Αρχική » , , , , , » Απάντηση Καμμένου για ορισμό παραμεθορίου για χορήγηση επιδόματος στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ (ΠΙΝΑΚΑΣ ΗΕΕ ΕΒΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ 2012-17)

Απάντηση Καμμένου για ορισμό παραμεθορίου για χορήγηση επιδόματος στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ (ΠΙΝΑΚΑΣ ΗΕΕ ΕΒΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ 2012-17)


Σχετική μας ανάρτηση ΕΔΩ.

Φ.900α/1271/15570/ 12 Ιουλίου 2017
       
Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Αθανάσιος Δαβάκης με θέμα «Σχετικά με τον ορισμό της παραμεθορίου όσον αφορά το επίδομα του άρθρου 127 περίπτωση Ε του Ν.4472/2017» σας γνωρίζω, κατά το μέρος που αφορά στο ΥΠΕΘΑ και σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:
 
Κατ’ αρχήν οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι οι αρμοδιότητες για την πολιτική μισθών ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς μισθολογικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε δημοσιονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.
   
Σε ό,τι αφορά στο επίδομα απομακρυσμένων παραμεθόριων περιοχών καταβάλλεται κατά τις διατάξεις του άρθρου 19 του νόμου 4354/2015 (ΦΕΚ τ. Α’176)  στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε προβληματικές περιοχές, όπως αυτές καθορίζονται κάθε φορά από τις οικείες διατάξεις και κοινές υπουργικές αποφάσεις, λόγω της δυσκολίας πρόσβασης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν και αποτελεί κίνητρο παραμονής στις υπηρεσίες των περιοχών αυτών.
   
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διέπονται από διαφορετικό θεσμικό μισθολογικό καθεστώς και επομένως δεν είναι συγκρίσιμη η αναλογική εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου αμοιβών, που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς. Το μισθολόγιο τους είναι ειδικό και ρυθμίζει τις αποδοχές με συγκεκριμένα κριτήρια σε συνάρτηση με τις ιδιαιτερότητες, τη φύση, τον τρόπο και το χώρο της προσφερόμενης εργασίας.
   
Ειδικότερα, με το άρθρο 127 περίπτωση Ε’ του νόμου 4472/2017 θεσπίστηκε το εν λόγω επίδομα σε αντιστάθμισμα της καταργηθείσας ημερήσιας αποζημίωσης που ελάμβαναν, κατά τις διατάξεις του Άρθρου 13 παρ.3 περ. θ Π.Δ.200/93 (ΦΕΚ τ. Α’ 75), όλα τα στελέχη που υπηρετούσαν στις αναφερόμενες περιοχές και περιοριστικά τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούσαν σε συγκεκριμένες Μονάδες της Π.Α.
   
Περαιτέρω, κρίθηκε ότι οι συγκεκριμένοι γεωγραφικοί προσδιορισμοί εξακολουθούν να δικαιολογούν την καταβολή αποζημίωσης και την ανάγκη ύπαρξης κίνητρων, λόγω των ιδιόμορφων χαρακτηριστικών τους, ενώ τα πρόσθετα καθήκοντα με τα οποία οι στρατιωτικοί έχουν επιφορτιστεί π.χ. λόγω των προσφυγικών ροών, ενισχύουν την άποψη και την αναγκαιότητα αυτή.
   
Τέλος επειδή ενδιαφέρεστε, ορθώς, για το επίδομα παραμεθορίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σας καταθέτω συνημμένα πίνακα της ΔΟΙ του ΓΕΣ όπου εμφαίνονται οι χορηγηθείσες Ημέρες Εκτός Έδρας ετών 2012-2017 προκειμένου να έχετε πλήρη εικόνα της καταλυτικής διαφοράς και της εργώδους προσπάθειας της παρούσας πολιτικής ηγεσίας, (κλικ στην παρακάτω φωτό για μεγέθυνση)


να σας υπενθυμίσω δε ότι από την 25η Ιουνίου 2013 μέχρι την 9η Ιουνίου 2014 διατελέσατε ΥΦΕΘΑ οπότε, όπως προκύπτει, ο απολογισμός σας στο συγκριμένο ζήτημα αποδεικνύεται απογοητευτικός και συνεπώς είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μέμφεστε την παρούσα πολιτική ηγεσία.

2 σχόλια:

  1. Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ
    ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ.Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ(ΠΟΛΕΩΝ,ΚΩΜΟΠΟΛΕ
    ΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την προηγούμενη εβδομάδα στην Αεροπορία δώσανε για τρεις μήνες το επιδομα.Συνολικα για το 2017 έχουν δωθεί 5 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ