Αρχική » , , , , , » Τα τελικά ποσά των συντάξεων μετά τον επανυπολογισμό! Μεγάλοι χαμένοι Στρατιωτικοί και δημόσιοι (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Τα τελικά ποσά των συντάξεων μετά τον επανυπολογισμό! Μεγάλοι χαμένοι Στρατιωτικοί και δημόσιοι (ΠΙΝΑΚΕΣ)


Μειώσεις από 100 έως 350€ τον μήνα για τους δικαιούχους από το 2019. Μεγάλοι χαμένοι, οι στρατιωτικοί και οι δικαιούχοι του Δημοσίου. Το «τσεκούρι» αναμένεται να φτάσει το 25%, αν συνυπολογιστεί και η κατάργηση των επιδομάτων

Μειώσεις που θα αρχίζουν από 100 ευρώ και θα φτάνουν έως και 350 ευρώ φέρνει ο επανυπολογισμός 2.600.000 συντάξεων, που ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες.

Οι μειώσεις που θα προκύψουν για όλα τα Ταμεία θα φτάνουν έως και 32%, αλλά με το πλαφόν θα σταματήσουν στο 18%.

Αυτή η εφιαλτική προοπτική («γέννημα» των πολύ πρόσφατων μνημονιακών δεσμεύσεων που αποτυπώθηκαν στους νόμους 4336/2015 και 4387/2016) θα εμφανιστεί στα ενημερωτικά σημειώματα των συνταξιούχων έως τον Μάρτιο του 2018.

Συγκεκριμένα, η αναπροσαρμοσμένη σύνταξη και η προσωπική διαφορά που θα προκύψει θα πρέπει να έχουν αποτυπωθεί στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ έως την 1η Ιανουαρίου 2018.

Αυτό σημαίνει ότι κατά το επόμενο έτος οι «παλαιοί» συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να εισπράττουν τα ίδια ποσά, με καταγεγραμμένη την προσωπική διαφορά σε διαφορετικό πεδίο στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα.

Καμία εξαίρεση

Όλες ανεξαιρέτως οι συντάξεις θα τεθούν υπό το μνημονιακό «μικροσκόπιο» το 2019, ώστε να ελεγχθεί η συμβατότητά τους με τους νέους κανόνες υπολογισμού, οι οποίοι προβλέπουν εμφανώς χαμηλότερους συντελεστές αναπλήρωσης και επανεκτιμήσεις μισθολογικών αποδοχών στην πορεία του εργάσιμου βίου.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2019 που θα αρχίσει η καταβολή των συντάξεων με βάση το νέο σύστημα, δηλαδή το άθροισμα της εθνικής και της ανταποδοτικής σύνταξης, η προσωπική διαφορά θα είναι η πρώτη που θα «κοπεί» στον βωμό επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων.

Άλλωστε, βάσει του νόμου 4472/2017 η προσωπική διαφορά καταργείται από 1/1/2019, αλλά η τελική μείωση που θα έχουν οι συντάξεις δεν θα υπερβαίνει το 18%.

Στην πραγματικότητα οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες και θα φτάνουν ακόμη και το 25%, γιατί -σημειωτέον- δεν θα περικόπτεται μόνο η σύνταξη λόγω της προσωπικής διαφοράς, αλλά θα καταργηθούν και τα επιδόματα συζύγου και τέκνων.

Παρουσίαση

Η «δημοκρατία» παρουσιάζει σήμερα τα τελικά ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι ανά Ταμείο σε έναν χρόνο από σήμερα (τον Δεκέμβριο του 2018), όταν θα εισπράξουν τη σύνταξη Ιανουαρίου 2019 με ενσωματωμένες τις νέες περικοπές (βλ. πίνακες).

Μεγάλοι χαμένοι είναι οι παλαιοί συνταξιούχοι με μεικτή σύνταξη άνω των 1.200 ευρώ, 35-40 έτη ασφάλισης και τελευταίες αποδοχές άνω των 1.500 ευρώ. Απώλειες (σαφώς μικρότερης κλίμακας) θα «μετρήσουν» συνταξιούχοι που εισπράττουν μεικτή σύνταξη 900 έως 1.000 ευρώ με 30-36 έτη ασφάλισης, ενώ τα χειρότερα γλιτώνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι των 700 έως 750 ευρώ.

Όμως, ποιες είναι οι κατηγορίες των συνταξιούχων, των οποίων οι παροχές αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο από τον υπολογισμό;

Σύμφωνα με τον δικηγόρο (με ειδίκευση στο εργατικό δίκαιο) Γιώργο Κουτσούκο, οι διπλοσυνταξιούχοι (π.χ. γιατροί του ΕΣΥ, μηχανικοί κ.λπ.) αναμένεται να επηρεαστούν ιδιαιτέρως από το 2019, χάνοντας ακόμη και 350 ευρώ τον μήνα από τη σύνταξή τους. Και τούτο διότι ο επανυπολογισμός θα γίνει, αφού πρώτα αθροιστούν οι δύο συντάξεις που ήδη λαμβάνουν.

Οι στρατιωτικοί και οι συνταξιούχοι των Σωμάτων Ασφαλείας, ιδίως εκείνοι με αρκετά έτη υπηρεσίας, αναμένεται να παρουσιάσουν διαφορές παλαιών - νέων συντάξεων που θα υπερβούν με άνεση το όριο των 300 ευρώ. Ο λόγος είναι ότι στα έτη υπηρεσίας τους δεν θα προσμετρηθούν (ως διπλά) τα χρόνια σε μάχιμες μονάδες, παρά μόνο τα πραγματικά χρόνια υπηρεσίας, για τα οποία και έχουν πληρωθεί εισφορές.

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που έχουν συμπληρώσει ασφαλιστικό χρόνο από 30ετία και άνω και έχουν μέσο όρο συντάξιμων αποδοχών 1.200-1.300 ευρώ και άνω, θα χάσουν από 180 έως 240 ευρώ από τον επανυπολογισμό.

Και τούτο διότι η σύνταξή τους είχε υπολογιστεί με ευνοϊκό τρόπο, βάσει του τελευταίου μισθολογικού κλιμακίου ή έστω του Οκτωβρίου του 2011. Εάν δε έχει συμπληρωθεί ασφαλιστικός χρόνος άνω της 35ετίας, η προσωπική διαφορά μπορεί να προσεγγίζει ή ακόμη και να υπερβαίνει τα 300 ευρώ.

Λιγότερο θιγόμενοι φαίνεται ότι θα είναι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ, σε σχέση με τους λοιπούς, κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ.

Οι συνολικές απώλειες ανά Ταμείο και χρόνια ασφάλισης

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που έχουν συμπληρώσει ασφαλιστικό χρόνο από 30ετία και άνω θα υποστούν σοβαρές μειώσεις. Πρώην υψηλόμισθοι - νυν συνταξιούχοι με 35ετία ασφάλισης φαίνεται να υφίστανται τελικώς αρκετά σοβαρές μειώσεις (ενδεχομένως να αγγίζουν τα 300 ευρώ), ενώ διασώζονται συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με 20-30 έτη ασφάλισης που είχαν υπαχθεί σε μέσες ασφαλιστικές κατηγορίες.

Δύσκολο θα είναι το 2019 και για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ που ανήκουν σε μέσες και υψηλές ασφαλιστικές κατηγορίες, οι οποίοι προέρχονται από τα πρώην ΤΕΒΕ, ΤΑΕ ή ΤΣΑ. Όπως αναφέρει ο κ. Κουτσούκος, με το παλιό καθεστώς είναι γνωστό ότι είχαν ως μπόνους στη σύνταξη 220 ευρώ, είτε έβγαιναν με 15 είτε με 35 χρόνια. Όμως με τον επανυπολογισμό είναι δεδομένο ότι το μπόνους καταργείται και οι περικοπές, ιδίως στις συντάξεις 35ετίας ή 37ετίας, μπορεί να ανέλθουν στα 240-280 ευρώ, χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ξεπεράσουν τα 300 ευρώ. Αντιθέτως, στις περιπτώσεις της 15ετίας, οι μειώσεις θα είναι ελεγχόμενες, της τάξεως των 20-30 ευρώ, αλλά για χρόνο ασφάλισης άνω της 20ετίας δεν αποκλείεται να υπάρξουν μειώσεις που να φτάνουν ακόμη και τα 170 έως 190 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι του ΕΤΑΑ (νομικοί του ΤΑΝ, μηχανικοί του ΤΣΜΕΔΕ, γιατροί, φαρμακοποιοί του ΤΣΑΥ), δηλαδή των πρώην «ευγενών» Ταμείων, θα δουν απώλειες από 250 έως 300 ευρώ, ιδίως εκείνοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 35ετία ή 40ετία. Είναι γεγονός ότι οι αυτοαπασχολούμενοι, κατά κανόνα, συνηθίζουν να παρατείνουν κατά πολύ την παραμονή τους στον εργάσιμο βίο, καταβάλλοντας αξιόλογα ποσά ασφαλιστικών εισφορών στο Ταμείο τους. Ωστόσο, με τον νέο υπολογισμό θα δουν αναπάντεχα μια σημαντική απώλεια/ανατροπή των έως τώρα κεκτημένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Οι συνταξιούχοι ΔΕΚΟ και τραπεζών που αποχώρησαν με 35 έτη ασφάλισης και με σύνταξη που άγγιζε το 75%-80% του μισθού που ελάμβαναν ως εργαζόμενοι είναι πιθανόν να εμφανίσουν σημαντικές προσωπικές διαφορές, που υπερβαίνουν το 30%. Το γεγονός, ωστόσο, ότι κατέβαλαν προσαυξημένες ασφαλιστικές εισφορές για μεγάλη περίοδο ασφάλισης αναμένεται να λειτουργήσει αποδοτικά κατά τον υπολογισμό της νέας τους σύνταξης (0,075% για καθεμία ποσοστιαία μονάδα επιπλέον εισφοράς) και ενδεχομένως να αποτελέσει τον «κόφτη» σε μεγαλύτερες των 300 ευρώ μειώσεις. Εκτιμάται, δηλαδή, ότι οι μειώσεις θα περιοριστούν στο επίπεδο των 200 ευρώ.

Τέλος, οι μητέρες με ανήλικο τέκνο, πρώην ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι οποίες αποχώρησαν με καθεστώς μειωμένης σύνταξης, με τη συμπλήρωση 18,3 ετών ασφάλισης είναι «καταδικασμένες» να έχουν μικρότερο ποσό εθνικής σύνταξης, αφού δεν συμπληρώθηκε τότε η απαιτούμενη 20ετία για τη λήψη πλήρους εθνικής σύνταξης (384 ευρώ). Οι μειώσεις και εδώ, παρά τη συγκομιδή λιγοστών ετών ασφάλισης (που δεν πλήττει ο επανυπολογισμός), μπορεί να φτάσουν και τα 100 ευρώ.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 10/12/2017 - Αγγελική Μαρίνου - amarinou@dimokratianews.gr - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

18 σχόλια:

 1. ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ,ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ,ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μόνο έτσι θα βγει και η κουτσή Μαρία στους δρόμους. Ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι σίγουρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ, ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ, ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΕΚΑΨΑΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν φηφισε κανενας καμμια πολιτικη συμμορία.Εσύ είναι
   προφανές ότι το έκανες γι'αυτό να κάνεις αυτοκριτική
   και να μη συμβουλεύεις τους άλλους.

   Διαγραφή
  2. χα χα χα χα χα χα χα χα χα, όλοι εξαφανίστηκαν τώρα, κάποτε κελαιδούσαν σαν πουλάκια

   Διαγραφή
  3. Ναι, δεν τους ψήφισε κανένας, βγήκαν μόνοι τους, χα χα χα χα χα χα χα, φάτε αφορολόγητο από του χρόνου 5.636 ευρώ και καλά κρασιά ??????????????????
   Τα παραμύθια είναι ωραία, αλλά δεν έχουν δράκο, έχουν μόνο μαϊμούδες ???????

   Διαγραφή
  4. 2015, Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ 12.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,,,, ΒΙΝΤΕΑΚΙ, ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

   Διαγραφή
 4. ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝ.ΕΛ. ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ, ΑΛΛΑ ΗΡΘΑΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 14 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΦΑΤΕ ΣΑΝΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κλίμακα φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων στη ΚΥΠΡΟ, φορολογητέο εισόδημα το έτος από 0 έως 19.500 ευρώ ΜΗΔΕΝ, από 19.501 ευρώ έως 28.000 ευρώ 20 % (ποσό 1.700 ευρώ φόρο), από 28.001 έως 36.300 ευρώ 25 % (ποσό 3.775 ευρώ φόρο), από 36.301 έως 60.000 ευρώ 30 % (ποσό 10.885 ευρώ φόρο), πάνω από 60.000 ευρώ 30 %. ΕΔΩ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΧΑΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΕΣΤΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ
   ΠΟΙΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ-ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
   ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ
   ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ 5η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ.

   Διαγραφή
 6. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ 13η ΣΥΝΤΑΞΗ, ΑΛΛΑ ΠΗΡΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 4% ΣΤΟ 6%, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΑΠΟ 1/1/2019 ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΩΣ 18 %, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ, ΤΑ ΗΘΕΛΕ Ο Κ@ΛΟΣ ΤΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ
   TAXIS.NET ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ Υ.Α
   ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ
   ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ.
   ΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ,ΤΟ
   ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ,ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ Σ'ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΟ ΝΑ
   ΣΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ 'Η Σ'ΕΝΑ ΛΟΓΙΣΤΗ.

   Διαγραφή
  2. ΦΙΛΟΣΟΦΕ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ ΘΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ;

   Διαγραφή
  3. ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ
   ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

   Διαγραφή
  4. το μαύρο δεν γίνεται άσπρο κομματόσκυλο όσο και να χτυπιέσε, 14 δις ευρώ μέτρα μας έφερε το μνημόνιο του Πάνου, κάργα άμεσους και έμεσους φόρους, καύσιμα, σταθρή τηλεφωνία, ασφαλιστικές εισφορές, κτλ

   Διαγραφή
  5. Άκου, Από το 1974 που έτρωγες βελανίδια από τα δέντρα, μέχρι το 2010 που πήγαινες για καφέ Da Capo με Καγιέν μεσολάβησαν 12 χρόνια ΝΔ, 24 χρόνια ΠΑΣΟΚ και 340 δις. Σε ένα ΑΕΠ 200 δις, ας πούμε το λογικό χρέος κατά Μάαστριχτ είναι 60% = 120 ΔΙΣ. Αρα τα κλεμμένα που έφαγες εσύ πρώην ΠασόκΝΔ νυν Συριζανελ είναι 340-120 = 220 ΔΙΣ Επιμεριζόμενα στα χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατανέμονται ως εξής : ΝΔ : 73,3 ΔΙΣ, ΠΑΣΟΚ 146,7 ΔΙΣ. Όλα αυτά σε 36 χρόνια. Για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που σε 3 χρόνια μας φέσωσαν 100 ΔΙΣ, τι να πούμε άραγε ????

   Διαγραφή
 7. ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΑΡΤΙΟ ΕΠΑΝΑΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ?????????????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ