Αρχική » , , , , » Τα τελικά ποσά επιστροφών σε αποστράτους που θα κριθούν στο ΣτΕ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Τα τελικά ποσά επιστροφών σε αποστράτους που θα κριθούν στο ΣτΕ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ - kkatikos@e-typos.com

Αναδρομικά ενός 10μήνου για τις κύριες συντάξεις που ξεκινούν από 440 ευρώ και φτάνουν ως και τις 10.560 ευρώ δείχνουν τα τελικά ποσά των επιστροφών για 2 εκατ. συνταξιούχους, που είχαν μία ή περισσότερες από τις αντισυνταγματικές μειώσεις των νόμων 4051 και 4093.

Τα τελικά ποσά αποκαλύπτει με αναλυτικούς πίνακες το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» και όλες οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι η έκβαση του μεγάλου αυτού ζητήματος θα κριθεί υπέρ των συνταξιούχων-αποστράτων.

Τα περισσότερα έχουν λαμβάνειν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου-απόστρατοι καθώς δικαιούνται αναδρομικά από τρεις μειώσεις ενώ για τα άλλα Ταμεία (ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ) οι επιστροφές είναι από δύο μειώσεις.

Στις συντάξεις του Δημοσίου, τα ποσά των αναδρομικών για το ελάχιστο διάστημα των 10 μηνών, για τους πολιτικούς συνταξιούχους και τους απόστρατους ξεπερνούν τις 8.000 και 10.000 ευρώ, ενώ για τους δικαστικούς αγγίζουν και τις 16.000 ευρώ.Εκτός από τις επιστροφές για τις περικοπές των νόμων 4051 και 4093, σε ποσά άνω των 1.000 ευρώ, στις κύριες συντάξεις του Δημοσίου, υπάρχουν αναδρομικά και από την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) που επιβάλλεται παράνομα με ποσοστά 3% ως 14% στα αρχικά μικτά ποσά συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ.

Τα αναδρομικά θα δοθούν σε δόσεις και πιθανότατα ο αριθμός των δόσεων δεν θα είναι ίδιος για όλους, αλλά θα διαμορφώνεται από τα τελικά ποσά επιστροφής.

Για παράδειγμα, συνταξιούχος που έχει αναδρομικά 4.500 ευρώ για την κύρια σύνταξη, μπορεί να τα πάρει σε 60 δόσεις των 75 ευρώ το μήνα, ενώ με αναδρομικά 10.000 ευρώ οι δόσεις επιστροφής μπορεί να είναι και 120 με 83 ευρώ το μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις και οι δόσεις θα εξαρτηθούν από τα οικονομικά περιθώρια που θα έχει η κυβέρνηση. Οι αποφάσεις αναμένονται στις αρχές του 2020.

ΤΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ

Στους πίνακες που επεξεργάστηκε και δημοσιεύει σήμερα το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις», οι απόστρατοι μπορούν να δουν με ακρίβεια τα αναδρομικά τους για τις κύριες συντάξεις. Για παράδειγμα:

Απόστρατος που είχε αρχική (μικτή προ μειώσεων) κύρια σύνταξη στα 3.600 ευρώ και σήμερα παίρνει 2.035 ευρώ πριν το φόρο, έχει αναδρομικά 504 ευρώ το μήνα από τη μείωση με την ΕΑΣ, 170 ευρώ το μήνα από τη μείωση του νόμου 4051 και 382 ευρώ το μήνα από τη μείωση του νόμου 4093. Συνολικά, από τις τρεις μειώσεις δικαιούται αναδρομικά 10.560 ευρώ για το 10μηνο.

Απόστρατος που είχε αρχική (μικτή προ μειώσεων) κύρια σύνταξη στα 1.954 ευρώ και σήμερα παίρνει 1.405 ευρώ πριν το φόρο, έχει αναδρομικά 117 ευρώ το μήνα από τη μείωση με την ΕΑΣ, 49 ευρώ το μήνα από τη μείωση του νόμου 4051 και 166 ευρώ το μήνα από τη μείωση του νόμου 4093. Συνολικά, από τις τρεις μειώσεις δικαιούται αναδρομικά 3.324 ευρώ για το 10μηνο.

Δείτε αναλυτικά τον σχετικό πίνακα:


ΠΗΓΗ: Ε.Τ. 25/11/2019 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr]

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

2 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.10 του αριθ.1 του Ν.4024/11 - για όσους ΔΕΝ έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, μειώνεται κατά 40% το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000€. Έχουν γίνει ποτέ ερωτήσεις ή ενέργειες από ΕΑΑ, από ΠΟΣ, από ΠΟΑΣΑ, ΠΣΑΕΜΘ κλπ για τον ηλικιακό αντισυνταγματικό ρατσισμό και την φασιστική τιμωρία που καθρεπτίζει η διάταξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΝΤΙΜΗ & ΝΟΜΙΜΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ "ΑΛΛΟΥ ΘΕΟΥ". ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΕ Η ΗΓΕΣΙΑ (και οχι οπως κακώς το λέμε η Υπηρεσία),ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΙΟ ΝΟΗΜΩΝ (?) ΠΙΟ ΙΚΑΝΗ (?)ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ-ΠΡΟΑΓΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ? απάντηση ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΛΗΔΕΣ.

      Διαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ