Αρχική » » Εκπαίδευση (δύο εβδομάδων) στο Πεζικό για ναύτες και σμηνίτες από την επόμενη ΕΣΣΟ

Εκπαίδευση (δύο εβδομάδων) στο Πεζικό για ναύτες και σμηνίτες από την επόμενη ΕΣΣΟ


ΣΤΟ ΧΑΚΙ θα ντύνονται πλέον τόσο οι σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) όσο και οι ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.), καθώς ως νεοσύλλεκτοι θα περνάνε υποχρεωτικά από εκπαίδευση στον Στρατό Ξηράς για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Οι αλλαγές ξεκινούν άμεσα και πιο... συγκεκριμένα από την πρώτη ΕΣΣΟ του 2012, που αναμένεται να πάρει προσκλητήριο για να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στα Κέντρα Εκπαίδευσης. Με τον τρόπο αυτό, το ΓΕΕΘΑ θέλει σταδιακά να δημιουργήσει μια ενιαία «κουλτούρα» στρατιωτικής εκπαίδευσης, με στόχο να μπορεί να εκμεταλλευτεί περισσότερους εφέδρους και σε περισσότερες ειδικότητες, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Αυτό που ισχύει έως σήμερα είναι ότι οι επίστρατοι που προέρχονται (που είχαν υπηρετήσει) από το Π.Ν. και την ΠΑ και οι οποίοι ανήκουν πλέον στον Στρατό Ξηράς (Σ.Ξ.) υπολείπονται προκεχωρημένης εκπαίδευσης σε σχέση με αυτούς του Σ.Ξ. και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ανάλογα. Η επέκταση και σε αυτούς της εν λόγω εξειδικευμένης εκπαίδευσης ανατρέπει τη μέχρι σήμερα πρακτική, επιτρέποντας έτσι στους επιστράτους που προέρχονται από το Π.Ν. ή την Π.Α. να χρησιμοποιούνται σε αντίστοιχες θέσεις με τους επιστράτους του Σ.Ξ. και όχι μόνο σε καθήκοντα που δεν απαιτούν εξειδίκευση (οδηγοί οχημάτων, τραυματιοφορείς, τυφεκιοφόροι κ.λπ.). Το πρόγραμμα της βασικής εκπαίδευσης του Π.Ν. και της Π.Α. αναπροσαρμόζεται και εμπλουτίζεται με αντικείμενα που προβλέπονται στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων (ΣΠΕΝ) του Σ.Ξ. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ρίψη χειροβομβίδων, κίνηση στο πεδίο μάχης, ατομική και ομαδική αντιμετώπιση πυρών Πυροβολικού κ.λπ., ώστε να αποδοθούν ικανοί ατομικοί μαχητές.

Σκοπός της επέκτασης του παραπάνω σχολείου σε ΓΕΝ και ΓΕΑ είναι η απόδοση ατομικών μαχητών με βάση τα προγράμματα που εφαρμόζει ο Σ.Ξ. και η δημιουργία αξιόμαχης εφεδρείας.

Στο Π.Ν. και στην Π.Α. μέρος των αντικειμένων του ΣΠΕΝ καλύπτονται σήμερα στη βασική εκπαίδευση. Στην Π.Α και στο Π.Ν. δεν υφίστανται αυτή τη στιγμή εξειδικευμένοι εκπαιδευτές και υποδομές για να καλύψουν τα επιπρόσθετα αντικείμενα του ΣΠΕΝ, με αποτέλεσμα να απαιτείται η συνδρομή του Σ.Ξ. προς κάλυψη αυτού του κενού. Γι' αυτό τον λόγο το ΓΕΣ επιφορτίζεται με την ευθύνη κατάρτισης των αντικειμένων εκπαίδευσης του ΣΠΕΝ, καθώς και με τη διάθεση των απαιτούμενων εκπαιδευτών και υποδομών, για την υλοποίηση του θεσμού σε Π.Ν. και Π.Α.

Πέραν της βασικής εκπαίδευσης δημιουργείται μια επιπρόσθετη εκπαίδευση διάρκειας δύο εβδομάδων, για να καλυφθούν πλήρως τα αντικείμενα του ΣΠΕΝ που δεν συμπεριλαμβάνονται στο υφιστάμενο πρόγραμμα του Π.Ν. και της Π.Α. Η εφαρμογή του θεσμού του ΣΠΕΝ σε ΓΕΝ και ΓΕΑ θα υλοποιηθεί από την πρώτη σειρά κατάταξης στρατευσίμων του 2012.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 20/01/2012 – ΟΥΡΑΝΙΑ ΓΑΛΑΝΟΥ - forapartida-forapartida.blogspot.com)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ