Αρχική » , , , » Πώς διαμορφώνονται οι συντάξεις των στρατιωτικών (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Πώς διαμορφώνονται οι συντάξεις των στρατιωτικών (ΠΙΝΑΚΑΣ)


Υποβιβάζουν τους στρατηγούς σε λοχαγούς

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά το σοκ που έχουν προκαλέσει οι απανωτές μειώσεις συντάξεων. Μετά και τη διπλή περικοπή των 471 ευρώ που υπέστησαν τους τελευταίους δύο μήνες στις βασικές τους αποδοχές, αλλά και... όλες τις περικοπές τις οποίες ζήτησε η Τρόικα από το 2009 έως σήμερα, αναμένουν και νέα μείωση το 2014 που θα διαμορφώσει τις συντάξεις κάτω από το 70%.

Ουσιαστικά, με τις απανωτές αυτές περικοπές υποβιβάζουν μισθολογικά τους στρατηγούς σε λοχαγούς, καθώς και όλοι οι απόστρατοι συνταξιούχοι, ανεξαρτήτως βαθμού, θα λαμβάνουν τις ίδιες αποδοχές, με μια μικρή απόκλιση το ποσοστό προϋπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, οι μειώσεις που υπέστησαν από 5% έως 20% όπως όλοι οι συνταξιούχοι, αλλά και οι νέες περικοπές που εφαρμόστηκαν στα ειδικά μισθολόγια από 17%-35% έχουν φέρει αρκετούς απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων στα όρια της εξαθλίωσης. Και πριν καλά καλά προλάβουν να εφαρμοστούν οι περικοπές των ειδικών μισθολογίων του 2013, οι απόστρατοι φοβούνται ότι έρχεται και νέο τσεκούρι στις συντάξεις το 2014, μαζί με τις περικοπές που προγραμματίζονται στις αποδοχές των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως τονίζουν οι απόστρατοι, «δυστυχώς αυτές δεν θα είναι οι τελευταίες μειώσεις, καθώς αναμένουμε νέες μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές εντός του 2014 λόγω των μειώσεων που έρχονται στο νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Ο υποστράτηγος εν αποστρατεία, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΑΣ Ευάγγελος Δανιάς, αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Ε»: «Έρχονται συνάδελφοι και διαμαρτύρονται για τις περικοπές. Λένε ότι έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης. Ως ένωση δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Και εμείς τα ίδια έχουμε υποστεί», και επισημαίνει ότι ο ίδιος από 3.000 ευρώ μεικτά που λάμβανε προ μειώσεων έχει υποστεί μείωση της τάξεως του 53%, με τη σύνταξη του πλέον να αγγίζει τα 1.300 ευρώ καθαρά.

«Φοβόμαστε τις νέες περικοπές στους μισθούς των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες δυστυχώς θα συμπαρασύρουν και τις συντάξεις μας. Το καλύτερο σενάριο είναι μια περικοπή της τάξεως του 10%, αγγίζοντας στο σύνολο τις περικοπές που έχουμε υποστεί το 70%», τονίζει ο κ. Δανιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΑΑΣ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 9 Μαρτίου στην Πλατεία Κλαύθμωνος και στις 13 Μαρτίου στην Πλατεία Αριστοτέλους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές των συντάξεών τους.

Περικοπές πάνω από 50%

Την τελευταία τετραετία έχει περικοπεί το 50% των μισθών από τις Ένοπλες Δυνάμεις, συμπαρασύροντας μαζί λόγω της σύνδεσης του μισθολογίου τους και τους συνταξιούχους. Όμως, εκτός από τις περικοπές που υπέστησαν οι αποδοχές των απόστρατων αξιωματικών λόγω της σύνδεσης με το μισθολόγιο των εν ενεργεία αξιωματικών, οι συντάξιμες αποδοχές τους υπέστησαν και περικοπή έως 20% η οποία εφαρμόστηκε σε όλες τις συντάξεις. Για να γίνει πιο κατανοητή πόσο μεγάλη ήταν η αφαίμαξη των συντάξεων των αποστράτων, με κριτήρια την ηλικία και τον τρόπο αποστρατείας αναφέρουμε:

1. Συνταξιούχος κάτω των 60 ετών με 35 συντάξιμα έτη, που αποστρατεύθηκε με αίτηση του 2009, καθαρή σύνταξη περίπου 2.100 ευρώ, το 2012 λαμβάνει μετά τις περικοπές καθαρή σύνταξη περίπου 1.500 ευρώ, απώλεια 600 ευρώ τον μήνα.
2. Συνταξιούχος κάτω των 55 ετών με 30 έως 34,5 συντάξιμα έτη, που αποστρατεύθηκε με αίτηση του 2009, καθαρή σύνταξη περίπου 1.750 ευρώ, το 2012 λαμβάνει καθαρή σύνταξη περίπου 1.300 ευρώ, απώλεια 450 ευρώ τον μήνα.

(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ 02/03/2012 – ΕΛΕΝΗ ΚΟΤΤΕ)

12 σχόλια:

 1. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΕ ΡΑΝ ΤΩΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ 4024,4051 ΚΑΙ 4093,ΗΤΟΙ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ ΤΟΝ ΦΕΒ.- ΜΑΡΤΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΟΜΟ,ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ. ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΝΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΚ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙ ΚΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΧΡΟ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ.ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕ ΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ Υ.Δ.Ε Β.ΕΛΛΑΔΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΝΔ,ΤΟ ΚΟΜΑ ΠΟΥΤ ΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΕΡΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΕ.ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΡΩΗΝ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΑ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ.ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ,ΕΠΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ.ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑ.ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ,ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΣ ΜΕ 34,4 ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ3 Μαρ 2013, 12:43:00 μ.μ.

  ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΜΕ 34,4 ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΚΑΙ 3 ΠΑΙΔΙΑ 1095 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ (28/2/2013).ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΓΩ ΘΑ ΓΙΝΩ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ. ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΝ ΤΙ ΕΤΑΖΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Άμα οι απόστρατοι εκτός από σαμαρά στηρίζουν και κουβέλη τότε τι να πούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!.. ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΓΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ!!!!!...... ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!!! ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ!!!... ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΓΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΗΤΕ ΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΥΓΝΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!!!.. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ!!! ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΝΑ ΨΗΦΗΣΕΤΕ ΝΔ!!!... ΗΡΘΕ ΠΙΑ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ!!! 'Η ΤΩΡΑ 'Η ΠΟΤΕ.... ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ!!!.. ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ... ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΥΡΙΣΕΙ ΗΔΗ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!!!...ΠΛΟΙ ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 9/3 ΚΑΙ ΩΡΑ 16:00!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. κάντε κόμμα και κατεβείτε στις εκλογές. αν δεν αλλάξει τίποτα τότε διώξτε τους με τη βια, έτσι και αλλιώς αυτοί καταστρατηγούν το σύνταγμα χειρότερη χούντα από αυτή δεν υπάρχει. τουλάχιστον τότε ο κόσμος είχε χρήματα να ζήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Απο τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη Χ.Α........μαλλον πρέπει να καταργηθούν οι συνταξεις και οι μισθοί λόγω ΒΛΑΚΕΙΑΣ. Οσο για στρατοκρατούμενα απο-κόμματα ...φαινεται οτι δεν πηραν το αρχηγικό τους μάθημα του Μαίου. Το θέμα ειναι ποιός μπορεί να δώσει λύσεις στην κοινωνία και οχι να βγουν τα "πατριωτικά" ενστικτα του καθενός. Το σκηνικό το είδαμε το 67....παλι τιποτα δεν καταλάβατε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. δεν ειναι σωστα τα ποσα!!!!!!!!!!!ο συζυγος μου ταξιαρχος το φεβρουαριο πηρε 1160 ευρω!!!!!!!!!!!!με 38 χρονια .........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ. : πραγματική υπηρεσία 34 ετών , η σύνταξη εφάμιλλη με Αρχιφύλακα Β , με 30 χρόνια υπηρεσίας.

  Απαράδεκτο , παράδοξο και ανέντιμο .

  Χωρίς τα ίδια χρόνια σε ενέργεια υπηρεσίας , γραμματικές γνώσεις, προσόντα , σχολές , σεμινάρια , σχολείο μετεκπαίδευση σε ανώτερο βαθμό , υπηρεσιακές ευθύνες , επί πλέον κρατήσεις ,μεταθέσεις .............. Η ίδια συνταξιοδοτική αμοιβή !!!!!

  Πλήρης ισοπέδωση.

  Με τι όρεξη θα δουλέψουν οι νέοι Αξιωματικοί !!
  η .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΕΙΜΑΙ ΑΞΚΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟΝ ΤΑΞΧΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ Β.ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ 65% ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΑΣ ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ Β;ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ 400 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΟΓΑ;ΕΛΕΟΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΗΤΕ ΩΡΙΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ