Αρχική » , , , , , , , , , » Συντάξεις: Στις 23 Ιανουαρίου κρίνεται η τύχη των αναδρομικών

Συντάξεις: Στις 23 Ιανουαρίου κρίνεται η τύχη των αναδρομικών


Πηγή ΦΩΤΟ: Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η τύχη των αναδρομικών χιλιάδων συνταξιούχων αναμένεται να κριθεί εντός του Ιανουαρίου 2019 από το Συμβούλιο της Επικρατείας.Επισημαίνεται ότι ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ θα «απολογηθούν» στις 23 Ιανουαρίου 2019 στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα πρέπει να αιτιολογήσουν το γιατί δεν εφαρμόζουν τις μέχρι τώρα αποφάσεις του, που προβλέπουν διακοπή αντισυνταγματικών μειώσεων με επιστροφές χρημάτων στους συνταξιούχους.

Βλέποντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει εκτελέσει τις αποφάσεις του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου,τα σωματεία των συνταξιούχων προσέφυγαν εκ νέου στο ΣτΕ, και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Συμμόρφωσης κατά της μη εφαρμογής των επίμαχων αποφάσεων.

Η πρόεδρος του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προσδιόρισε να συζητηθούν οι αιτήσεις στις 23 Ιανουαρίου 2019 και όρισε εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Σοφία Βιτάλη.

Έτσι, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν στις 23 Ιανουαρίου 2019 οι αιτήσεις σωματείων συνταξιούχων – του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΕΤΑΤ (ήδη ΕΤΕΑ), κ.λπ. – κατά της άρνησης της κυβέρνησης να εφαρμόσει μια σειρά αποφάσεων της Ολομέλειας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου του έτους 2015, με τις οποίες κρίθηκε ότι είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι περικοπές των συντάξεων, κύριων και επικουρικών του ιδιωτικού τομέα που έγιναν το 2012.

(ΠΗΓΗ: cnn.gr)

1 σχόλια:

  1. Τα λογιστικά μαγειρέματα των παπατζήδων εφαρμόστηκαν στο νόμο 4574/2018 διότι, δίνει αναδρομικά στους απόστρατους των ετών 8/2012 έως 6/2016, επί μίας υποτιθέμενης αναπροσαρμογής της σύνταξης (φανταστική) στο ύψος που ήταν 31/7/2012, χωρίς όμως να αναπροσαρμόζεται στη πραγματικότητα, έτσι οι συντάξεις παραμένουν στο ύψος που ήταν με το νόμο 4307/2014. Άρα τα ‘’αναδρομικά’’, μετατράπηκαν σε ‘’κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, ειδικών μισθολογίων’’ και τίποτε άλλο. Το απίστευτο δε κόλπο των παραμυθάδων (μάγων), του υπουργείου οικονομικών είναι ότι, τα ‘’εικονικά αναδρομικά’’ υπέστησαν ξαφνικά όλες τις μνημονιακές κρατήσεις, ακόμη και τις αντισυνταγματικές που έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις, που οι κρατήσεις αυτές επιβάλλονται μόνο σε πραγματικές συντάξεις. Έτσι με τα ‘’μαγικά κόλπα’’ που εφαρμόστηκαν ‘’τύπου Χουντίνι’’ τα περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν από το υπουργείο εργασίας για πληρωμές των ‘’εικονικών αναδρομικών’’ επέστρεψαν τουλάχιστον το 60 % αυτών πίσω στο υπουργείο οικονομικών ως κρατήσεις, άρα καθαρά δόθηκαν περίπου 160 εκατομμύρια ευρώ…………

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ