ΣΥΡΙΖΑ: «Στενές επαφές» με το Στράτευμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για τη διακυβέρνηση στρεφόμενος και στα θέματα της Άμυνας

Πάνω από μήνας έχει συμπληρωθεί από την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Πεντάγωνο και στο «παρά πέντε» της αποχώρησης του Δημήτρη Αβραμόπουλου από το υπουργείο για τις Βρυξέλλες.

Η επίσκεψη τότε είχε διαρκέσει γύρω στις τρεισήμισι ώρες, καθώς... ο Τσίπρας δεν είδε μόνο τον απελθόντα υπουργό (επί τρία τέταρτα περίπου), αλλά ενημερώθηκε αναλυτικά και από τους αρχηγούς των σωμάτων Ενόπλων Δυνάμεων για την κατάσταση της Εθνικής Άμυνας. Αυτό προκάλεσε... υστερία στο Μαξίμου, καθώς ο Τσίπρας δείχνει όχι μόνο να έχει κάνει βήματα μπροστά από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε κάθετα τη μείωση των εξοπλισμών και των σχετικών δαπανών, αλλά φαίνεται να έχει αποκτήσει και προσβάσεις στο στράτευμα.

Τον δίαυλο επικοινωνίας του Τσίπρα με τους στρατιωτικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διανοίξει πρόσωπα όπως ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και ο επίτιμος Α/ΓΕΝ ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης.

Οι ίδιοι είναι που προετοίμασαν καταλλήλως τον Τσίπρα για την επίσκεψη στο Πεντάγωνο (20.10.2014), επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του «Π», σύμφωνα με τις οποίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει πλέον στρατιωτικούς συμβούλους.

Πράγματι ο Αλέξης Τσίπρας, αν και δεν επισκεπτόταν το ΥΠΕΘΑ για πρώτη φορά, ήταν περισσότερο καταρτισμένος για τα θέματα της άμυνας και έθεσε καίρια ερωτήματα στους αρχηγούς.

Στους συμβούλους του Τσίπρα για θέματα άμυνας συγκαταλέγεται και ο αντιπτέραρχος ε.α. Κοσμάς Βούρης, ο οποίος «αποστρατεύτηκε» μαζί με πλειάδα αξιωματικών επί υπουργίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Υπάρχουν όμως και άλλοι κύκλοι πρώην αξιωματικών που παρακολουθούν τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ενδιαφέρονται να παίξουν ρόλο, όπως στρατιωτικοί που στοιχίζονται πίσω από την πολιτική κίνηση του Νίκου Κοτζιά «Πράττω», η οποία «φλερτάρει» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η επαφή Τσίπρα με τους δύο πρώην αρχηγούς των Ε.Δ. προκάλεσε εκνευρισμό σε αυτή τη μερίδα στρατιωτικών.

Οι τελευταίοι «ξηλώθηκαν» στις κρίσεις του 2011 επί υπουργίας Πάνου Μπεγλίτη (παρότι κάποιοι εξ αυτών πολιτικά ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ), όταν δηλαδή προήχθησαν σε Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΝ οι Ζιαζιάς και Χρηστίδης αντιστοίχως, όπως και ο σημερινός A/ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος.

Οι απόστρατοι

Εν τω μεταξύ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε επαφή και με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού (ΕΑΑΣ) στις 30 Οκτωβρίου, κατόπιν αιτήματος της ΕΑΑΣ στο πλαίσιο επαφών της με τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο εκπροσώπησαν ο γραμματέας της Κ.Ε. Δημήτρης Βίτσας, ο συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) Άμυνας Γιώργος Βαρεμένος και ο συντονιστής του Τμήματος Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ συνταγματάρχης ε.α. Τάσος Βλάχος, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΑΑΣ κι έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της - ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε ανακοίνωση. Οι απόστρατοι εκπροσωπήθηκαν από τον πρόεδρό τους, υποστράτηγο ε.α. Ευάγγελο Δανιά, και μέλη του Δ.Σ.

Ανταλλαγή απόψεων

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι η ΕΑΑΣ παρουσίασε τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη της (τα οποία επιδόθηκαν στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τη μορφή υπομνήματος), όπως η υλοποίηση της απόφασης 2192/14 του ΣτΕ, το νέο μισθολόγιο, τα Μετοχικά Ταμεία κ.λπ., και ζητήθηκε η άποψη αλλά και η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το πρόγραμμά του «για την Άμυνα, για τον συνδικαλισμό στις Ε.Δ. και τον ρόλο τους ως Δύναμης Αποτροπής και Ασφάλειας των ευρωπαϊκών συνόρων».

Ο Βαρεμένος, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις «αναγνωρίζονται για την εκτέλεση του καθήκοντος, ανήκουν στον λαό και όχι σε κόμματα ή κομματικά παρασυστήματα, έχοντας περιθώρια να έλθουν πιο κοντά στην κοινωνία, και υπεραμύνθηκε της αξιοκρατίας χωρίς παραθεσμικό ρόλο».

Ακόμη, αναφέρθηκε στον συνδικαλισμό στις Ε.Δ., κάτω όμως από προϋποθέσεις, όπως τήρηση της πειθαρχίας, χωρίς καμία αρμοδιότητα στην εξάσκηση της Διοίκησης, ούτε φυσικά να επιτρέπονται απεργίες, αλλά να επιτρέπεται η συλλογική άποψη. Στη συνέχεια ο Δ. Βίτσας αναφέρθηκε στη διαφορετική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς και «στον ρόλο των Ε.Δ. & Σ.Α. στην υπηρεσία της χώρας με δημοκρατικά δικαιώματα σε στρατιωτικό πλαίσιο».

Αμφότεροι τόνισαν ότι η πολιτεία πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ, ώστε να γίνει ξεκάθαρη η διάκριση των εξουσιών. Τέλος, το δελτίο Τύπου της ΕΑΑΣ αναφέρει ότι «ακολούθησε συζήτηση που διεξήχθη σε άριστο κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων και διάλογο επί των διαφόρων θεμάτων», ενώ τονίστηκε η θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως «τιμάει και αναγνωρίζει το έργο των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α.». Ακόμη πως «η συνάντηση ολοκληρώθηκε, με τους κ. Βίτσα και Βαρεμένο να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για περαιτέρω συναντήσεις, εάν αυτό απαιτηθεί από τις εξελίξεις, καθώς και την επιθυμία λήψης προτάσεων από την ΕΑΑΣ για θέματα κυρίως αρμοδιότητάς της αλλά και ευρύτερων του τομέα Άμυνας».

Σημειώνεται ότι μία μέρα μετά τη συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ η ΕΑΑΣ είχε επαφή και με αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της δεύτερης, γεγονός το οποίο κατήγγειλε με πρόσφατο δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών», καλώντας τον ΥΠΕΘΑ Νίκο Δένδια να πάρει θέση για το φλερτ των αποστράτων με τη Χρυσή Αυγή.

Who is who

Κωνσταντίνος Ζιαζιάς: Ο τέως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2012, μόλις είχε αναλάβει το ΥΠΕΘΑ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο απόστρατος στρατηγός είχε καταγγείλει παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας στις κρίσεις των αξιωματικών του Στρατού, κατηγορώντας την για ερασιτεχνική αντιμετώπιση των θεμάτων άμυνας και ασφάλειας, ενώ είχε αντιδράσει και στο θέμα των μισθολογικών περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις, διότι διακυβεύουν την πειθαρχία στο στράτευμα. Είχε επίσης στραφεί και κατά του Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου, κατηγορώντας τον ότι υποχώρησε στις πιέσεις του υπουργείου.

Κοσμάς Χρηστίδης: Οδηγήθηκε στην αποστρατεία στα τέλη του 2012, ύστερα από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη «Real News» (25.11.2012) - πρωτοφανές για εν ενεργεία Αρχηγό -, όπου μεταξύ άλλων προειδοποιούσε σχετικά με τις «δυσανάλογες περικοπές» στο προσωπικό και τα ζητήματα επιχειρησιακής ικανότητας του Πολεμικού Ναυτικού και γενικότερα των Ε.Δ. (για τα οποία είχε ενημερώσει και εγγράφως το ΥΠΕΘΑ και, όπως είπε αργότερα, βρήκε «τοίχο»).

Κοσμάς Βούρης: Ο αντιπτέραρχος ε.α. «καρατομήθηκε» στις κρίσεις του 2009 επί Β. Μεϊμαράκη, παρότι θεωρούνταν από τους επιχειρησιακά ικανότερους αξιωματικούς στις Ένοπλες Δυνάμεις.

(ΠΟΝΤΙΚΙ 26/11/2014 – Σ.Λ.)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

25 σχόλια:

 1. Θλιβομαι στην κυριολεξια αν διατελεσαντες Αρχηγοι ειναι συνομιλητες του Τσιπρα .Δυστυχως αν αυτο αληθευει δεν εχει μεινει πια τιποτε ορθιο.Ζιαζιας και Χρηστιδης τι δουλεια εχουν με Βαρεμενο και Μπαλαφα.Εχουν φυγει με τιμη και θελουν να παραδωσουν τα Αγια τοις κυσοι?Κυριοι πολλοι συναδελφοι εχουν αποστρατευτει πικραμενοι και χωρις να εχουν την τιμη να γινουν Αρχηγοι εστω και για λιγο αν το θεωρειτε ετσι απο εναν αναξιο καθ ολα υπουργο αλλα διετηρησαν την υστεροφημια τους σιωποντες.Δεν σας απωθει το εγχειρημα Χηνοφωτη?Τι κερδισε πλην δυσμενων σχολιων και της στα ψιλα γραμματα απομακρυνσεως του ενω ο κος υπευθυνος της τραγωδιας ο ατολμος Υπουργος του επειδη ειναι πολιτικος ζει και βασιλευει?

  ΥΓ Πιστευω οτι ολη αυτη η πληροφορια ειναι υποβολιμια και ο Στρατηγος καο ο Ναυαρχος δεν εχουν σχεση με ολα αυτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 26 Νοεμβρίου 2014 - 9:29 μ.μ. Αγαπητέ φίλε πρέπει να καταλάβουμε ότι είτε το θέλουμε είτε όχι ο Αλέξης έρχεται πάνω στ'άλογο. Οι Σαμαροβενιζέλοι τελείωσαν. Η ΧΑ και 3ο κόμμα που θα βγει εκεί θα μείνει και θα είναι "άχρηστη" στο πολιτικό γίγνεσθαι, αφού με κανέναν δεν συνεργάζεται. Άρα καλά κάνουν οι τέως Αρχηγοί και συμβουλεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συγκρατούν τις μακακίες που μπορεί να κάνει στις ΕΔ. Αν το σκεφτείς καλύτερα επιβάλεται να συμβουλεύουν. Αυτά για την ώρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αληθεια γιατι μεχρι σημερα ο ΣΥΡΙΖΑ καιτοι γνωριζει οτι ο προεδρος της ΕΑΑΣ συνομιλει...με την χρυση αυγη εν τουτοις ο προεδρος Τσιπρας δεν εχει παρει θεση...ο ιδιος και οι συμβουλοι του αποστρατοι...ετσι φλερταει με την εξουσια?
  Προφανως αγνοει οτι ο σιωπων.δοκει συναινειν.
  Προσωπικα σε ενδειξη διαμαρτυριας εχω καταθεσει το δελτιο ταυτοτητας αποστρατου αξκου και ουδεις απο τους πολιτικους φορεις εχει τοποθετηθει εκφραζοντας αντιδρασεις -ενστασεις για την. ακρως προσβλητικη συναντηση του προεδρου της ΕΑΑΣ στην ΧΑ...
  Τελικα η πολιτικη απ οποιον χωρο και αν
  εκτοξευται. δυσκολα εως καθολου πειθει...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Aγαπητε 9.42 μμ.Το σκεφτηκα και εμμενω καθοσον και ο Λυμπερης και ο Βασιλικοπουλος υποτιθεται οτι ηταν συμβουλοι του ελεεινου Σημιτη και το αποτελεσμα?μηδεν εις το πηλικιον οπως θα ελεγε και ο αξιοθρηνητος ΓΑΠ Την ιδια φθοραν θα υποστουν και οι εν λογω αν αληθευουν οι πληροφοριες. Επωδος οποτε μπλεκονται Αξιωματικοι με την πολιτικη ειναι δευτερη- τριτη ροδα και καταληγουν στα αζητητα. Ειναι προτιμωτερο οι ΕΔ να ειναι ο ΜΕΓΑΣ ΣΙΩΠΗΛΟΣ παρα οι νανοι της πολιτικης που ενιοτε γινονται γελωτοποιοι οπως ενας ανεκδιηγητος ξεκουμπωτος ,ασκεπης και με τηλεβοα διεκπληκτιζετο με συνδικαλιστες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. {δρυός πεσούσι πάσα ανήρ ξηλεύτε}...
  Όσο περνάει ο χρόνος και φθάνουμε στην τελική ευθεία για εκλογές- οσονούπω- όλο και περισσότερα στελέχη ως επι το πλείστον πολιτικής προέλευσης ΠΑΣΟΚ ,{αυτοί που αδικήθηκαν.... πηγαίνοντας 2-3 φορές Εξωτερικά(?) συντάσσονται πίσω απο τον ΑΛΕΞ και την μελλούμενη διακυβέρνηση.
  Απο τον χώρο της ΠΑ πολλοί μα πάρα πολλοί ε.α ξεσκονίζουν στολές. Πολλοί φοβάμαι όμως ότι πάνε γυρεύοντας να αυτοεξευτελισθούν όχι γιατί θα προσφέρουν υπηρεσίες στο ανερχόμενο συνδυασμό, αλλά για τα ακροβατικά τους και τα (αίολα) γνωστά πολιτικά πιστεύω τους, σύμφωνα με τα προσωπικά συμφέροντα-[προσωπικές Στρατηγικές}.
  Αλλωστε οι περισσότεροι γελάνε και έχουν απαξιώσει ορισμένους ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ σε αποστρατεία που αλλάζουν στο δρόμο πεζοδρόμια,ιδιαίτερα σε Επαρχιακές Πόλεις, για να μην συναντηθούν με παλιους συναδέλφους, συμμαθητές, εννίοτε εγκάρδιους φίλους αλλά και.... ευεργετημένους αχάριστους..
  Το μόνο που μένει τελικά είναι η υστεροφημία και ευτυχείς και τυχεροί όσοι την απολαμβάνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΣΥΡΙΖΑ, Η ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ..........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κύριε Γαλανέ, ο ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί με τα ξένα funds (κοινός τοκογλύφους, δολοφόνοι των λαών, μασόνοι, βαμπίρ, βρικόλακες, κτλ) στο Λονδίνο, μάλιστα τους διαβεβαιώνει ότι πρόσκειται φιλικά και συνεργάσιμα προς αυτούς, γιατί να μην συνομιλεί αργότερα και με τους φασίστες ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. χαχαχαχαχα. Μου αρέσει πως κάποιοι πιστευουν ακόμα ότι τα όποια "δημοκρατικά" κόμματα θα σώσουν ότι έχει απομείνει από το Ελλαδιστάν!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η εικονα που παρουσιαζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμενο θεμα ειναι περα για περα αδιαφορη και υποκριτικη...εως σημερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μην βλέπετε τοσο πολύ MEGA και Πρετεντέρη......επιδεινώνει την σπογγωδη εγκεφαλοπάθεια σας.
  Αντε γειά δεινόσαυροι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 4.200.000 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ 2.800.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 980 ΕΥΡΩ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 300.000 ΔΡΑΧΜΕΣ ......................... ΜΕ ΣΚΙΣΙΜΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΣΙΠΡΟΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ (βλεπε αναλυση Goldman Sachs) Η ΜΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΕ 200 ΕΥΡΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Θα ήθελα να εκφράσω και εγώ μια άποψη μου. Δεν έχω ιδέα από πολιτική δεν ξέρω δεν γνωρίζω τι υποστηρίζει ο καθένας. Είμαι 27. Καλό είναι κακό είναι για εσάς για όλους τους άλλους δεν ξέρω κ δεν με νοιάζει κιόλας. Το τι ψηφίζω είναι κάτι άσχετο με αυτό που <>. Μια ερώτηση θα κάνω.. Είναι σίγουρο ότι αυτό που ψηφίζετε βγαίνει? Ευχαριστώ για το βήμα. Να είστε καλά και να έχετε Υγεία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημα στην Λαμια. δια της παρουσιας του προεδρου Αλεξη Τσιπρα το ΣαΒβατο...ο Μπακογιαννης ως περιφερειαρχης χαιρετιζει την παρουσια του και θα. μιλησει...κυριε των δυναμεων τι αλλο θα δουν τα ματια μας...Οι πολιτικοι χαριν της σωτηριας του εθνους ποσα πικρα ποτηρια θα πιουν για να μας σωσουν?
  Επιμενω ο ΣΥΡΙΖΑ μεχρι σημερα για τα χαιρια της ΕΑΑΣ (χουντοδιαταγμα 72) και την συσκεψη της με την ΧΑ ουτε κουβεντα...Αρε Δημοκρατια τι κουστουμια σου ραβουν ερημην σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανωνυμε 27/11-11.57μμ
  Ρε συ αυγο (πουλακι τσιου- τσιου) καποτε θα γινεις και εσυ δεινοσαυρος . Μεχρι να γινεις παυσε να εισαι σφογγοκωλαριος αυτου που ξερει μονο απο καταληψεις. Την Ιατρικη που την εμαθες στην Κουμουνδουρου?Τι περιμενεις να ελθουν οι εκλεκτοι σου εκπροσωποι Μπαλαφας,Βαρεμενος,Στρατουλης, Λαφαζανης,η γιουργια στα παλιουρια Ζωη,Μηλιος και ολος ο θιασος των ασχετων τεμπελχαναδων που σε καθε ευκαιρεια δειχνουν συμπαθεια και υποστηριξη σε αναρχικους και αλλα αντικοινωνικα στοιχεια για να δει ο κοσμακης ασπρη μερα ?Αμ αυτο δεν θα γινει ΠΟΤΕ το ΠΟΤΕ γραψτο πουλακι τσιου-τσιου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Τσιπροδραχμούλες, τσιπροδραχμούλες, χα χα χα χα χα χα χα, οι συντάξεις 50 % μειωμένες βάση της εμπορικής τους αξίας, χα χα χα χα χα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ψεύτικες υποσχέσεις στο λαοτζήκο, κι όταν βγει και δοκιμάσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα του θα επέλθει άμεση έξοδος από το ευρώ/την ΕΕ/την ΕΚΤ/αποκλεισμός από τις αγορές, κοινός απομόνωση !!! Αν νομίζετε πως θα συνεχίσετε να βρίσκετε τους μισθούς, τις συντάξεις, και τις καταθέσεις σας στα ΑΤΜ, των Τραπεζών, καλά κρασιά σε όλους τους ονειροπόλους, ψηφίστε τον Μέγα Πυρπολητή της Αριστεράς Αλέξη !!! καλή πείνα !!! εκτός εάν κάνει ο Αλέξης την κολοτούμπα, του αιώνα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΜΟΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΨΕΙ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Οι περισσότεροι από αυτούς που κομματικοποιούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ απόστρατοι ήταν τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ, ο κόσμος στην Ελλάδα είναι μικρός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΦΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΟΛΑ, ΘΑ ΤΑ ΣΚΙΣΕΙ, ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΞΕ ΘΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΟΛΑ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ, ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΡΓΑ, ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΜΑΝΟΣ ΠΟΝΤ.29 Νοε 2014, 4:06:00 μ.μ.

  Είμαι απόστρατος (πρώην ΝΔκρατης τρομάρα μου) και για το κακό που μουκανε ο Σαμαροβενιζέλος (περικοπές κ.λπ.) και επειδή είμαι οργισμένος και επειδή θέλω να δώσω αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, και επειδή μου την "έχουνε δώσει" οι γηραιοί απόστρατοι οπαδοί της Βούλτεψη και επειδή μου τη δίνει ο Μπουμπούκος και επειδή βλέπω σχόλια από πολλά παπαγαλάκια, ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΥΡΙΖΑ ΔΑΓΚΩΤΟ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΜΑΝΟΣ ΠΟΝΤ.
  Απο το υφος που γραφεις μονο ΝΔ δεν ησουν. Μια ζωη στις τοπικες του ΠΑΣΟΚ γυρναγες.Θα ψηφισεις τωρα ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτο οπως λες με γεια σου και χαρα σου μην πιστευεις ομως οτι το προβοκατορικο σχολιο σου θα παρασυρει ψηφοφορους. Α ρε φουκαρα και ολιγε στο
  μυαλο αν πιστευεις οτι με τετοιες αηδιες θα κυβερνησει το κομμα της αλητειας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. 29 Νοεμβρίου 2014 - 4:18 μ.μ. Συμφωνώ με τον ΜΑΝΟΣ ΠΟΝΤ. και επαυξάνω. Καλύτερα η "αλητεία" από την προδοσία και την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας από τους Σαμαροβενιζέλους.
  Απόστρατος ΠΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Eχω μια απορια .Ποιος ειναι ο λογος που ο κος Σαμαρας δεν δινει απλη αναλογικη?Αν κατι τετοιο συμβει τοτε ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμμια περιπτωση δεν θα υπερβει το 27% δηλαδη 80 εδρες.Η λογικη λεει οτι αν οι ονειρευομενοι τον κρατισμο του ΠΑΣΟΚ διαπιστωσουν οτι η διακυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ ειναι ονειρο θερινης νυκτος θα στραφουν σε αλλα κομματα ακομη και στην εδρα τους (ΠΑΣΟΚ). Εχει γραψει ενα αρθρο επι του θεματος προ διμηνου ο Δελαστικ στο ΕΘΝΟΣ και ειχε και αυτος την ιδια απορια.Ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι η ΝΔ θα χασει στην καλλιτερη για αυτην περιπτωση με την παρουσα πολωση 5-6% ενω αντιθετα με απλη αναλογικη η διαφορα σχεδον θα εκμηδενισθει. Ερωταται λοιπον ο κος Πρωθυπουργος ποιος ειναι ο λογος για τον οποιον επιθυμει να παραδωσει την Χωρα στον ΣΥΡΙΖΑ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Υπολογε 29/11-4.35 μμ
  Δυστυχως κατι σαν και εσενα την δεκαετια του 80 και 90 που προτιμουσαν την αλητεια των τοπικων του ΠΑΣΟΚ διεβαλαν επαγγελματιες προσηλωμενους στο καθηκον .Κατι αναλογο ονειρευονται και τωρα Τους θυμαμαι στην τετραωρια δυο ωρες να χτυπανε τον καφε και δυο ωρες να τον πινουν.Τωρα τα περι προδοσιας και παραδοσης Εθνικης Κυριαρχιας εχεις πολυ λιγες γνωσεις και μορφωση να ασχολεισαι περι τα τοιαυτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙΑ : Όλοι οι υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ του « ένα το χελιδόνι η άνοιξη θα έρθει », « ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο », « Λεφτά υπάρχουν », « Πράσινη ανάπτυξη », κτλ, έχουν αναζητήσει στέγη στην Κουμουνδούρου και τρέχουν να πιάσουν καρέκλες στα πολιτικά γραφεία, όπως τον παλιό καλό καιρό, διότι ευελπιστούν ότι θα έρθουν πάλι οι παλιοί καιροί. Δυστυχώς όμως τα όνειρα έχουν ένα τέλος. Καλό είναι να ζεις με τα όνειρα αλλά κάποτε πρέπει να ξυπνήσεις και να βαδίσεις στην πραγματικότητα. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να πείσει πια κανέναν, ούτε τον εαυτό του γι’ αυτά που λέει, παρά μόνο τα κομματόσκυλά του που τρέχουν ακόμη από πίσω του για καμιά θεσούλα και καμιά καρέκλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ