Βετεράνοι και ιατρική περίθαλψη

Η Στρατιωτική Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης προέκυψε ως η πλέον περιζήτητη (βάση 19.330 μόρια, έναντι 19.207 το 2013) κατά τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Ιδού, λοιπόν, ότι το επάγγελμα του στρατιωτικού γιατρού... (λειτούργημα το έλεγαν άλλοτε), αναδείχθηκε ως το κορυφαίο ποθούμενο από τους νέους που συμμετέχουν στις Εξετάσεις.

Οι στρατιωτικοί γιατροί, βέβαια, βρίσκουν τον τρόπο (τους διευκολύνουν οι σχετικοί νόμοι, διατάξεις και τα «παραθυράκια») να «την κάνουν αλά γαλλικά», ενωρίς, παραιτούμενοι.

Μου δίνεται, όμως, η ευκαιρία να μεταφέρω μερικά παράπονα βετεράνων στρατιωτικών για γιατρούς και στρατιωτικά νοσοκομεία.

Από τότε που άνοιξαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία την πόρτα τους στον «λαό», δηλαδή μπήκαν τα διάφορα ασφαλιστικά ταμεία (τα οποία σπανίως πληρώνουν, δηλαδή καταβάλλουν τις νοσοκομειακές δαπάνες), μεταφέρθηκε, δυστυχώς, και η ευγενής ελληνική συνήθεια, που καταλήγει να γίνει έθιμο, του «φακελακίου», καθώς και άλλων τεχνασμάτων. Γίνονται «πελάτες» και επισκέπτονται τους γιατρούς και στο ιδιωτικό τους ιατρείο.

Έτσι, όταν ο βετεράνος ασθενής ζητάει ραντεβού για εξέταση, το εξασφαλίζει μετά 2 - 3 μήνες, γιατί προηγούνται άλλες ανάγκες, όπως λέγεται. Επί υπουργίας ενός «ακατανόμαστου» κυρίου, όλα τα εγχειρητικά τραπέζια καταλαμβάνοντο, κατά προτεραιότητα, από ψηφοφόρους, «εντολή κ. υπουργού», και οι απόστρατοι με τις οικογένειές τους ήσαν σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα. Εδώ πρέπει να προσθέσουμε ότι ο βετεράνος ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ειδική εισφορά υπέρ των νοσοκομείων.

Έτερος, ρέκτης υπουργός, καθόρισε προτεραιότητα βουλευτών στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Σχετικό επεισόδιο μού αφηγήθηκε αγανακτισμένος υπτγος ε.α. για συγκεκριμένο νοσοκομείο. Ζήτησε προτεραιότητα εξέτασης λόγω αναχώρησης και η προϊστάμενη τού απάντησε: «Προτεραιότητα έχουν οι ένστολοι (πολύ σωστά) και οι βουλευτές».

Θα επανέλθω, όμως, την άλλη εβδομάδα, αφού σημειώσω ότι η πλειοψηφία των στρατιωτικών γιατρών κάνουν καλά τη δουλειά τους. Οι παρασπονδούντες ας ελεγχθούν...

(ΠΑΡΟΝ 23/11/2014 – Σ.Λ.)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

4 σχόλια:

 1. Και γιατί παρακαλώ οι απόστρατοι να έχουν προνομιακή μεταχείριση στα στρατιωτικά νοσοκομεία,σε σχέση με άλλους ασφαλισμένους;Όλοι πλέον έχουν την ίδια ασφάλεια (ΕΟΠΥΥ) και με βάση το Σύνταγμα τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.Η μήπως νομίζει κανείς ότι η υγεία του απόστρατου είναι σημαντικότερη από την υγεία οποιαδήποτε πολίτη
  ΥΓ Μόνο θυμηδία προκαλεί η χρήση του όρου βετεράνος λες και πολέμησε κανείς τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανωνυμε 24/11-12.57μμ
  ΟΚ ο ορος βετερανος για τους μη εχοντες πολεμικη δραση ειναι αδοκιμος αλλα βρε θεομπαιχτη ασχετε και συμπλεγματικε υπαρχουν ακομα επιζωντες του ΒΠΠ,Κορεας, και Κυπρου. Εγω σαφως και δεν ειμαι βετερανος αλλα οι ταλαιπωριες μου δεν εχουν σχεση με τον τεμπελικο εργασιακο σου βιο. Εξ αλλου ρε φουκαριαρη εγω επι 50 χρονια πληρωνω extra εισφορες για το νοσοκομειο ΜΟΥ.Τα περι Συνταγματος και τις λοιπες αμπελοφιλοσοφιες κρατα τα για τον ευατο σου και τους ομοιους σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ζητησε προτεραιότητα λόγω αναχώρησης!!Θα είχε να πάει στο καφενείο επειγόντως φαίνεται.Ο παραπάνω δουλευταράς μεγιστάνας ιδιοκτήτης νοσοκομείου φαίνεται ότι είναι αλλεργικός στη δημοκρατία και την ισότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΗΛΑΔΗ ΑΣΧΕΤΕ ΜΗΝ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ Μ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟ ΝΙΜΙΤΣ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΓΑΝΟ? ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΟΜΟΥΣ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΜΟΥ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΚΑΝΕΝΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ