Αρχική » , , , , , , » 3.000 αιτήσεις συνταξιούχων (και αποστράτων) για επιστροφή ποσών λόγω λανθασμένων παρακρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ

3.000 αιτήσεις συνταξιούχων (και αποστράτων) για επιστροφή ποσών λόγω λανθασμένων παρακρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ


Οι συνταξιούχοι ζητούν πίσω τα κλεμμένα

Τρεις χιλιάδες αιτήσεις με το αίτημα της επιστροφής των παρανόμως και αχρεωστήτως παρακρατηθέντων ποσών έχουν κατατεθεί στα γραφεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων από ασφαλισμένους οι οποίοι έχασαν μέσα σε μία εξαετία πάνω από 250.000.000 ευρώ από τις συντάξεις τους.

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη ότι τα ασφαλιστικά ταμεία τους (πλην ΤΣΜΕΔΕ) παρακρατούσαν μεγαλύτερα ποσά από ό,τι έπρεπε, υπέρ του ΕΟΠΥΥ, οι συνταξιούχοι όλης της χώρας αποφάσισαν να διεκδικήσουν δυναμικά τα ποσά που τους παρακρατήθηκαν παρανόμως, ενώ την ίδια στιγμή η «εκκωφαντική» σιωπή του υπουργείου Εργασίας επιτείνει την αγωνία για την έκβαση της υπόθεσης.

Προκειμένου να πιέσει το υπουργείο για μια απάντηση επί της αδικίας που συντελέστηκε, το ΕΝΔΙΣΥ έστειλε σήμερα επιστολή στην υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, ζητώντας της «να τακτοποιήσει το θέμα».

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται πως σε τρεις νόμους (2084/92, 4334/15, 4387/16) που αφορούν την κράτηση υπέρ υγειονομικής περίθαλψης ορίζεται ότι η κράτηση αυτή γίνεται επί του «καταβαλλόμενου» ποσού και για κάθε νόμο η έννοια του «καταβαλλόμενου ποσού» έχει ερμηνευτεί διαφορετικά.

«Επειδή σύμφωνα με τη νομική και τη γενική ορολογία καταβαλλόμενο ποσό είναι το ακαθάριστο ποσό όπως αυτό διαμορφώνεται μετά την αφαίρεση των μειώσεων και η έννοια του όρου “καταβαλλόμενο ποσό” είναι μία και μοναδική στην ελληνική γλώσσα, παρακαλούμε να επιστραφούν στους συνταξιούχους τα παρανόμως και αχρεωστήτως παρακρατηθέντα ποσά, που παρακρατήθηκαν από αυτούς παρερμηνεύοντας την έννοια του όρου “καταβαλλόμενο ποσό” του ν. 2084/92» τονίζει το Δίκτυο Συνταξιούχων.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για επανυπολογισμό, οι υψηλοσυνταξιούχοι είναι εκείνοι που «μετρούν» τις μεγαλύτερες απώλειες εισοδημάτων. Μάλιστα, συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ, των τραπεζών, οι στρατιωτικοί, οι υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι κ.λπ. έχασαν όλα αυτά τα χρόνια από 1.000 έως και 3.000 ευρώ.

Η αδικία αυτή σταμάτησε τον Ιούνιο του 2016, μετά την ψήφιση του Ν.4387/2016, όπου δόθηκε η σωστή ερμηνεία στην έννοια «καταβαλλόμενο ποσό». Ωστόσο, η τωρινή κυβέρνηση, παρότι διόρθωσε το λάθος που είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενες, επέλεξε να υποβαθμίσει το ζήτημα της αναδρομικής επιστροφής των χρημάτων που παρακρατήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από 1.000.000 ανυποψίαστους συνταξιούχους, επικαλούμενη -σύμφωνα με πληροφορίες- λόγους οικονομικής στενότητας.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 05/07/2017 – ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ)


4 σχόλια:

 1. ΣΤ'ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟ
  ΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ;EΓINE ΕΣ
  ΚΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΥΣΗ ΔΗΘΕΝ ΝΟΜΩΝ,Υ.Α,ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ,
  ΠΟΛ ΚΛΠ,ΚΛΠ,ΚΛΠ...ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ Η ΥΦΑΡΠΑΓΗ
  ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ
  ΑΓΝΩΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ
  ΠΟΣΟΥ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ,ΓΙΑ
  ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
  ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ
  ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΩ ΑΛΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙ
  ΣΘΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μην περιμένετε τίποτα από τα αριστερά λαμόγια της πλάκας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ !!! ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑΑΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. υπερωρίες μαιμού χιλιάδες ευρώ δείνουν στους καρανίκες τα αριστερά λαμόγια, πολιτικοί απατεώνες είναι και κοπρόσκυλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ