Αρχική » , , , » «Πόλεμος» Χουλιαράκη-Καμμένου: Τον «αδειάζει» για τα ειδικά μισθολόγια

«Πόλεμος» Χουλιαράκη-Καμμένου: Τον «αδειάζει» για τα ειδικά μισθολόγια


ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ...

Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη λάβει τις προτάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα ισοδύναμα, προκειμένου να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, «αδειάζοντας» τον Πάνο Καμμένο.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Οικονομικών αναμένει από τα αρμόδια υπουργεία τις προτάσεις τους με ισοδύναμα μέτρα, ώστε να μην ισχύει από 1/1/2017 το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων, δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Απατώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ Α. Δαβάκη, ο κ. Χουλιαράκης διευκρίνισε ότι τα υπουργεία Άμυνας, Δικαιοσύνης και Παιδείας είναι αρμόδια να βρουν τα ισοδύναμα μέτρα και όχι το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, όπως είπε, θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των προτάσεων οι οποίες πάντως μέχρι σήμερα δεν έχουν κατατεθεί.

«Αυτές τις μέρες γίνεται η επεξεργασία από τα αρμόδια υπουργεία για την κατάθεση της δικής τους πρότασης για τα νέα μισθολόγια. Στόχος είναι να κατατεθούν πριν το τέλος Σεπτεμβρίου του 2016 τα ειδικά μισθολόγια, που αφορούν καθηγητές πανεπιστημίων, διπλωμάτες, δικαστικούς και μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος», τόνισε ο κ. Χουλιαράκης και πρόσθεσε:

«Η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών είναι η απλοποίηση και η αποκατάσταση ενός συστήματος δικαιοσύνης που θα δίνει κίνητρο στη προσπάθεια, θα επιβραβεύει την αριστεία και θα έχει συμβατότητα με το δημοσιονομικό πλαίσιο».

Ο κ. Χουλιαράκης μίλησε ακόμα για δύο απολύτως διακριτά θέματα σε ότι αφορά τα νέα ειδικά μισθολόγια, σε σχέση με το πάγωμα μισθολογίου τους.

«Πάγωμα μισθολογίων προβλέπεται μόνο σε περίπτωση που τα αρμόδια υπουργεία δεν προσδιορίσουν ισοδύναμες παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα, μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου. Τα αρμόδια υπουργεία έχουν τρεις μήνες από σήμερα για να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι αρμόδιο για την επεξεργασία των προτάσεων. Είμαστε βέβαιοι ότι τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Άμυνας και Παιδείας, θα μεριμνήσουν και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους. Μέχρι σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει παραλάβει τις προτάσεις τους με ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα. Είμαστε βέβαιοι όμως ότι θα το κάνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης.

«Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι ότι βρήκα τα ισοδύναμα και τα έχω στείλει μάλιστα στον κ. Χουλιαράκη» αντέτεινε από την πλευρά του ο κ. Δαβάκης, συμπληρώνοντας:

«Ο κ. Καμμένος, σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι έχουν ήδη κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών συγκεκριμένοι κωδικοί. Η δική σας τοποθέτηση είναι ότι μέχρι σήμερα δεν λάβατε τίποτα. Η δική μου άποψη είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ανησυχούν περισσότερο».

«Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω. Αντίθετα, είμαι βέβαιος ότι όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί θα μεριμνήσουν για αυτό. Έχουν ένα διάστημα τριών μηνών για να καταθέσουν τις δικές τους ισοδύναμες προτάσεις, οι οποίες και πρέπει να αφορούν σε ισοδύναμα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. Το υπουργείο Οικονομικών περιμένει τις προτάσεις τους για να τις αξιολογήσει. Μέχρι τώρα δεν τις έχει λάβει. Και εγώ άκουσα τον υπουργό Άμυνας να τοποθετείται με ακρίβεια και με κωδικούς, περιμένουμε να σταλούν και να αξιολογηθούν», επεσήμανε ο κ. Χουλιαράκης κλείνοντας την απάντηση του.

(HMEΡΗΣΙΑ 01/07/2016)


8 σχόλια:

 1. Οι αντρες δεν υπαρχουν πια τους πατησε το τρενο.Διοτι αν υπηρχαν οι κ.Στρατηγοι δεν θα σαν επετρεπαν να παιζετε μαζι μας.Διοτι παιζετε πολυ ασχημο παιχνιδι.Το ΣΤΕ κυριοι ειναι ανωτερη εξουσια απο εσας.Αν δεν μπορειτε να κυβερνησετε και να τηρειται το ιδιο το συνταγμα ειναι απλο,στο καλο και να μας γραφετε.Δεν θα μας κοπει η ορεξη αν δεν κυβερνατε εσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. H απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας είναι ξεκάθαρη, να ασκηθούν προσφυγές κατά της Ελληνικης πολιτείας για μη οφειλόμενες νόμιμές ενέργειες ,σε αυτους που έχουν εμλακεί η εμπλέκονται,βουλευτες, υπουργούς δε για παράβαση καθήκοντος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακόμη και σήμερα οι στρατιωτικοί παίρνουν 4 έως και 6 επιδόματα πέρα του βασικού μισθού, αιώνιο δημόσιο π.χ. επίδομα αυξημένης ευθύνης, επίδομα εξομάλυνσης, επίδομα διοίκησης – διεύθυνσης, επίδομα ετοιμότητας, επίδομα ειδικής απασχόλησης, επίδομα έξοδα παράστασης, επίδομα ειδικών συνθηκών, κτλ ως πότε θα συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο στο δημόσιο να λαμβάνουν διάφορες κατηγορίες εργαζομένων δεκάδες επιδόματα, κάποτε θα πρέπει να καταργηθούν τα προνόμια αυτά. Πιστεύουμε με το νέο ειδικό μισθολόγιο να σταματήσουν οι στρεβλώσεις του παρελθόντος και να σταματήσουν να δίνονται τόσα επιδόματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το 30 % έως και το 50 % του μισθού που λαμβάνει σήμερα ένας στρατιωτικός, ανάλογα του βαθμού που φέρει είναι επιδόματα, ο αριθμός δε των επιδομάτων ανάλογα με τον βαθμό που φέρει κυμαίνονται από 3 έως 6, έτσι διαπιστώνουμε μια πλήρη στρέβλωση των μισθολογίων των στρατιωτικών, συγκεκριμένα λαμβάνουν επιδόματα όπως, επίδομα αυξημένης ευθύνης, επίδομα εξομάλυνσης, επίδομα διοίκησης – διεύθυνσης, επίδομα ετοιμότητας, επίδομα ειδικής απασχόλησης, επίδομα έξοδα παράστασης, επίδομα ειδικών συνθηκών, κτλ, αυτό πρέπει να αλλάξει επιτέλους και να μην λαμβάνουν πέρα από 2 επιδόματα τα οποία να μην υπερβαίνουν το 10 % του μισθού τους ώστε να εφαρμοσθεί ένα σωστό μισθολόγιο με πραγματικούς βασικούς μισθούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ, ΄΄΄ δεν υφίσταται κανένα θέμα μείωσης των μισθών των υπηρετούντων στρατιωτικών΄΄΄΄ άρα έρχεται η προσωπική διαφορά με το νέο ειδικό μισθολόγιο, βραχυπρόθεσμα θα χάσουν όλοι από τις προαγωγές διότι δεν θα παίρνουν ούτε ένα σεντς αύξηση, θα παραμένουν στα ίδια και θα μειώνεται η προσωπική διαφορά, οι αλλαγές δε θα είναι αναδρομικές από 01 Ιουλίου 2016 !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αρκετοί είναι οι αξιωματικοί στις ΕΔ που έχουν τελειώσει ανώτατη εκπαίδευση ΑΕΙ όπως μηχανολόγοι μηχανικοί, πολιτικοί μηχανικοί, τοπογράφοι, χημικοί, δηλαδή Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία σήμερα όπως επίσης ορισμένοι έχουν και μεταπτυχιακές σπουδές και έχουν πτυχία σε 2 ή 3 ξένες γλώσσες, η αλήθεια να λέγεται όσο πικρή και να είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΚΟΨΤΕ ΡΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. τι να περιμένεις από μια κυβέρνηση της πλάκας

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ