Αρχική » , , » Σταϊκούρας: Γιατί δεν δώσαμε όλα τα αναδρομικά σε στελέχη ΕΔ-ΣΑ - δικαστικούς

Σταϊκούρας: Γιατί δεν δώσαμε όλα τα αναδρομικά σε στελέχη ΕΔ-ΣΑ - δικαστικούς

«Θα θέταμε σε κίνδυνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2014»

Διευκρινίσεις σχετικά με την αδυναμία της κυβέρνησης για την πλήρη καταβολή των αναδρομικών σε στελέχη ΕΔ-ΣΑ και δικαστικούς, έδωσε... ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας στην Βουλή.

Σε μια προσπάθεια να κάμψει την δυσαρέσκεια από την μερική αποκατάσταση των αναδρομικών διαφορών που έχουν προκύψει βάσει των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «στην περίπτωση πλήρους καταβολής των ανωτέρω αναδρομικών διαφορών, ακόμη και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, η προκύπτουσα συνολική δαπάνη, ύψους 829 εκατ. ευρώ, η οποία αντιστοιχεί περίπου στο 0,5% του ΑΕΠ, θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2014».

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι για το 2015, έχει εκτιμηθεί ότι οι στόχοι του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής επιτυγχάνονται οριακά. Μιλώντας επί της τροπολογίας για τα αναδρομικά των στελεχών ΕΔ-ΣΑ και των δικαστικών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «η μερική αποκατάσταση των αποδοχών κρίνεται επιβεβλημένη διότι, από την τυχόν συνολική ετήσια μόνιμη επιβάρυνση που θα προκαλούσε η πλήρης αποκατάσταση, ύψους περίπου 183 εκατ. ευρώ για το 2014 και 366 εκατ. ευρώ για το 2015 και καθένα από τα επόμενα έτη, θα ετίθετο, σε σοβαρό κίνδυνο, ο δημοσιονομικός προγραμματισμός του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής για τα έτη 2015-2018, με επακόλουθη, την πιθανή επιβολή ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων, στο σύνολο της κοινωνίας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι δημοσιονομικές συνθήκες και οι στόχοι του Προγράμματος, επιβάλλουν, στην κυβέρνηση, το σχεδιασμό της απόδοσης του 50% της διαφοράς των αποδοχών, από 01.07.2014 έως 31.12.2014, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σε σχέση με τα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα. Έτσι, φέτος τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα λάβουν αυξημένες αποδοχές, συνολικού ύψους περίπου 91 εκατ. ευρώ, που καλύπτουν κατά 50% τη μισθολογική αποκατάσταση της περικοπής που τους έγινε από το 2012, για τους τελευταίους 6 μήνες, δηλαδή από τον Ιούλιο. Η συμφωνημένη, μερική αλλά σημαντική αποκατάσταση των αποδοχών τους», θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ενώ αντίστοιχα, για τους απόστρατους, οι διαφορές συντάξεων θα καταβληθούν εφάπαξ στις 22 Δεκεμβρίου.

(ΒΗΜΑ 12/11/2014 - ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ)

28 σχόλια:

 1. ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΤΑ ΑΡΠΑΖΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΤΕΤΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΛΩΒΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. "Μπορούμε να αποτρέψουμε τις πιο βαριές επιπτώσεις φτάνει να συνειδητοποιήσουμε όλοι την πραγματικότητα. Να κατανοήσουμε αφενός πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, και αφετέρου πως μόνο μια ρεαλιστική, σταθερή και υπεύθυνη πολιτική μπορεί να περιορίσει τις συνέπειες, αλλά και να διασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο". ΚΑΙ για να δώσω ένα δώρο στα παπαγαλάκια του site που θα με επιτεθούνε για ακόμη μια φορά τους λέω το εξής : Προ μηνός επισκέφτηκα το Ντίσελντορφ Γερμανίας, μπήκα σ ένα φαρμακείο σε ένα φούρνο και σ ένα παντοπωλείο ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΟΨΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ! παρά μόνο μια καφετέρια !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όλες οι πράσινες σαύρες βγήκαν από τις τρύπες τους και ξερνούν χολή. Δεν σας άρεσε ο Καραμανλής και θέλατε Γιωργάκη το 2009 για να σας δώσει αύξηση. Καλά να πάθετε. Όταν μίλησε για πάγωμα μισθών και νοικοκύρεμα εγκαταλείψατε το σκάφος τότε και σηκώνατε στα χέρια τα πράσινα άλογα πού σας υποσχόταν λεφτά διαβάζοντας τα σκονάκια πού τού έδινε η Κ@τσέλ@. Ο Καραμανλής πιστεύω ότι θα συνεχίσει να τρώει τα σουβλάκια του χωρίς κανένα ενδοιασμό !!! Τώρα πάλι τα ίδια όλοι θέλουν αλλαγή και φούμαρα, μυαλό δεν βάζετε με τίποτα !!! άρα νέες σφαλιάρες θα φάτε !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Άντε τώρα στη νέα παράγκα με όλες τις υπόλοιπες σαύρες, παπαγαλάκια, σας περιμένει άλλωστε, γνωστά λημέρια θυγατρική του Π@ΣΟΚ είναι η παράγκα !!!!!! @@@@.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Υπάρχουν άτομα να ψηφίσεις αλλά δεν χαϊδεύουν αυτιά και ξεβολεύουν κόσμο (γεμάτη η Ελλάδα από μικροσυμφέροντα για να διατηρηθεί κάθε λογής στραβό) οπότε θα πάνε άπατοι ως συνήθως. Όλες οι παρθενωπές που ψήφιζαν τις πρακτικές που χαντάκωσαν τη χώρα τώρα ωρύονται από πάνω και είναι έτοιμες να πάνε για τη χαριστική βολή. Παπαγαλάκια ###### και Μαυρογιαλούρηδες ######

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κάποτε λαλίστατος φώναζε "Σεμνά και ταπεινά". Μετά ζήτησε "απογραφή". Μετά τα έκανε σκ..ά. Μετά κουράστηκε και είπε να τα παρατήσει. Σήμερα μουγγάθηκε... Μετά ήρθε ο άλλος που θεώρησε ότι το καλύτερο ήταν να εξομολογηθεί τα ανεξομολόγητα στους ηγέτες ολόκληρης της Ευρώπης. Μετά εξεπλάγει που οι ευρωπαίοι θύμωσαν. Μετά ζήτησε δημοψήφισμα ώστε να του φύγει το μεγάλο βάρος αλλά βρέθηκε χωρίς καρέκλα. Και μετά εμείς αποφασίσαμε τα Ζάππεια 1, 2, 3 κτλ έλα όμως που ο Ψηλός ήξερε από κωλοτούμπες και μας την έφερε κανονικά, τώρα ο καμπόις το παίζει ζόρικος και τρελός αλλά δεν είναι τίποτε άλλο παρά η θυγατρική του «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», «δραχμή ή ευρώ», η συνέχεια τις επόμενες ημέρες ,,,,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Διαβάζω αρκετά σχόλια που ασκούν κριτική στους Έλληνες ή/και στους εαυτούς τους ορισμένοι κι αποφάσισα να σχολιάσω, για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους: Οι υποψήφιοι πολιτικοί (σε παγκόσμιο επίπεδο), η νομιμότητα ή μη των υποψήφιων κομμάτων κλπ είναι 100% μέρος του συστήματος (αν δεν ήταν, δε θα συμμετείχαν στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία) και πλήρως ελεγχόμενοι (όχι απαραίτητα από τα ίδια συμφέροντα, αλλά σίγουρα από κάποια συμφέροντα). Επομένως, οι λαοί δεν αποφασίζουν οι ίδιοι τι θα ψηφίσουν, αλλά επιλέγουν μια από τις επιλογές που αποφασίζουν κάποιοι άλλοι (αυτοί που ελέγχουν τη ροή του χρήματος) ως διαθέσιμες. Οι πολιτικοί και τα αφεντικά τους γελάνε με τα σχόλια ορισμένων που ασκούν εθνική, κοινωνική κριτική κι αυτοκριτική, νομίζοντας πως το πρόβλημα είναι στην κοινωνία και στον καθένα ξεχωριστά, ενώ, στην πραγματικότητα, όλοι μας είμαστε πιόνια (είτε εις γνώση μας είτε όχι) στα χέρια μιας αφανούς εξουσιαστικής και μειοψηφικής ελίτ ανθρώπων. Τόσο απλό !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Την κύρια ευθύνη την έχει ο πολίτης και όχι τα κόμματα. Διότι κόμματα υπάρχουν πολλά και ο πολίτης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε τόσες επιλογές αυτή που του λέει την αλήθεια. Αλλά ο «πολίτης – πελάτης», κάνει την επιλογή και δίνει 46% στον "λεφτά υπάρχουν" και δίνει 33% σε αυτόν που του λέει ότι πρέπει να σφίξουμε τα λουριά και να περιορίσουμε τις σπατάλες. Και τρανή απόδειξη ότι φταίει ο πολίτης, είναι ότι μόλις το κόμμα που ευθύνεται κατά 80% για το πως φτάσαμε ως εδώ αναγκάστηκε (επειδή γνώριζε τα πράγματα και το διακύβευμα με την Ευρώπη) να αλλάξει ρότα (βέβαια δε τα έβαλε τόσο με τους Δ.Υ. αλλά μας τάραξε στους φόρους), οι «πολίτες – πελάτες» το άφησαν με την μια, και ως δια μαγείας η ίδια εκλογική πελατεία ανέβασε ένα άλλο κόμμα που υπερασπίζεται το μεγάλο κράτος από το 4% στο 27%.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας έτσι ίσως να δούμε πώς φτάσαμε ως εδώ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τους κανόνες στη σχέση κράτους - πολιτών τους έθεταν και τους θέτουν πάντα, σε κάθε χώρα, "οι πολιτικοί". Στα δικά τους χέρια ήταν και είναι πάντα η πρωτοβουλία των κινήσεων ... Επομένως, χωρίς σε καμία περίπτωση να αθωώνουμε εαυτούς από την πράγματι υπαρκτή ατομική μας ευθύνη, η ζυγαριά της υπαιτιότητας γέρνει ξεκάθαρα προς το πολιτικό σύστημα. Όχι προς την κοινωνία. Ή, όπως λέει ο λαός, "μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις" ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΜΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ Κ.ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ. Η ΜΑΛΛΟΝ Ν Ο Μ Ι Ζ Ε Ι Σ.

  ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΤΜΗΜΑ Γ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ, ΑΡΘΡΟ 51, Παρ.1.

  Ο Αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, και δεν μπορεί να είναι μικρότερος από διακόσιους, ούτε μεγαλύτερους από τριακόσιους.
  Γιατί Κ. Σταικούρα δεν ψηφίζεται ένα νόμο και να κάνετε τους βουλευτές διακόσιους??????????????? (Ούτε Συνταγματικές

  Αναθεωρήσεις χρειάζεται ούτε τίποτα)
  Βουλευτές κ.λ.π. που τους συνοδεύουν, υπολογίστε πόσα ωφελείται το κράτος. 8.000 (Ευρώ) επί 100=800.000 ευρώ μηνιαίως(Μόνο από βουλευτές) θα ωφελείται το κράτος. Προσθέστε και υπόλοιπους που τους συνοδεύουν.Συν Αστυνομικοί που απελευθερώνονται.

  ΒΟΥΛΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΜΑ.


  Απόστρατος Αεροπόρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Οι ….δανειστές υπήρξαν κερδοσκόποι, υποκριτές - ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος, για να μην πω συνένοχοι και έτσι, μονάχα ως … αθώοι που παραπλανήθηκαν και σήμερα ζητάνε πίσω τα ‘’λεφτά τους’’ δεν μπορούν να θεωρηθούν….. Να μου πείτε ότι βρήκαν εδώ ασυνείδητους ηγετίσκους, έστησαν με θαυμαστή πανουργία τα δίχτυα τους και τώρα μας ‘’τιμωρούν’’ εξοντώνοντάς μας και παραλλήλως εισπράττοντας όμορφους τόκους, να το δεχτώ:

  [«Γνωρίζαμε και δεν μιλούσαμε», παραδέχτηκε -αφοπλιστικά ή κυνικά;- ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, βάζοντας μια «βόμβα» στο εσωτερικό της και ξεμπροστιάζοντας τις δύο μεγαλύτερες χώρες της, Γερμανία και Γαλλία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Αν ελπιζεις Αντωνοβαγγέλη μας ότι οι αυξήσεις ''ελεημοσύνης'' θα βοηθήσουν προεκλογικά την συγκυβέρνηση των αγυρτών σου να κοροϊδέψει τους Έλληνες ιθαγενείς, και να τους πάρεις πάλι την ψήφο-χρυσάφι, κάνεις μεγάλο λάθος.
  Ζήτημα είναι αν η Ν.Δ ξεπεράσει το 15% στις επερχόμενες εκλογές. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, κι απ ότι έδειξες μπορεί και να σου αρέσει μετά το συνειδητό και επικοινωνημένο πετσοκόμμα μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών, οι οποίοι δικαιολογημένα να είναι εξοργισμένοι, γιατί όχι μόνο αδυνατείς να άρεις τις αδικίες και να προασπίσεις τα δικαιώματα τους, αλλά συνηγορείς με τον αντιπροεδρό σου και για άλλα μελλοντικά επαχθή μέτρα εξαθλίωσης και απαξίωσης των Ε.Δ .
  Στροφή επ αρίστερά λοιπόν, αυτό είναι το παράγγελμα που ακούγεται σήμερα στις τάξεις του στρατού. Συριζοποιείται επικίνδυνα ο στρατός παρ΄ ότι ο Τσίπρας την κάνει μούγκα στην στρούγκα, κι ας είναι γεγονός ότι δεν ακούσθηκε να υπερασπίζεται μέχρι τώρα ούτε μία από τις θέσεις των στρατιωτικών για αναδρομικά και αυξήσεις. Παρ΄όλα αυτά, επικρατεί το «δεν πάει άλλο», να φύγουν πρώτα αυτοί, και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε και με τον Τσίπρα.
  Ο κύριος λόγος όμως της δυσαρέσκειας των «ενστόλων» όπως συνηθίζει να τους λέει η παρούσα συγκυβέρνηση, είναι ότι εκτός των άλλων γνωστών και δυσάρεστων αποτελεσμάτων σε όλους τους τομείς που δημιούργησαν οι πολιτικές της, μειώνει συνεχώς και επικίνδυνα την αποτρεπτική ικανότητα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που εγείρει άμεσα εθνικό και ηθικό θέμα για την παραμονή της στην εξουσία.
  O νεοφιλελεύθερος γάιδαρος του Χότζα ψόφησε τον έσκασες.Αντωνοβαγγέλη μας!. Την θέση του πήρε ήδη ο δήθεν αντιμνημονιακός ελέφαντας του Τσίπρα κι ας σου λένε κάποια λαμόγια εκεί στην συγκυβέρνησή σου ότι οι στρατιωτικοί πάνε προς την Χ.Α. σε δουλεύουν.
  Τέλος η κομματική ανοχή στην υποκρισία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. «"Μπορούμε να αποτρέψουμε τις πιο βαριές επιπτώσεις φτάνει να συνειδητοποιήσουμε όλοι την πραγματικότητα. Να κατανοήσουμε αφενός πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, και αφετέρου πως μόνο μια ρεαλιστική, σταθερή και υπεύθυνη πολιτική μπορεί να περιορίσει τις συνέπειες, αλλά και να διασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο". ΚΑΙ για να δώσω ένα δώρο στα παπαγαλάκια του site που θα με επιτεθούνε για ακόμη μια φορά τους λέω το εξής : Προ μηνός επισκέφτηκα το Ντίσελντορφ Γερμανίας, μπήκα σ ένα φαρμακείο σε ένα φούρνο και σ ένα παντοπωλείο ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΟΨΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ! παρά μόνο μια καφετέρια !!!!»

  Δε ξέρω ποια είναι παπαγαλάκια και ποια εννοείς? Δε το διευκρινίζεις. Προσωπικά είμαι επώνυμος και εκφράζω την άποψή μου και μόνο. Μορφή επίθεσης η άποψή μου έχει μόνο όταν διαπιστώνω ανώνυμα πτηνοκέφαλα καραγκιοζάκια που ακόμη και τώρα με τη στάση τους προκαλούνε και δεν έχουν καταλάβει ούτε έχουν πάρει μυρουδιά ότι : τα ανδρείκελα της Κυβέρνησης έχουν καταπατήσει το Σύνταγμα και έχουν προβεί στην εσχάτη προδοσία.. Εκείνα λοιπόν τα πτηνοκέφαλα καραγκιοζάκια θα κρίνω και όχι μόνο. Θα τα βδεγλύσω εφόσον ακόμη και τώρα επιμένουν στις ιδεολογίες των Ισλαμοπίθηκων προδοτών του Έθνους. Μήπως ανήκεις κι εσύ σ αυτή τη κατηγορία ανθρώπων, όπου τρέχουν πίσω από κουκουλοφόρους με το δάχτυλο οπλισμένο? Αν ναι δες τα υπόλοιπα δάχτυλά σου σε ποια κατεύθυνση δείχνουν….
  Όσο αφορά το αν πήγες στη Γερμανία και δε σου έδωσαν απόδειξη δε μου λέει κάτι.. Αν εκείνοι είναι λαμόγια σε σημαίνει ότι είμαι κι εγώ. Και στο κάτω κάτω γιατί δε ζητούσες απόδειξη???? Αυτά τα θεωρώ αμπελοφιλοσοφίες κι όχι δώρα σε παπαγαλάκια όπως το θέτεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΕΝΦΙΑ-ΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ : Απόφαση βόμβα έλαβε το ΣτΕ όσον αφορά τις αντικειμενικές αξίες. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, υποχρεώνει το κράτος να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες εντός 6 μηνών. Στην απόφαση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι με την απόφαση της ολομέλειας του Συμβούλιου της Επικρατείας Νο 1055/2014 το ΣτΕ : Διαπιστώνει ότι η Διοίκηση έχει παραλείψει παρανόμως να προβεί στην επιβαλλομένη από το άρθρο 41.1 του Νόμου 1249 του 1982 έκδοση αποφάσεως αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών της χώρας. Αναβάλει την έκδοση οριστικής αποφάσεως και τάσσει στη Διοίκηση εξάμηνη προθεσμία από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης προκειμένου να προβεί στην άνω οφειλόμενη ενέργεια. Η απόφαση του ΣτΕ θα δώσει οικονομική ανακούφιση σε εκατομμύρια πολίτες που φορολογούνται με τρόπο παράλογο σε περιουσία που ουσιαστικά δεν έχουν, μόνο τα παπαγαλάκια θεωρούν τον ΕΝΦΙΑ νορμάλ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ : Αποτελεί ταυτόχρονα δικαίωση της επίμονης εκστρατείας των πολιτών για την παράλογη και εξοντωτική φορολογία των ακινήτων, μόνο ορισμένα παπαγαλάκια υποστήριζαν με πάθος τον ΕΝΦΙΑ. Ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε σχετικά: Αποδεικνύεται ότι για να βοηθήσεις ουσιαστικά τους πολίτες δεν χρειάζονται φωνασκίες και λαϊκισμός. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά, τεκμηρίωση, επιχειρήματα και επιμονή. Αυτά έκανε η Δράση και με τα ελάχιστα μέσα και την περιορισμένη κάλυψη που είχε, πέτυχε σήμερα μια μεγάλη νίκη για την οποία είμαι υπερήφανος. Αν οι πολίτες μας δώσουν περισσότερη δύναμη, θα κάνουμε πολύ περισσότερα για αυτούς. Αυτά εμπράκτως ξανά από τη ΔΡΑΣΗ, έναν από τους πυλώνες του μόνου φιλελεύθερου κινήματος όπως εκφράζεται από τις ΓΕΦΥΡΕΣ σε συνέχεια όσων έκαναν στην ΕυρωΒουλή που οδήγησαν σε γκρέμισμα του Ευρωπαϊκού Χρηματιστήριου ρύπων αλλά και τις πιέσεις στην Commission για τα δάνεια των εγχώριων κομμάτων. Αυτοί παλεύουν για τα αυτονόητα κι εσύ τους έχεις στο 1%, προτιμώντας πολύχρωμους δημευτές αριστεριστές που παλεύουν να σε χρεοκοπήσουν εκτός από κρατικά και ατομικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Είναι φανερό ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες του. Η φάση την οποία διανύουμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, δεν θα λυθούν μόνο με την εφαρμογή δημοσιονομικών προσαρμογών. Το πρόβλημά μας είναι το κράτος (και το πολιτικό σύστημα) που ευνοεί μια κλειστή ολιγοπωλιακή οικονομία και ως αντιστάθμισμα μοίραζε, και μοιράζει δυστυχώς ακόμα, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και εύκολη ανέλιξη στο δημόσιο χωρίς καμία αξιολόγηση. Οι εκσυγχρονιστές ασχολούνται μόνο με τις συντάξεις και τις προσλήψεις. Οι λαϊκιστές θέλουν περισσότερες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και προσλήψεις. Κανείς δεν θέτει επιτακτικά το θέμα της κλειστής ολιγοπωλιακής οικονομίας. Τα παπαγαλάκια παίζουν το παιχνίδι τους καλά !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν από ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να αλλάξει την χώρα ή υπόσχεται επιστροφή σε παλιές πρακτικές. Ούτε θα αλλάξει από νέες πρωτοβουλίες που είναι απλά νέες.Χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό σύστημα, που να θέλει ναλλάξει ριζικά το μεταπολιτευτικό μοντέλο. Πρέπει ναφήσουμε πίσω μας ανεπιστρεπτί το μεγάλο και αναποτελεσματικό κράτος, που είναι πολυέξοδο χωρίς να παράγει καλές υπηρεσίες προς τον πολίτη. Τις συνεχείς εισαγωγές και τη χαμηλή πρωτογενή - δευτερογενή παραγωγή, που φέρνει αναλόγως χαμηλές εξαγωγές. Το ξεπερασμένο εκπαιδευτικό μας σύστημα, που δεν καλλιεργεί κριτική σκέψη, ούτε δίνει έμφαση στην έρευνα. Την ψευδή επιχειρηματικότητα που στηρίζεται στην κλειστή οικονομία και στα ολιγοπώλια. Το αδιαφανές τραπεζικό σύστημα που δίνει δάνεια χωρίς κριτήρια και συμμετέχει στη δημιουργία της κρίσης. Τα καρτέλ που διατηρούν τις τιμές στα επιθυμητά για τα συμφέροντά τους επίπεδα, εμποδίζοντας τον υγιή ανταγωνισμό. Κι από την άλλη, πρέπει να εμπεδώσουμε την εσωτερική ασφάλεια με σύγχρονη, δημοκρατική αστυνομία και με οργανωμένη μεταναστευτική πολιτική, που δε θα εξαντλείται σε φαντεζί κινήσεις, αλλά θα θέτει κριτήρια χρόνου, αριθμού και ιδιότητας για τους μετανάστες". Αφιερωμένο στα παπαγαλία του διαδικτύου !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Οι δανειστές δεν αστειεύονται. Έχουν το μαχαίρι έχουν και το πεπόνι, θέλουν πίσω τα λεφτά τους και δεν τους ενδιαφέρουν οι χώρες, οι λαοί, η κοινωνική κρίση. Είναι.... killer είτε μας αρέσει είτε όχι κι αυτά που έγιναν τότε είναι ένα μάθημα για όσους πιστεύουν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και θα περάσουν ζωή και κότα. Τα δε παπαγαλάκια που τους υποστηρίζουν και το παίζουν τζάμπα μάγκες δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Το Δημόσιο χρέος μαζεύτηκε επί δεκαετίες, όχι γιατί μας το φόρτωσαν κάποιοι "κακοί τοκογλύφοι" , αλλά γιατί επιλέξαμε να είμαστε οι αραχτοί τζίτζικες του παραμυθιού , και όχι οι μέρμηγκες. Από κει και πέρα στην Οικονομία και στη Διεθνή πολιτική δεν υπάρχει "ηθικό". Υπάρχει μόνο "νόμιμο". Όταν είσαι ένας υπεύθυνος ενήλικος και χρεώνεις αλόγιστα την πιστωτική σου κάρτα ,η ευθύνη είναι δική σου. Αυτό δεν καταλάβαμε ποτέ. Πως δηλαδή το Δημόσιο χρέος είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ χρήμα, και όχι κάτι αφηρημένο που θα το γλιτώναμε με κουτοπονηριές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ο τοκογλύφος σε ...δανείζει αφειδώς υπέρμετρα συγκριτικά με τα εισοδήματά σου, όταν γνωρίζει πως διαθέτεις πατρική περιουσία (επ΄ονόματί σου), ικανή να εξασφαλίσει με το παραπάνω την αποπληρωμή των φουσκωμένων τερατωδώς απ΄ τους τόκους, εξωγήϊνων χρεών σου. Φυσικά και το να προσποιείται παραλλήλως τον ευαίσθητο ....κουμπαροεταίρο ενώ σε παγιδεύει θανάσιμα, είναι εντελώς ανήθικο όσο κι αν είναι νομιμοφανές.

  Το ...Δημόσιο χρέος είναι ως επί το πλείστον κατασκευασμένο και όποιος το θεωρεί ''πραγματικό χρήμα'', ας το ξεπληρώσει ο ίδιος και οι απόγονοί του. Εμείς, οι μη συμμετέχοντες στο φαγοπότι, το αμφισβητούμε ευθέως και δεν αποδεχόμαστε αμαχητί το μαζικό θυσιασμό μας, στο βωμό των ντόπιων και των ξένων μεγαλοσυμφερόντων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Λίγο πριν υπογράψουμε το πρώτο μνημόνιο πανικόβλητοι Γάλλοι και Γερμανοί τραπεζίτες έτρεξαν στους ηγέτες των χωρών τους και απαίτησαν να μην κουρέψει η Ελλάδα το χρέος που είχε στις τράπεζες τους. Μετά την Κρίση του 2008 είχαν ήδη ανακεφαλαιοποιηθεί μια φορά με χρήματα των Γάλλων και Γερμανών φορολογούμενων. Σε περίπτωση που η Ελλάδα προχωρούσε το 2010 σε στάση πληρωμών κουρεύοντας έτσι το ιδιωτικό της χρέος δεν θα μπορούσαν τα κοινοβούλια των χωρών τους να καλύψουν τις νέες κοκκινίλες. Αναπόφευκτα οι τράπεζες θα κρατικοποιούνταν για να καθαριστούν και μετά θα πωλούνταν σε νέους ιδιοκτήτες. Ότι έγινε στις ΗΠΑ με το TARP.
  Για να μην χάσουν οι Γαλλογερμανοί τραπεζίτες τις τράπεζες τους επιλέχτηκε τότε ο μνημονιακός δρόμος, δηλαδή να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα φανερά (κουρεύοντας το χρέος της με κύρια επίπτωση το τέλος άντλησης χρημάτων από τις αγορές και την υπαγωγή στο ΔΝΤ, που έτσι και αλλιώς δεν γλυτώσαμε αλλά το λουστήκαμε με το χρέος ακούρευτο) και να μετατρέψει το χρέος προς τράπεζες σε χρέος προς κράτη. Αντί δηλαδή να κάνουμε τότε το χρέος βιώσιμο κουρεύοντας το δανειστήκαμε για να αποπληρώσουμε τα παλιά δανεικά που δεν έπρεπε. Δεν υπήρχε ηγέτης με ίχνος φιλοπατρίας που δεν θα είχε κουρέψει το χρέος και μετά ας μπαίναμε στη μνημονιακή τανάλια. Με το χρέος βιώσιμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Στην Ελλάδα γενικά και για αυτό συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν δεν ευθύνονται ποτέ οι πολιτικοί ,οι διαπλεκόμενοι και οι ασκούντες την διοίκηση. Είναι πρωτοφανές! Αυτοί που έχουν την εξουσία και τα χρήματα να υποδύονται τους ανήμπορους . Αν δεν θρυμματιστεί το υπάρχον προσωπικό (πολιτικό ,διαπλεκόμενο, πολιτικό-διοικητικό) και εάν δεν εφαρμοστούν στοιχειώδεις αρχές διοικήσεως δεν υπάρχει ουδεμία ελπίδα . Μην λέτε "εμείς" , να λέτε "αυτοί" παρακαλώ !!!! πλην παπαγαλάκια φυσικά !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Aς συμβουλευθούμε λοιπόν τους Αρχαίους μας παππούδες, αγαπητά παπαγαλάκια . Μας έχουν χαρισμένη την πολύτιμη πυξίδα, αλλά επιμένουμε να ψηλαφούμε στο σκοτάδι, ως …τυφλοί (ή μήπως σε κάποιους συμφέρει να εκπαιδευόμαστε ως τυφλοί;) : ‘’Μέσα από τα λεγόμενα του Πλάτωνα, εξάγονται καιοι σκοποί του πολιτικού ηγέτη και αυτοί είναι : Η συνεχής μέριμνα για την ευημερία των πολιτών…… Η καλλιέργεια σεβασμού προς τα θεία, η οποία θεοσέβεια κατά τον Αριστοτέλη αποτελεί πηγή ενέργειας, ενώ η ασέβεια προς τον Θεό κατά Πλάτωνα, συνεπάγεται σε αυτοκαταστροφή…….. Να δημιουργήσει καλούς καγαθούς πολίτες, ώστε να είναι ενάρετοι, σώφρονες και δίκαιοι, με ενότητα και φιλία μεταξύ τους…… Να βιώνουν και να δημιουργούν οι πολίτες ελεύθεροι, αλλά «εν δικαιοσύνη», εντός του συνόλου της κοινωνίας….. Να καταστήσει την πόλη αυτάρκη σε δύναμη και πλούτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Οι Αρετές, αγαπητά παπαγαλάκια : Ο Πλάτων στο θέμα αυτό υπήρξε εξελικτικός, υποστηρίζοντας κατ’ αρχάς, ότι η αρετή της ηγεσίας αποτελεί «θεία δωρεά» στο «χρυσό γένος» των ανθρώπων, οι οποίοι μάλιστα έχουν επί πλέον το φυσικό προσόν της αυτοεπιτακτικής …… Ως θεμελιώδεις «θεϊκές αρετές» στον ηγέτη ο Πλάτων, κατά σειρά προτεραιότητας, θεωρεί : Τη Φρόνηση, στην οποία είναι ανάγκη να πειθαρχούν τα συναισθήματα και οι επιθυμίες…… Φρόνηση υπάρχει στην πολιτεία όταν κυβερνάται από έμφρονες άρχοντες και δίκαιους νόμους. ……. Απεναντίας οι άφρονες άρχοντες καταστρέφουν την πολιτεία και τους πολίτες. ……Τη Σωφροσύνη, η οποία σύμφωνα με τον Πυθαγόρα, είναι η δικαιοσύνη ως προς τον εαυτό μας, σε πολιτικό και σε προσωπικό επίπεδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Αν αναλογιστούμε τώρα αγαπητά μου παπαγαλάκια, πόσα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά διέθεταν και διαθέτουν τα άτομα που διεκδίκησαν, διεκδικούν, άσκησαν και ασκούν την εξουσία τα τελευταία 100 χρόνια, κατανοούμε πλήρως και τη σημερινή πραγματικότητα. Τίποτε δεν έγινε τυχαία και από το κεφάλι βρωμάει ΠΑΝΤΑ το ψάρι. Οι διεκδικητές της εξουσίας, αφού κατορθώσουν με ψέματα, υποσχέσεις κι απόλυτα εκφρασμένη στους έξωθεν υποτακτική διάθεση, να αναρριχηθούν στα ανώτατα αξιώματα, κρατούν μέσω της μη παιδείας και του αμφίδρομου εθισμού στην ανομία, τη ‘’χρήσιμα’’ αφελή ψηφοφόρο πλειοψηφία, χειραγωγημένη και αυτοκαταστροφικά επαναλαμβάνουσα, τα ίδια λάθη. Η γνώση, η παιδεία κι η ενεργή συνείδηση, είναι ο Μίτος της Αριάδνης που θ΄ αχρηστεύσει αυτόν τον σκοτεινό Λαβύρινθο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. «Οι δανειστές δεν αστειεύονται. Έχουν το μαχαίρι έχουν και το πεπόνι, θέλουν πίσω τα λεφτά τους και δεν τους ενδιαφέρουν οι χώρες, οι λαοί, η κοινωνική κρίση.»

  Δάνειο δεν υφίσταται. Αν οι Γερμανοναζί έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι τους γράφω στα αμελέτητά μου. Κανείς από τους Ισλαμοπίθηκους δε μπορεί να μου τεκμηριώσει ότι χρωστάω ή χρωστάμε .. Όλα είναι μια φούσκα των Εβραίων.. Εκείνοι που κλέψανε να λάβουν τα δέοντα σε μία ψειρού κάπου στη Βραζιλία και όχι μαζί.. Μόνοι τους . Εκείνοι κλέψανε κι όχι εμείς. Εκείνοι τα φάγανε κι όχι εμείς όπως λέει ένα γουρούνι παχύσαρκο.
  Η Αμερική χρωστάει, το ίδιο και η Κίνα. η Ρωσία επίσης, καθώς και ολάκερη Ασία. Τα μέλη κράτη της Ευρώπης χρωστάνε. Μα που στο διάολο χρωστάμε?? Στους εξωγήινους?? Καθόμαστε και ανεχόμαστε τον κάθε Πίθηκο της σημερινής κυβέρνησης έχοντας μια ασυλία που δε τους κουνάει τίποτα κι εμείς , ενώ διαπιστώνουμε καθημερινά ότι ξεπουλάνε την πατρίδα μας είμαστε σε αδράνεια. Μερικοί λένε ότι μας ψεκάζουν με κατασταλτικές ουσίες … Είστε εντελώς Ηλίθιοι Έλληνες της τελευταίας στιγμής. Ξυπνάτε Ρεεεεεεεεεεεεεε … Ξυπνάτεεεεεεεεεεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ