Πάνο προσοχή στους ...κωδικούς


Όλη η αλήθεια για τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ένα μαύρο βαλιτσάκι κρατάει σφιχτά στο αριστερό του χέρι ο υπουργός Άμυνας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δεν το αποχωρίζεται ποτέ. Το κρατάει πάντα σφικτά και το μαύρο γάντι που φοράει στο αριστερό του χέρι έχει ενσωματωμένη αλυσίδα με θηλιά στην άκρη. Όπως θα καταλάβατε ο άνθρωπος αυτός δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και συγκυβερνήτης της κατεχόμενης Ελλάδας, ο Πάνος Καμμένος.

Αγχωμένος τον τελευταίο καιρό αφού έχει να φέρει σε πέρας μια πολύ δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Να κρατήσει κλειστή τη βαλίτσα που περιέχει τους κωδικούς με τα ισοδύναμα των μισθολογικών προαγωγών όλων των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Δεν πρέπει να χάσω τους κωδικούς λέει και ξαναλέει στον εαυτό του ο επικεφαλής των στρατιωτικών. Είναι θέμα γοήτρου. Το υποσχέθηκα στο προσωπικό μου ότι τους έχω, να μην ανησυχούν και πρέπει,... ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ να κρατήσω το ...λόγο και την ...υπόσχεσή μου. Γι' αυτό ζω, για μια τιμή, για τίποτε άλλο.

Γιατί εγώ ...κρατάω πάντα το λόγο μου

Κάπως έτσι περνάει το χρόνο του ο πρόεδρος Πάνος την ίδια στιγμή που οι ένοπλες δυνάμεις που κουμαντάρει πάνε απ' το κακό στο χειρότερο. Το υλικό δεν αντικαθίσταται, τα οπλικά συστήματα παλιώνουν και το προσωπικό εξαθλιώνεται από τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές των περικοπών. Τα στελέχη έχουν χάσει τις πολύτιμες εκπαιδεύσεις τους στο εξωτερικό που είναι απολύτως αναγκαίες για την επιμόρφωσή τους και τον ύπνο τους αφού δεν μπορούν πλέον να ζήσουν αξιοπρεπώς την οικογένειά τους. Τεράστια τα προβλήματα σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς με τις συνεχιζόμενες μειώσεις των αποδοχών τους που αυξάνονται στο μέγιστο βαθμό με τις κάθε δύο, τρία χρόνια μεταθέσεις και αλλαγή τόπου κατοικίας, τα ενοίκια σε συνδυασμό με τη μη δυνατότητα εργασίας της συζύγου και το πρόβλημα μεταφέρεται κυρίως στα παιδιά. Εργαζόμενοι πιο σκληρά από όλους οι στρατιωτικοί, πάνω από 60 ώρες τη βδομάδα με 24ωρες υπηρεσίες-ασκήσεις πολλών ημερών σε σκηνές και με το μυαλό τους συνεχώς καρφωμένο στην οικογένειά τους, έχουν έρθει σε κατάσταση απελπισίας.

Νέα βόμβα

Μετά από έξι χρόνια συνεχών μειώσεων των ήδη πενιχρών μισθών τους έρχεται τώρα η νέα βόμβα που θα τους δώσει τη χαριστική βολή. Παγώνουν οι μισθολογικές προαγωγές και ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με το επίδομα χρόνου υπηρεσίας. Για τις μισθολογικές προαγωγές ο πρόσφατος νόμος τις καταργεί ουσιαστικά, αφού πρέπει να εξοικονομηθούν μερικά εκατομμύρια ακόμα για να συμπληρώσουν την ληστεία σε βάρος του λαού.

Όπως σε όλα τα θέματα μέχρι τώρα κάθε φορά που γίνεται περικοπή μισθών, επιδομάτων κλπ, παραμυθιάζουν την ενδιαφερόμενη ομάδα ότι θα βρεθούν ισοδύναμα μέτρα για να μη γίνει η περικοπή. Έτσι και τώρα ο Πάνος Καμμένος πέταξε άλλο ένα από τα πολλά και μεγάλα ψέματα που συνηθίζει να λέει χωρίς ντροπή και δεν είναι άλλο από το ότι έχει στο βαλιτσάκι του τους κωδικούς από άλλες δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων και οι στρατιωτικοί δε θα χάσουν τη μισθολογική τους προαγωγή. Σε αντίθετη περίπτωση τα χρήματα που θα χάσει κάθε στρατιωτικός το μήνα είναι από 50 ως 300 ευρώ, ποσό τεράστιο αν αναλογιστεί κανείς πως οι μισθοί ξεκινούν από 650 ευρώ και δεν ξεπερνούν για το στρατηγό με 35, 36, 37 χρόνια υπηρεσίας τα 1.800 ευρώ.

Και ενώ περίμεναν υπομονετικά και αγόγγυστα, όπως πάντα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ότι ο υπουργός και προϊστάμενος τους είναι έτοιμος να υλοποιήσει την υπόσχεσή του, σκάει η βόμβα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη ο οποίος ευθέως και χωρίς περιστροφές είπε ότι δεν έχει στα χέρια του για να επεξεργαστεί κανέναν κωδικό ισοδύναμων μέτρων για να αντικατασταθούν τα χρήματα από το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών.

Αυτό όμως που κάνει πιο πολύπλοκη την κατάσταση και που φανερώνει το παραμύθι -ένα ακόμα από τα πολλά- του υπουργού Άμυνας είναι η ωμή αλήθεια για την εξοικονόμηση των χρημάτων από το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών. Είναι πάγιο του ποσό που εξοικονομείται και δεν είναι για ένα μόνο έτος, άρα οι κωδικοί που αναφέρει ο Πάνος Καμμένος είναι παραμύθι της Χαλιμάς και πρέπει να βγει και να πει την αλήθεια στους Έλληνες στρατιωτικούς.

Τώρα λοιπόν αγαπητέ Πάνο ξεκαθάρισε το θέμα. Στείλε αμέσως τους περίφημους κωδικούς για επεξεργασία στο υπουργείο οικονομικών ή βγες και ζήτα συγνώμη από τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για την κοροϊδία που είναι η ίδια και με τα αναδρομικά που το ΣτΕ έχει εκδώσει απόφαση και με ένα κάρο μπούρδες και παραμύθια που έχεις φλομώσει την Ελληνική κοινωνία.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ 02/07/2016 – ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

7 σχόλια:

 1. H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΛΕΣ ...ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΕΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάνο εδω θα χρειαστεί η στολή ιατρού ,γιατί θα είναι πολύ λεπτή η επέμβαση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΩΣ 400 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΜΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 10 ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΑΝΕΛ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ-ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΕΠ.ΟΠ ΕΡΧΟΝΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ..... ΦΥΓΕ ΕΣΥ ΝΑ ΕΡΘΩ ΕΓΩ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙ Ε.Δ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΕ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΩΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 15.000 ΕΥΡΩ

   Διαγραφή
 4. ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΤΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΑΝ....ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΕΙΝΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ-ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >Συμβούλιο της Επικρατείας: Εμπλοκή στην εφαρμογή των αποφάσεων για τα αναδρομικά
  09.07.2016 | 21:04
  http://www.onalert.gr/stories/symboulio-epikrateias-emplokh-efarmogh-apofasewn-anadromika/50797
  Δαβάκης: Τα ισοδύναμα του ΥΕΘΑ είναι το "επίδομα παραμεθορίου" και το "πτητικό"
  08.07.2016 | 21:11
  http://www.onalert.gr/stories/dabakhs-ta-isodynama-ye8a-epidoma-parame8oriou-pthtiko/50785

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΡΑΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ...ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ...ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ