Αρχική » , , , , , , » Νομοσχέδιο για αναδρομικά: Δείτε τα άρθρα που αφορούν στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και αποστράτους

Νομοσχέδιο για αναδρομικά: Δείτε τα άρθρα που αφορούν στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και αποστράτους


Το Militaire.gr δημοσίευσε όλο το κείμενο του νομοσχεδίου που θα ψηφιστεί τη 1η Νοεμβρίου, για την επιστροφή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, ειδικών μισθολογίων.Το ιστολόγιό μας το μετέτρεψε σε κείμενο και σας παραθέτει τα δύο άρθρα (1 και 5) που αφορούν στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και αποστράτους:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
(Άρθρα 1 και 5 αφορούν στελέχη ΕΔ-ΣΑ και αποστράτους)

Άρθρο 1
Καταβολή διαφοράς αποδοχών στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

1. Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής καταβάλλονται οι αποδοχές, οι οποίες αντιστοιχούν στη διαφορά μεταξύ των αποδοχών που ελάμβαναν την 31.07.2012, με βάση τις τότε ισχύουσες μισθολογικές διατάξεις, και των αποδοχών, που πράγματι τους κατεβλήθησαν, σύμφωνα με το ν. 4307/2014 (Α' 246). Οι αποδοχές αυτές καταβάλλονται για το χρονικό διάστημα από 01.08.2012 έως και 31.12.2016.

2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα σχετικά με την καταβολή της διαφοράς αποδοχών που προκύπτουν από τις διατάξεις της παρ. 1, καθώς και από τις διατάξεις του άρθρου 86 του ν. 4307/2014, για το χρονικό διάστημα από 1.8.2012 έως και 31.12.2016, για τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και για όσα εξ αυτών κατέστησαν συνταξιούχοι κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα.

3. Οι διατάξεις του παρόντος δεν επηρεάζουν το ύψος των δικαιούμενων τακτικών μηνιαίων αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που έχουν ληφθεί υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 155 του ν. 4472/2017 (Α' 74).

4. Οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 86 του ν. 4307/2014 καταργούνται από τότε που ίσχυσαν, με την επιφύλαξη των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου.

Άρθρο 5
Καταβολή διαφοράς συντάξεων

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα σχετικά με την καταβολή των διαφορών συντάξεων που προκύπτουν από την προβλεπόμενη στα άρθρα 1 έως 4 καταβολή διαφοράς αποδοχών, για τους συνταξιούχους όλων των αναφερομένων σε αυτά κατηγοριών προσωπικού.

Δείτε όλο το νομοσχέδιο:

10 σχόλια:

 1. Τί εννοει "κατεστησαν συνταξιουχοι κατα το εν λογω χρονικο διαστημα"; Δηλαδη ΜΟΝΟΝ οσοι εγειναν συνταξιουχοι (δηλ. βγηκαν στην συνταξη)αυτο το χρονικο διαστημα; Η εννοει οσοι ηταν συνταξιουχοι κατα το χρονικο αυτο διαστημα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τί εννοει με το "οσοι κατεστησαν συνταξιουχοι κατα το εν λογω χρονικο διαστημα"; ΜΟΝΟΝ οσοι βγηκαν στην συνταξη αυτο το χρονικο διαστημα ,η οσοι ηταν στην συνταξη αυτο το χρονικο διαστημα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όσοι ήταν συνταξιούχοι την περίοδο καταβολής των αναδρομικών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η φρασεολογία είναι ίδια σχεδόν, για τις συντάξεις νομίζω δεν μπορούν να το αποφύγουν αφού αυτές αποδεσμεύτηκαν από το μισθολόγιο των ε.ε. Τα ίδια έλεγε περίπου και η νομοθετική ρύθμιση του 2014. Άλλωστε αυτό που διέρρευσε είναι η αιτιολογική έκθεση θα ακολουθήσει μετά την ψήφιση στη Βουλή η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ όπου θα καθορίζει και τον χρόνο αλλά και τον τρόπο καταβολής, αναλυτικά.

   Διαγραφή
 4. Δυστυχως δεν ειναι ετσι.Αφορα μονο ενα μικρο αριθμο συνταξιουχων που συνταξιοδοτηθηκαν( βγηκε η συνταξιοδοτικη πραξη) το συγκεκριμενο χρονικο διαστημα.Οσοι ειναι παλαιοτεροι συνταξιουχοι (εστω και μια μερα) δεν περνουν δραχμη.Ας το κοιταξουν οι Ενωσεις προν παρει το δρομο για τη βουλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οπως αναφερει σχετικο δημοσιευμα της 26/10/2018 της εφημεριδας ΕΘΝΟΣ,τα αναδρομικα αφορουν 47.000 εν ενεργεια και 3000 αποστρατους. Αρα ΜΟΝΟΝ αυτους που αποστρατευτικαν την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο Οι προ του 2912 παπαλα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τα αναδρομικά, θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των στελεχών των ΕΔ εφάπαξ και σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή θα γίνει τελικώς μαζί με την μισθοδοσία του μηνός Νοεμβρίου.
  Μου φαίνεται ότι όλοι έχουν μπερδευτεί με το πότε θα κατατεθούν τα αναδρομικά και θα αρχίσουν να καταβάλλονται ολόκληρες οι μηνιαίες πληρωμές (ορισμένοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν θολά σημεία και για τα αναδρομικά των συντάξεων και των συμπληρωματικών εφάπαξ…δεν το ξέρω αλλά υπάρχουν σχετικά σχόλια). Πάντως, εδώ βλέπουμε να υπάρχει μια διαφοροποίηση από τον Αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι μπορεί να ψηφιστεί ο νόμος στης αρχές του Νοεμβρίου όμως για να βγουν οι οδηγίες εφαρμογής και να γίνει ο προ-απαιτούμενος επανυπολογισμός όλων των συντάξεων με το υπόλοιπο 50%, θέλει κάποιο χρόνο! Επομένως, δεν θεωρώ απίθανο το σενάριο για τους ε.α. να δοθούν τα αναδρομικά στα τέλη Φεβρουαρίου μαζί με τις επανυπολογισμένες στο 100% συντάξεις μηνός Μαρτίου ενώ τέλη Νοεμβρίου να δοθούν τα αναδρομικά μόνο των ε.ε. (και όσων ήταν ε.ε. από τον 8/2012 μέχρι την αποστρατεία τους). Σύντομα θα δείξει…...............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης για τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση της επιστροφής των αναδρομικών θυμίζω ότι ο νόμος Ν4307/2014 που επέστρεψε το πρώτο 50% δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 15/11/2014 (ΦΕΚ Α246) και η ΚΥΑ που καθόριζε τον χρόνο και την διαδικασία επιστροφής των ποσών δημοσιεύτηκε την 18/11/2014 (ΦΕΚ Β3093). Τα πρώτα ποσά για τους εν/εν μπήκαν με την αναπροσαρμοσμένη μισθοδοσία Δεκεμβρίου 2014 και για τις συντάξεις με την πληρωμή των αναπροσαρμοσμένων συντάξεων Ιανουαρίου 2015.

   Διαγραφή
 7. Και γιατί παρακαλώ να πάρουν αναδρομικά οι προ του 2012 ε.α.; Δεν εισέπραξαν κανονικά τις πλουσιοπάροχες συντάξεις με τα 24 έτη και τους 6 μήνες, τα μερίσματα, τα εφάπαξ; Να μην πω τι άφησαν για εμάς που είμαστε τώρα ε.ε και έχουμε άλλα 15 και βάλε χρόνια.
  @@@@@@ επειδή και εσύ είσαι ε.α. προ 2012 γιαυτο τα κόβεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ