Αρχική » , , , , , » Η μεγάλη ήττα Καμμένου με την απόφαση του ΣτΕ για Στρατιωτικούς

Η μεγάλη ήττα Καμμένου με την απόφαση του ΣτΕ για Στρατιωτικούς

Ως υπουργός Άμυνας, παρά την απόφαση του ΣτΕ, δεν αποκατέστησε τους μισθούς των στρατιωτικών

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και τα αποτελέσματα τους έφεραν για πρώτη φορά στην κυβέρνηση το παράδοξο και... παράταιρο, τουλάχιστον προεκλογικώς, σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και την ανάθεση του χαρτοφυλακίου του κρίσιμου και περίβλεπτου υπουργείου Εθνικής Αμύνης στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Η τοποθέτηση αυτή για τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία κυρίως, αλλά και αποστράτους, προκάλεσε τουλάχιστον μια «κατ' αρχάς» αποδοχή και ένα θετικό κλίμα, καθώς ο συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός για πολλά χρόνια είχε «επενδύσει» πολιτικά τόσο στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και στο αντίστοιχο των Σωμάτων Ασφαλείας. Επτά μήνες αργότερα, όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε και ανέλαβε η υπηρεσιακή κυβέρνηση της κ. Θάνου για να διεξαγάγει τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, η τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων στο ΥΠΕΘΑ από τον κ. Καμμένο στον διάδοχο του, επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο (I) Ιωάννη Γιάγκο, άφησε στους στρατιωτικούς μια πικρή γεύση. Ο λόγος, η απόσταση μεταξύ όσων προεκλογικώς είχαν ακούσει και ανέμεναν και εκείνων που τελικώς, μετά από ένα επτάμηνο, ένιωσαν στο «πετσί» τους.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ. Γιατί ο αποχωρήσας υπουργός, αν και είχε στα χέρια του ένα μεγάλο ατού, τη γνωστή απόφαση του ΣτΕ, που δικαίωνε τους στρατιωτικούς και αποκαθιστούσε -έως έναν βαθμό- τις τρομακτικές μισθολογικές περικοπές που είχαν υποστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στα πρώτα δύο Μνημόνια, και ενώ είχε δεσμευτεί 48 ώρες προ των εκλογών, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, για την πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών τους με βάση όσα προέβλεπε η προαναφερθείσα απόφαση, εντούτοις -τελικώς- μετά από ένα επτάμηνο δεν κατάφερε κάτι τέτοιο;

Τυπικώς, θα υποστηρίξει ότι αυτός βρήκε τα χρήματα και προχώρησε το θέμα, υπογράφοντας τις σχετικές αποφάσεις, προς τον συνάδελφό του, υπουργό Οικονομικών, για υλοποίηση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Για τους στρατιωτικούς, το θέμα είναι απλό: Ενώ υπήρχε η δικαστική απόφαση και μάλιστα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, του Συμβουλίου της Επικρατείας, αυτή δεν υλοποιήθηκε. Και δεν υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. Αυτό γράφει η Ιστορία, παρά τις πιθανόν αγαθές επιμέρους προθέσεις των κυβερνητικών συνεταίρων.

Το επτάμηνο της υπουργίας του κ. Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ ελέχθησαν πάρα πολλά, αλλά επί της ουσίας ελάχιστα προχώρησαν. Για την ακρίβεια, το εξής ένα: Τα οδοιπορικά που δόθηκαν στους στρατιωτικούς. Πέραν τούτου, εξαγγελίες και αγαθές προθέσεις, οι οποίες και αναφέρθηκαν κατά την ομιλία του αποχωρήσαντος ΥΕΘΑ κατά την τελετή παραδόσεως-παραλαβής. Κάποια μέτρα και προτάσεις δρομολογήθηκαν. Όμως μέχρι τώρα δεν τελεσφόρησαν, παραμένοντας ουσιαστικά «καλές προθέσεις». Και είναι σίγουρο ότι ο πρώην πλέον ΥΕΘΑ θα επικαλεστεί τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Μπορεί να είναι και έτσι. Ωστόσο, τον επαγγελματία οπλίτη, που φυλάει σκοπιά στα σύνορα ή σε μια νησίδα του Ανατολικού Αιγαίου ή των Δωδεκανήσων ή είναι τεχνικός στα readiness κάποιου προκεχωρημένου αεροδρομίου της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο ή θαλασσοπνίγεται σε μία φρεγάτα ή σε ένα υποβρύχιο του Στόλου μας και βλέπει τον μισθό του (ή ό,τι έχει απομείνει από αυτόν) συνεχώς να εξανεμίζεται, είτε άμεσα είτε έμμεσα, με τις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, λίγο τον ενδιαφέρουν πλέον οι αγαθές προθέσεις. Αυτός περιμένει απτά αποτελέσματα. Όπως άλλωστε όλοι οι άλλοι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων του πρωθυπουργού και του πολιτικού του προϊσταμένου. Και δικαίως, βεβαία. Αλλά οι απαιτήσεις αυτές είναι αμοιβαίες. Όπως και οι υποχρεώσεις αλλήλων.

ΑΠΕΙΛΗ. Ακόμα και στο θέμα των περικοπών για το ΥΠΕΘΑ, που τελικώς συμπεριλήφθησαν στο τρίτο και χειρότερο, αλλά για πρώτη φορά «αριστερό», Μνημόνιο, εκτιμούμε ότι ο πρώην ΥΕΘΑ θα μπορούσε να είχε πετύχει πολύ περισσότερα, με το κύρος του ως κυβερνητικού εταίρου, αλλά και με το «χαρτί» της πιο σοβαρής απειλής που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη, με τη μορφή της «ασύμμετρης», αυτής της εισόδου χιλιάδων λαθρομεταναστών σε ημερήσια βάση. Εκεί θα μπορούσε να υποδειχθεί «μετ' επιτάσεως», τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και προς τους εταίρους από την κυβέρνηση, ότι, ειδικώς αυτήν την εποχή, που τα ελληνικά σύνορα, τα οποία είναι και ευρωπαϊκά, δέχονται εισβολή λαθρομεταναστών και προσφύγων, οι Ε.Δ. δεν πρέπει να υποστούν καμία νέα περικοπή, γιατί κάτι τέτοιο θα έχει επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη.

Δεν προχώρησε το «συμμάζεμα»

Η πολυδιαφημισμένη αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, που σε διάφορες μορφές εφαρμόζεται εδώ και χρόνια και ουδέποτε έχει ολοκληρωθεί, σχετίζεται εμμέσως πλην σαφώς και με τα οικονομικά τους. Ένα συμμάζεμα» των μονάδων, των στρατοπέδων κ.λπ. έχει ασφαλώς σοβαρές επιπτώσεις στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ. Αυτό υπό νορμάλ συνθήκες και αν βεβαίως οι διάφοροι «τοπικοί άρχοντες» (θρησκευτικοί, πολιτικοί, δημοτικοί κ.λπ) το επιτρέπουν. Ο αρμόδιος υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, αντιστράτηγος ε α. και άριστος γνωστής του θέματος, Νίκος Τόσκας, επεξεργαζόταν την προαναφερθείσα αναδιοργάνωση επί επτά μήνες. Θεωρητικώς, υπήρχε έτοιμο σχέδιο. Στην πράξη και επί της ουσίας, δεν προχώρησε το παραμικρό. Με την εξαίρεση βεβαίως των δυο Σμηναρχιών Μάχης στην Πολεμική Αεροπορία. του Ηρακλείου (126 ΣΜ) και του Ακτίου (130 )ΣΜ), που μετέπεσαν σε «αεροπορικά αποσπάσματα», διατηρουμένων όμως του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και των βάσεων. Τελικώς, αφού δεν κατάφερε να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς την αναδιοργάνωση των Ε.Δ ο κ. Τόσκας, δεν μπορούμε να φανταστούμε ποιος άλλος θα μπορέσει να το πετύχει αυτό.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 05/09/2015 – ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ - lsblaveris@gmail.com)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

12 σχόλια:

 1. ΕΙΣ ΨΕΥΤΗΣ ΑΠΑΞ ΨΕΥΤΗΣ...!!!ΑΛΛΑΞΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΝΕ ΗΘΟΠΟΙΟΣ...ΠΑΙΞΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΙΚΑΛΗ...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΣΤΕ ΠΙΚΡΟΧΟΛΟΙ "ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ" ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΜΕ 1η ΠΡΟ
  ΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙ' ΑΛΛΟΥΣ "ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ
  ΚΟΠΟ "ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΝ" ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ"
  ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ...ΔΕΣΜΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΟΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 1972...ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΑΛΩ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ...ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ...!!!ΤΣΙΠΡΑ...ΚΑΙΤΟΙ ΝΕΟΣ...ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ...!!!ΣΕ ΕΧΩ ΑΞΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΘΩΚΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΣΟΥΝ...ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΕΣ ΤΙΣ ΕΑΑ - ΝΠΔΔ...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΑΓΚΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΑΝ ΧΘΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΚΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΡΕΞΤΕ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18/9/15 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΟΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΓΑΥΓΙΖΩ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ...ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΣΑ ΑΝ.ΕΛ...ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΡΙΞΕ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ...ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΕΜΕΝΟ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ...ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ...ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΙΣΩΣ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ...Η ΕΦΤΑΜΗΝΗΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΗΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΑΦΑΝΗΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ...ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΟΥΝ "ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ"ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.
  ΜΕ ΜΟΝΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ...ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΝ ΗΔΗ ΕΠΤΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ Η ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΗ ΚΑΛΠΗ...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ρε μανία με τις ΕΑΑ. Μήπως κάποιοι θέλουν να γίνουν πρόεδροι και δεν τους το επιτρέπει ο νόμος? Λέω μήπως..!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΚΥΡΙΕ ΓΑΛΑΝΕ ΤΟ ΓΑΥΓΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ (ΔΕΞΙΟΙ ,ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΤΟΥΣ) ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΑΤΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΑΤΕ ΛΑΣΠΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΑΚΟΜΑΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΡΕ ΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΑΑ...ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ...!!!ΔΕΝ ΣΕ ΑΔΙΚΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΘΕΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ...ΤΟ ΔΑΣΟΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Στις 20 Σεπτεμβρίου ψηφίστε τους ντηλερ της δημοσιας και ιδιωτικης περιουσίας.
  Το ωραίο ειναι οτι ολοι οι αστοι θα ψηφίσουν αυτούς που θα τους ξεπουλήσουν καλύτερα.
  Και δεν μιλάμε μονο για υπουργους υφυπουργους γενικου γραμματεις μιλάμε για ολο τον μηχανσμό ξεπουλήματος (αστική "δημοκρατία" το ονομάζουν αν και είναι republic δηλαδή μεσάζοντες της ολιγαρχίας με το plebis (λάο...για να μην παραεξηγηθούν και οι γραβατωμενοι μπουρζουάδες)
  Το καλό πάντως ειναι οτι θα παραμεινεται €πέη......κοροιδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. O κ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΦΑΣΗΣ ΣΤΕ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΦΟΡΑ ΜΙΣΘΩΝ/ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΥΓ 2012 ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΤΟΚΩΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΡΕΖΙΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΕΝΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕ ΓΙΑ ΣΥΝΑΤΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΧΙ ΠΡΙΝ ΤΑ 58 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΛΙΣ Ο κ ΜΑΡΔΑΣ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΓΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΠΕΜΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΑ 58 ΧΡΟΝΙΑ-ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΠ.ΟΠ ΠΟΥΛΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ-ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΠ.ΟΠ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος είπε...6 Σεπ 2015, 5:14:00 μ.μ.AΠΟ ΤΩ ΓΝΩΣΤΟ ΗΠΑ SITEΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ>
  Το γεγονός οτι το 25% των μελών του Κοινοβουλίου ψήφισαν ΚΑΤΑ της Κυβερνητικής γραμμής στο τελευταίο πακέτο μέτρων λιτότητας και ΜΟΝΟ 25 μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ητοι το 1/6 των 149 εδρών –δυκνύει οτι ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ.
  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 30% των ψήφων σε αυτές τις εκλογές κάνοντας τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ενα ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ που μπορεί να ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ στο ορατό μέλλον στην Ελληνική πολιτική. Στην ιδια ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΗΧΑΝΙΑΣ θα αντιμετωπίσει και η αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας η οποία ειναι ο μαναδικός αντίπαλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο οποίος θα λάβει το bonus των 50 εδρών στον καταμερισμό των εδρών σαν το κόμμα με της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. Η Νέα Δημοκρατία ηγείτε απο τον κ Μειμαράκη εναν μεταβατικό Αρχηγό ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ του οποίου ΕΚΛΕΙΠΕΙ η πολιτική πλατιφόρμα και που προωθήθηκε στην Αρχηγεία μετα την παραίτηση του κ Σαμαρά μετα το δημοψήφισμα αρχές Ιουλίου. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΝ κ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΒΕΙ το bonus των 50 εδρών στο καταμερισμό του Ελληνικού Κοινοβουλίου.EXEI κλειδωσει η ΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 4 ΤΗΣ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΔΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PRONEWS DEFENCENET 9-9-15 22:30

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ