Αρχική » , , , , , » Η θέση Παναγιωτόπουλου για το Αμετάθετο Στρατιωτικών με το Πέρας 25 ετών (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Η θέση Παναγιωτόπουλου για το Αμετάθετο Στρατιωτικών με το Πέρας 25 ετών (ΕΓΓΡΑΦΟ)Η απάντηση ΥΕΘΑ:

Σε απάντηση της σχετικής αναφοράς, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μπούμπας με θέμα «Αμετάθετο Στρατιωτικού Προσωπικού με το Πέρας 25 ετών», σας γνωρίζω, τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ο σχεδιασμός των μεταθέσεων και αντιστοίχων υπηρεσιακών μεταβολών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, διέπεται κατά προτεραιότητα από υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια, με πρώτιστο στόχο κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών και την προάσπιση του αξιόμαχου, με ταυτόχρονο σεβασμό των προσωπικών αναγκών των στελεχών.

Έχοντας υπόψη τον δυναμικό χαρακτήρα της ανωτέρω διαδικασίας, που υπόκειται σε πληθώρα υπηρεσιακών και κοινωνικών παραμέτρων και με δεδομένη την ισχύουσα θέσπιση αρκετών κοινωνικών κριτηρίων, που επηρεάζουν τον σχεδιασμό των υπηρεσιακών μετακινήσεων (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, στελέχη με σύζυγο ή τέκνα με αναπηρία κλπ), η εκ προοιμίου θεσμοθέτηση οιονεί «αμετάθετου» προνομίου για κατηγορίες στελεχών με μόνο κριτήριο τα έτη υπηρεσίας, εισάγει ασφυκτικούς περιορισμούς στην Υπηρεσία, όσον αφορά την αξιοποίηση του στρατιωτικού προσωπικού και τελικά τη διατήρηση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε κάθε περίπτωση και στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τον εξορθολογισμό, αλλά και τη βελτίωση του ισχύοντος συστήματος μεταθέσεων του στρατιωτικού προσωπικού, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συλλέγει, επεξεργάζεται και αξιολογεί τις απόψεις και προτάσεις των Γενικών Επιτελείων προκειμένου να προβεί, όποτε και εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο, τις αναγκαίες τροποποιήσεις και βελτιώσεις.

Το σχετικό έγγραφο:

3 σχόλια:

 1. Δηλαδή μας λέει ο υπουργός όσοι δεν εμπίπτουν σε καμία από τις κατηγορίες που έχει θεσπίσει το ΥΠΕΘΑ τον ήπιαμε.
  Η πρέπει να αρρωστήσουμε ή να χωρίσουμε ή να γίνουμε πολύτεκνοι για να έχουμε και εμείς τα προνόμια,άλλα στον στρατό υπάρχει ισότητα. Κατά την γνώμη μου αμετάθετη πρέπει να είναι μόνο αυτοί που έχουν προβλήματα υγείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρέπει να μπουν εισοδηματικά κριτήρια όπως και στα πάσης φύσεως επιδόματα.Δεν νοείται τριτεκνος με οικογενειακό εισόδημα πάνω από 30000 και10-15 έτη υπηρεσίας να παραμένει αμεταθετος στον τόπο του και στελέχη με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 17-18000(επειδή δεν μπορεί να εργαστεί η/ο σύζυγος) να μετατίθενται επί 40 χρονιά...Είναι απαράδεκτο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 0-1-2 παιδια πληβειοι.
  3-4 παιδια, πατρικιοι. ΙΣΟΤΗΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ