Αρχική » , , , , , , » Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών «μετακομίζει» από τον Βόλο για Αυλώνα!

Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών «μετακομίζει» από τον Βόλο για Αυλώνα!


ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΣ

Η πιο νευραλγική επιχειρησιακά μονάδα του Στρατοπέδου Γεωργούλα η 32η Ταξιαρχία, μεταφέρεται Αυλώνα. Βαρύ το πλήγμα για την τοπική οικονομία.

Υπό «διωγμό» η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών από τον Βόλο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, για την κατάργηση της πιο νευραλγικής επιχειρησιακά μονάδας, όπως είναι η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, από το Στρατόπεδο Γεωργούλα του Βόλου, και η μεταφορά της στον Αυλώνα.

Σε αναβρασμό συνολικά 1.000 στρατιωτικοί και στρατιώτες. Βαρύ το πλήγμα για την τοπική οικονομία και όχι μόνο αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Σύμφωνα με έγγραφο που ήρθε αρχές της εβδομάδας, η μετεγκατάσταση γίνεται άμεσα εντός Ιανουαρίου 2018, μέχρι 26 του μηνός, προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις.

«Χρυσώνουν το χάπι» σε άλλες περιοχές μετά τις αντιδράσεις με το κλείσιμο του κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στον Αυλώνα, η γνωστή μέθοδος της υδροκέφαλης Αθήνας, να καλύψουν τα συμφέροντα της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχικός σχεδιασμός δεν προέβλεπε την μετεγκατάσταση της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, αλλά μετά τις έντονες αντιδράσεις στην Αττική για το κλείσιμο του κέντρου στον Αυλώνα επιλέχτηκε τα χτυπήματα να δοθούν σε άλλες περιοχές στην επαρχία όπως ο Βόλος.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ (16/12/2017) ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ»:


(ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 16/12/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

22 σχόλια:

 1. Πάρτε και καμία τεθωρακισμένη μεραρχία ή ταξιαρχία στην Αττική, να κάνει έφορο από εκεί, να μαζέψει φόρα, ο συγκεντρωτισμός είναι η καλύτερη μέθοδος, όλοι μέσα στην Αττική για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των Αθηναίων, να νοικιάζουν ακριβά τα διαμερίσματα και να δουλεύουν τα σουβλατζίδικα.
  Οι πεζοναύτες αν χρειαστεί να μεταφερθούν οπουδήποτε πρέπει να μεταφερθούν είτε με τα αρματαγωγά του Στόλου, είτε με τα αεροσκάφη της ΠΑ. Ήταν πραγματικά αστείο τόσα χρόνια, τα αρματαγωγά να βρίσκονται στη Σαλαμίνα και οι πεζοναύτες στο Βόλο. Το ακούσαμε και αυτό !!! μόνο που δεν μας εξήγησαν τα σαΐνια πως θα φτάσουν τα άρματα και τα ερπυστριοφόρα στον Πειραιά από την Αυλώνα !!! πόσες ώρες θα κάνουν και αν θα φτάσουν ποτέ !!! όταν θα πηγαίνουν για άσκηση ‘’καταιγίδα’’ πως θα πάνε ρε σαΐνια ???
  Το άλλο που ακούσαμε είναι λόγω επιχειρησιακών αναγκών !!! ωραίο ακούγεται αλλά χρειάζονται και εξηγήσεις, τα τελευταία 15 χρόνια έχουν γίνει αρκετά έργα στο στρατόπεδο αυτό χιλιάδες ευρώ ξοδεύτηκαν από την φορολογία των πολιτών για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, για κατασκευή στίβου μάχης, για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, έγιναν καινούργια ΣΟΑ εντός του στρατοπέδου, κτλ, τόσα χρήματα γιατί τα πετούσαν τα προηγούμενα χρόνια αφού είχαν σκοπό να κλείσουν το στρατόπεδο ; τέτοιους σχεδιασμούς κάνουν οι επιτελείς της Μεσογείων ; τώρα μας λένε ότι άλλαξαν οι επιχειρησιακές ανάγκες, το κόστος των νέων εγκαταστάσεων και υποδομών ποιος θα το πληρώσει ; θα αποδοθούν ευθύνες ποιοι δεν σχεδίασαν σωστά οι πρώην ή οι νυν ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Από το στρατόπεδο Γεωργούλα στο λιμάνι του Βόλου, στη προβλήτα φόρτωσης, τα ερπυστριοφόρα και τα HUMMER φτάνουν οδικώς σε 20 λεπτά, από την Αυλώνα στον Πειραιά πόσο θα κάνουν 20 ή 30 ώρες να φτάσουν και από πού θα πάνε ??????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Από το στρατόπεδο Γεωργούλα στο λιμάνι του Βόλου, στη προβλήτα φόρτωσης, τα ερπυστριοφόρα, τα άρματα και τα HUMMER φτάνουν οδικώς σε 20 λεπτά, από την Αυλώνα στο Πειραιά πόσο θα κάνουν 20 ή 30 ή 50 ώρες να φτάσουν και από πού θα πάνε ??????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το λιμάνι του Ωρωπού είναι ακριβώς απο κάτω εσείς που βγάλατε αμέσως συμπέρασμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απίστευτο και όμως αληθινό, πιο κοντά είναι τα νησιά του Αιγαίου, όπως Θάσος, Λήμνος, Σαμοθράκη και Λέσβος από την Αυλώνα, αυτό πιστεύουν οι σχεδιαστές της Μεσογείων, γι’ αυτό ονειρεύονται και την μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο στην Αττική. Σε περίπτωση δε αεροπορικής μεταφοράς τότε διαπιστώνουμε ότι ένας Λόχος Πεζοναυτών από την Αυλώνα στην Ελευσίνα γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, βάσει των σχεδιαστών της Μεσογείου, σε σχέση με την απόσταση μεταφοράς από το Βόλο στη Νέα Αγχίαλο, εξαφάνισαν και το μποτιλιάρισμα στην Εθνική, εκτός και αν σχεδιάζουν να φτιάξουν και αεροδρόμιο στην Αυλώνα. Πάντος στο Χολαργό δεν έχει φτάσει ακόμη η οικονομική κρίση, διότι οι επαναστατικοί σχεδιασμοί κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ, που φυσικά θα υπάρχουν σε άφθονη ποσότητα, περίεργο δεν είναι ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το ΓΕΣ διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, στο πλαίσιο της νέας δομής δυνάμεων γίνονται μελέτες κι έρευνες για το εάν θα πρέπει ή όχι να μεταφερθούν κάποιες μονάδες, και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.
  Τι είπαν αρμόδιες πηγές από το ΓΕΣ : "Έχουμε πει να μελετήσουν και να υποβάλλουν πρόταση. Η δομή δυνάμεων για να γίνει προβλέπει χρονική διάρκεια κατάθεσης 36 - 48 μήνες, δηλαδή τρία με τέσσερα χρόνια. Θέλουν μελέτες, αναλογιστικές μελέτες για το κόστος, θέλουν να γίνουν εγκαταστάσεις. Δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Το έγγραφο που πήγε είναι η μελέτη στο πλαίσιο της Δομής Δυνάμεων που θα εξετάσει εάν θα γίνει ή πώς θα γίνει. Για παράδειγμα το 575 τάγμα της 32ης Ταξιαρχίας βρίσκεται ήδη στον Αυλώνα. Μπορεί τελικά να αποφασιστεί να μετακινηθεί μόνο ένα τάγμα. Να δείξει δηλαδή η μελέτη ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο".
  Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά ???
  Ωραία απάντηση αλλά δεν μας πείθει, δηλαδή 2 τάγματα πεζοναυτών θα εδρεύουν την Αυλώνα και 1 τάγμα στο Βόλο και οι μονάδες υποστήριξης στο Βόλο και στη Λάρισα ; λίγο παράξενο δεν είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η ιστορία μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών είναι παλιά και στο παρελθόν έγιναν μελέτες μόνο που διαπιστώθηκε τότε ότι το κόστος είναι υψηλό και έμεινε στα συρτάρια των επιτελών, τώρα ξαναεμφανίστηκε σε περίοδο σκληρής λιτότητας. Μάλλον στο Χολαργό ανακάλυψαν το χαμένο θησαυρό, γι’ αυτό ετοιμάζονται να διαθέσουν εκατομμύρια ευρώ, για νέες εγκαταστάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ, ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚ. ΕΥΡΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Το 575 Τάγμα Πεζοναυτών εδρεύει στην Αυλώνα, τα υπόλοιπα 2 Τάγματα στο Βόλο. Η απόσταση μεταφοράς αεροπορικώς είναι πολύ πιο κοντά από την Νέα Αγχίαλο για τα νησιά Σαμοθράκη, Θάσος, Λήμνο και Λέσβος απ’ ότι από την Ελευσίνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. και στο παρελθόν έχουν γίνει ανάλογες μελέτες μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών αλλά το κόστος ήταν απαγορευτικό, τώρα ανακαλύψατε ότι το κόστος είναι χαμηλό ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΒΡΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΛΙΓΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ................. ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΑΠΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΟΙ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΣΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Οι γραφειοκράτες των Αθηνών, σχεδιάζουν να ενισχύσουν τα σουβλατζίδικα και τις επιχειρήσεις της Αττικής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Θα τους πανε αυλωνα και θα υπαρχουν σε καποιο αρματαγωγο στη σαλαμινα μονιμα φορτωμενα αρματα και οχηματα και σε περιπτωση αναγκης θα πανε αμεσα στην σαλαμινα ενω τωρα καθε μηνα παει στο βολο αρματαγωγο και αλαζει κοσμο και μετα στην σαλαμινα καθοντε ολη μερα στο πλοιο οι πεζοναυτες και το κοστος ειναι μεγαλυτερο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ