Αρχική » , , , , » Ποια πρόσφατη δήλωση Παναγιωτόπουλου για Μητσοτάκη προκαλεί ερωτηματικά

Ποια πρόσφατη δήλωση Παναγιωτόπουλου για Μητσοτάκη προκαλεί ερωτηματικά


Μπορεί από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου από την Κοζάνη να ξεχώρισε εκείνη που απαντούσε στον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής, ωστόσο, στις δηλώσεις υπάρχει και ένα απόσπασμα το οποίο αφήνει πολλές απορίες για το νόημά του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εμπλοκής με την Τουρκία είπε χαρακτηριστικά: «Η εντολή στρατιωτικής απάντησης ή εμπλοκής θα είναι του πρωθυπουργού και εάν δεν μπορεί ο ίδιος θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας.

Όλα αυτά είναι ανοικτά αλλά εύχομαι να μην έρθει αυτή ποτέ αυτή η ώρα και η προσπάθεια μας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατείνει, ώστε να μην υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσει να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός».

Η δήλωση αυτή προκαλεί ερωτηματικά, σχετικά με το τι εννοεί ο υπουργός Άμυνας με το «εάν δεν μπορεί ο ίδιος» ο πρωθυπουργός να δώσει τη σχετική εντολή περί στρατιωτικής εμπλοκής με την Τουρκία, καθώς δεν εξηγεί πού θα οφείλετο μια τέτοια αδυναμία.

Παράλληλα, η αναφορά του σε μετάθεση, σε αυτή την περίπτωση, της απόφασης για εμπλοκή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας μοιάζει τουλάχιστον περίεργη.

Όπως και να έχει, η δήλωση αυτή αφήνει πολλές «ουρές», τις οποίες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος καλό θα ήταν να ξεδιαλύνει.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

2 σχόλια:

  1. Είναι πολλά ερωτήματα απ αυτή τη δήλωση....τι συμβαίνει τελικά.Έτσι θα αντιμετωπισθούν τα εθνικά ζητήματα....Μήπως χρειάζεται εκπαίδευση το πολιτικό σύστημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η εντολή στρατιωτικής......ένα τέτοιο γεγονός», συγνώμη κε ΥΠΕΘΑ μου αλλά ένα τέτοιο άτοπο λογίδριο, είναι μόνο για κάποιο τοπικό ειρηνοδικείο σε αστική διαμάχη, για ποιος καταπάτησε το χωράφι του άλλου. Φιλικά και παραταξιακά λοιπόν, ως ΥΕΘΑ ΔΕΝ είσαι πλέον δικηγόρος, πρέπει να κάνεις την υπέρβαση και να σκέφτεσαι συγκριτικά, δημιουργικά, αναλυτικά και προπαντώς ΜΗΝ βασίζεσαι και τόσο σε "συνεργάτες" που πριν δεν τους γνώριζες καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ