Αρχική » , , , , , , , » Χορήγηση ΒΟΕΑ μετά το 18° έτος στα τέκνα Στελεχών Σ.Ξ. καθότι δεν επιβαρύνει κανένα Π/Υ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Χορήγηση ΒΟΕΑ μετά το 18° έτος στα τέκνα Στελεχών Σ.Ξ. καθότι δεν επιβαρύνει κανένα Π/Υ (ΕΓΓΡΑΦΟ)


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ (11/18-02-2020) Του Κωνσταντίνου Μπούμπα, βουλευτού Νομού Σερρών

ΠΡΟΣ: τον Κ. Παναγιωτόττουλο, Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «ΒΟΗΘΗΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ Ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ (ΒΟΕΑ) ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ»

ΣΧΕΤ: ΥΕΘΑ/Φ.900α/2349/16876/04-02-2020 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Σε επερώτηση της σχετικής απάντησης, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γραφείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με θέμα «Κοινοβουλευτικός Έλεγχος» και σε συνέχεια της ερώτησης 3386/17-01-2020 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μπούμπας σας αναφέρονται τα ακόλουθα:

1. Όπως είναι γνωστό κ. Υπουργέ, κάθε μήνα γίνονται κρατήσεις υπέρ ΒΟΕΑ για κάθε τέκνο των Στελεχών των ΕΔ. Το εν λόγω βοήθημα αποδίδεται στα τέκνα με την συμπλήρωση του 25ου έτους ηλικίας τους, για γάμο και για σοβαρά θέματα υγείας, καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα.

2. Η απόδοση των ΒΟΕΑ δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους, ούτε του ΥΠΕΘΑ. Άρα δεν είναι δαπάνη ή δωρεάν βοήθημα του ΜΤΣ ή του ΥΠΕΘΑ, αλλά χρήματα που παρακρατήθηκαν από τα Στελέχη, κάθε μήνα και για κάθε τέκνο τους, που σημαίνει ότι υπάρχουν στο ΜΤΣ.

Κατόπιν τούτων επερωτάσθαι κ. Υπουργέ:

Γιατί δεν αποδίδεται το βοήθημα μετά το 18° έτος της ηλικίας τους στα τέκνα των Στελεχών, μετά από αιτιολογημένη αίτηση τους ακόμα και για ανάγκες σπουδών, καθότι το εν λόγω βοήθημα δεν επιβαρύνει κανένα προϋπολογισμό;

Δείτε τη σχετική επερώτηση:

2 σχόλια:

 1. Αυτο ειναι το σωστο.Ευελιξια. Απο 18-25 με αιτηση οποιου το θελει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μακάρι να εφαρμοστεί, καθότι αποτελεί πάγιο δικαίωμα των τέκνων μας και αφορά σε χρήματα που μας παρακρατούνται από τη μισθοδοσία μας.
  Επιτέλους, ας αφουγκραστούν οι ιθύνοντες τη σοβαρότητα της εν λόγω καταστάσεως και ας πράξουν ότι προβλέπει η οικεία νομολογία επί του θέματος.
  Επιπλέον, επιτακτική και έννομη ενέργεια πλέον, αποτελεί η επιστροφή του υπολοίπου δικαιούμενου ποσού ΒΟΕΑ, στα τέκνα των ε.ε. στρατιωτικών, στα οποία έχει χορηγηθεί μόνο ποσό προκαταβολής 8.000 ή 9.000 €, από τον Σεπτέμβριο του 2019έναντι του δικαιούμενου και σημαντικότερον της πάσης με τις επερχόεμενες τροποποιήσεις στις βαθμολογικές - μισθολογικές προαγωγές που επήλθαν με τον Ν.4609/2019, με τις οποίες μεταβάλλονται οι τιμές μεριδίων.
  Η κατάσταση αποτελεί έμπρακτο επί της ουσίας εμπαιγμό, τόσο στα παιδιά μας, όσο και σε εμάς τους ίδιους, καθόσον, αφορά σε αυτοδίκαιο δικαίωμα καταβολής, στο σύνολο του ΒΟΕΑ, προ της προσφυγής στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αξιώνοντας έννομα και τους αντίστοιχους τόκους, λόγω καθυστέρησης των αρμοδίων υπηρεσιακών φορέων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ