Αρχική » » ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ (13/07/2012)

ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ (13/07/2012)


Φίλες και φίλοι της στήλης, σήμερα αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε σημειολογικά. Από μια σπουδαία βράβευση που διαδραματίστηκε στα, απάτητα από τους Τούρκους, βουνά της λεβεντογέννας Μάνης. Επρόκειτο για μια σεμνή και πιστή στις τοπικές παραδόσεις τελετή, στο πλαίσιο της οποίας τιμήθηκε... ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος από δήμαρχο της περιοχής. Αν και η συγκεκριμένη τελετή πραγματοποιήθηκε πριν από κάμποσο καιρό, στις μέρες μας αποκτά μια ξεχωριστή σημασία, εν όψει των κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το λέμε αυτό γιατί μάθαμε πως η σχετική βράβευση έγινε κατόπιν έγκρισης, ίσως και παραίνεσης, του ίδιου του κ. Σαμαρά, ως «ψήφος εμπιστοσύνης» προς το πρόσωπο του κ. Κωσταράκου, με τον οποίο άλλωστε είναι κοντοπατριώτες. Όπως, όμως, συμβαίνει σε κάθε καλή σχέση που πάει να αναπτυχθεί σε αυτόν τον τόπο, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση ήρθαν μερικές «κακές γλώσσες» να ισχυριστούν κάτι άλλο. Ισχυρίζονται, ας πούμε, πως η βράβευση μπορεί να ήταν και μια κίνηση τακτικής του πρωθυπουργού, προκειμένου πρώτα να «αποκοιμίσει» και εν συνεχεία να «φάει» τον Α/ΓΕΕΘΑ...

Είτε όμως έτσι είτε αλλιώς, ίσως σήμερα ή το αργότερο έως τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα ξέρουμε...
Είναι λογικό σε περιόδους κρίσεων κανένας να μην μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Από την άλλη, όμως, μόνο μέσω αυτών μπορεί κάποιος να φτάσει στα ανώτατα αξιώματα. Αυτό φαίνεται πως το ξέρουν πολύ καλά εκεί, στην Πολεμική Αεροπορία, όπου κάποιοι ετοιμάζουν ήδη από σήμερα το έδαφος για την επόμενη ημέρα.

Και ποια είναι η επόμενη ημέρα; Οι «κακές γλώσσες» λένε πως ακούει στο όνομα του υπαρχηγού ΑΤΑ Χρήστου Βαΐτση, για τον οποίο υποστηρίζουν πως δεν θα πρέπει να απορήσει κανείς εάν κάνει το μεγάλο άλμα και βρεθεί στο... τιμόνι της Πολεμικής Αεροπορίας. Εμείς προφήτες δεν είμαστε, βεβαίως, ούτε και για τίποτε βάζουμε και το «χέρι μας στη φωτιά», εκτιμούμε όμως ότι τέτοιου τύπου σενάρια -όσο ισχυρούς φίλους και να έχει κάποιος- δεν είναι για φέτος. Για του χρόνου, το συζητάμε...

Για «καταρράκωση» της εικόνας του Πολεμικού Ναυτικού και άρνηση των ιστορικών σελίδων που έχει γράψει στον τομέα των... δεξιώσεων κάνουν λόγο οι ναυταίοι, όταν το φέρνει η κουβέντα γύρω από τη Λέσχη Φαγητού του ΓΕΝ στο Πεντάγωνο. Δεν διστάζουν μάλιστα να προσφύγουν ακόμη και σε συγκρίσεις με τις υπηρεσίες τις οποίες παρέχουν οι υπόλοιπες δύο Λέσχες που λειτουργούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, του ΓΕΑ και του ΓΕΣ, ξεχνώντας -είναι η αλήθεια- πως εκεί το φαγητό το πληρώνεις, ενώ στο ΓΕΝ είναι τσάμπα!

(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ 13/07/2012 – Ο ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ