Αρχική » , , , » Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά το «Γ. Αβέρωφ» που κατέγραψε ρεκόρ επισκεψιμότητας στα 130.000 άτομα

Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά το «Γ. Αβέρωφ» που κατέγραψε ρεκόρ επισκεψιμότητας στα 130.000 άτομα


Περισσότεροι από 130.000 Βορειοελλαδίτες το επισκέφτηκαν, εκτιμώντας με αυτόν τον τρόπο την ένδοξη ιστορία του θωρηκτού

Το αγκάλιασε με πρωτοφανή τρόπο. Συγκινήθηκε από την ένδοξη ιστορία του και αισθάνθηκε δέος μπροστά στα λαμπρά κατορθώματά του, που έχουν ποτίσει τους χώρους του.

Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας αποχαιρέτησε χθες το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», που αποπλέει αύριο, 12 Δεκεμβρίου, στις 8 το πρωί, για τη μαρίνα Φλοίσβου, όπου είναι και η μόνιμη θέση ελλιμενισμού του.

Η χθεσινή μέρα ήταν η τελευταία που οι Θεσσαλονικείς -και όχι μόνο- είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το θρυλικό πλοίο, καθώς σήμερα θα μείνει κλειστό για το κοινό, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για το ταξίδι του. Μάλιστα, χθες η ροή ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, με τους επισκέπτες να αποδεικνύουν πως όσες παραπάνω μέρες και να έμενε, θα το περιέβαλλαν με το ενδιαφέρον και την αγάπη τους.

Το θρυλικό θωρηκτό της νίκης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από τις 7 Οκτωβρίου, όμως, όπως φάνηκε, η πόλη δεν το χόρτασε. Ευτυχώς για τους Βορειοελλαδίτες οι καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεπαν τις τελευταίες ημέρες τον απόπλου του παρέτειναν έστω και για λίγο την παραμονή του.

Ρεκόρ επισκεψιμότητας

Στους πάνω από δύο μήνες παραμονής του στη Θεσσαλονίκη το «Γ. Αβέρωφ» έσπασε όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας, αφού σε καθημερινή βάση επισκέπτες από όλη τη βόρεια Ελλάδα σχημάτιζαν ουρές για να ξεναγηθούν στους χώρους του. Είναι ενδεικτικό ότι στις αρχές Δεκεμβρίου το είχαν επισκεφθεί 130.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά 27.000 μαθητές από 332 σχολεία της βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, κατά τον απόπλου του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» ενθαρρύνεται η τιμητική συνοδεία του από πλωτά σκάφη ιδιωτών και συλλόγων.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 11/12/2017 - Μαρία Μαθιοπούλου)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ