται στο ίδιο χρονικό διάστημα με τη ένοπλη θητεία των 12 μηνών.

- Γ) Η επιτροπή που εξετάζει τα αιτήματα ένταξης στην εναλλακτική θητεία αποκτά πλειοψηφία πανεπιστημιακών καθώς προηγείται η έκδοση ιατρικής γνωμάτευσης από την αρμόδια επιτροπή απαλλαγών.

Η πρόβλεψη, για την ένταξη των στρατιωτικών σχολών, στο σύστημα μεταγραφών φοιτητών αδελφών που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις.

Η προσθήκη στα διατηρούμενα επιδόματα της αποζημίωσης eurocontrol, που αφορά το πολιτικό προσωπικό της ΕΜΥ,

Η πρόβλεψη ειδικού ποσοστού, καθ’ υπέρβαση του συνολικού αριθμού των εισακτέων, για τους υποψήφιους σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών που προέρχονται από τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23 και 24 Ιουλίου 2018 και τις πλημμύρες της 15 Νοεμβρίου 2017.

Η έκδοση σύγχρονων δελτίων ταυτοτήτων για το στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ προκειμένου να χρησιμεύσει σαν ταξιδιωτικό έγγραφο.

Η μέριμνα για τα επιδόματα κινδύνου και αναπηρίας, που λαμβάνουν τα στελέχη των ΕΔ».

(ΠΗΓΗ: newpost.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

1 σχόλια:

  1. Ότι και να πούνε ότι και να μας σερβίρουν οι άνθρωποι απλά είναι ΚΑΡΑΝΙΚΑνοι, ΑΣΧΕΤΟΙ βασικά όλες τις λέξεις με τα στερητικά (α), μαζί και οι κολαούζοι τους. Νομοθετούν, για γίνει ο βαθμός 10 (δέκα) (ήταν άριστα το 20, λίαν καλώς το 15)η επιτυχής αποφοίτηση σε όλα τα στρατιωτικά σχολεία και ταυτόχρονα εξομοιώνουν τις πρώην ΣΔΙΕΠ με τις σχολές πολέμου (κουτσοί, στραβοί, κουλοί, αγράμματοι) όλοι για τα μεγαλεία, η αριστεία είναι ρετσινιά. Φυσικά κάποιοι θα προλάβουν μέχρι το καλοκαίρι να επωφεληθούν από τα φωτογραφικά νομοθετήματα. Σωστά λοιπόν οι εκπρόσωποι της ΝΔ στην συζήτηση για το Ν/Σ ανέφεραν ρητά ότι θα καταργηθεί στο σύνολό του (εκτός αυτών που φανερά έπρεπε να τακτοποιηθούν όπως ταυτότητες κ.α.) και κατόπιν θα διερευνηθεί η ζημία και η πλήρης αποκατάσταση των αδικιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ