Αρχική » , , , , » Αρρυθμίες στο τουρκικό στράτευμα (BINTEO)

Αρρυθμίες στο τουρκικό στράτευμα (BINTEO)


Στις 23 Μαίου υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση συνολικά 1.049 νεοσύλλεκτοι της 1ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Εκπαίδευσης της Στρατίας Αιγαίου στη Μαγνησία (Manisa), μεταξύ των οποίων και ο οπλίτης Hüsnü Özel που κατέληξε στο νοσοκομείο.

Παρόμοια συμπτώματα παρουσίασαν 64 οπλίτες του 6ου Συντάγματος Καταδρομών Εκπαίδευσης Χωροφυλακής στην ίδια περιοχή στις 26 Μαίου, 59 οπλίτες του 7ου Σώματος Στρατού στην Άμιδα (Diyarbakir) στις 11 Ιουνίου, 731 οπλίτες της 1ης Μ/Π Ταξιαρχίας Εκπαίδευσης εκ νέου στις 17 Ιουνίου και 35 οπλίτες που μετατέθηκαν στην κατοχική 28η Μηχανοκίνητη Μεραρχία στην Κύπρο στις 18 Ιουνίου καθώς και 38 οπλίτες του 5ου Συντάγματος Καταδρομών Χωροφυλακής στην Κασταμονή στις 19 Ιουνίου. Μετά από παρέμβαση του υπουργού Άμυνας Fikri Işık, ο Διοικητής της 1ης Μ/Π Ταξιαρχίας Εκπαίδευσης, Συνταγματάρχης Şefik Güvenç καρατομήθηκε στις 23 Ιουνίου και επέστρεψε στη Διοίκηση Δόγματος και Εκπαίδευσης του Τουρκικού Στρατού στην Άγκυρα.

Σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε μαζικές προσαγωγές στελεχών της εταιρείας Rota Yemekçilik, η οποία έχει αναλάβει την παροχή υπηρεσιών σίτισης σε 12 στρατιωτικές Μονάδες σε ολόκληρη την Τουρκία λόγω των προνομιακών σχέσεων του ιδιοκτήτη με την ισλαμική κυβέρνηση. Αιχμηρή ήταν η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου της Τουρκίας (TBB) που σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η μεταβίβαση των 33 στρατιωτικών νοσοκομείων στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στις υπηρεσίες υγείας, αποστερεί τις στρατιωτικές Μονάδες από τη δυνατότητα υγειονομικού ελέγχου των τροφίμων και αφήνει στην διακριτική ευχέρεια των εταιρειών catering την διασφάλιση της υγιεινής και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο έγκριτο Al-Monitor με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η κατάρρευση του συστήματος υγείας και εκπαίδευσης του Τουρκικού Στρατού», τα δημόσια νοσοκομεία μετά βίας κατάφεραν να ανταποκριθούν στις ανάγκες περίθαλψης των οπλιτών που παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκτυλιχθούν σκηνές απείρου κάλλους με εξαγριωμένους οπλίτες να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης στα τουρκικά στρατόπεδα και να καταγγέλλουν ξυλοδαρμούς και εξευτελιστική αντιμετώπιση από τους ανωτέρους τους.(e-amyna.com)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ