Αρχική » , , , » Μεταθέσεις Στρατιωτικών 2018: Πρoς παράταση έως τις 10 Μαρτίου ο υπολογισμός των μορίων

Μεταθέσεις Στρατιωτικών 2018: Πρoς παράταση έως τις 10 Μαρτίου ο υπολογισμός των μορίων


Εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η αναθεωρημένη υπουργική απόφαση για την μοριοδότηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για την μετάθεσή τους στις νέες υπηρεσίες. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες του OnAlert η διαδικασία βαίνει προς παράταση και αντί της 20ης Φεβρουαρίου αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ολοκληρωθεί στις 10 Μαρτίου χωρίς να αποκλείεται να ζητηθεί και νέα αλλαγή στις προθεσμίες.

Αν δεν υπάρξουν νέες τροποποιήσεις, έως και την οριστική επικύρωσή της, η αναθεωρημένη υπουργική απόφαση εκτός από την ρητή πρόβλεψη ότι δεν θα «γράφεται»-όπως τώρα-στο «κοντέρ» του στελέχους ως πραγματικός, o χρόνος που θα διανύεται σε υπηρεσία στην οποία θα μετακινείται με διάθεση από τον αρχικό φορέα τοποθέτησης, το νέο σύστημα μοριοδότησης εξομοιώνει τους υπηρετούντες στα στρατιωτικά γραφεία με εκείνους στα επιτελεία.

Επιπλέον στην αποτίμηση των τυπικών προσόντων θα προσμετρώνται και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών. Ακόμη με βάση το υπάρχον προσχέδιο, επέρχονται αλλαγές στην μοριοδότηση για τις ακριτικές φρουρές καθώς επίσης στις προβλέψεις για τις δυνατότητες επιλογής υπηρεσίας για τις γυναίκες που υιοθετούν παιδί.

Σε κάθε περίπτωση, στα επιτελεία και των τριών κλάδων μελετώνται επισταμένα, από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας όταν και τους διανεμήθηκε το σχετικό προσχέδιο, όλες οι προτεινόμενες αλλαγές στο ισχύον καθεστώς. Άλλωστε μετά την ηλεκτρονική υποβολή των Δήμων προτίμησης για το τρέχον έτος και την ολοκλήρωση της σύνταξης των σχετικών πινάκων, εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται να κοινοποιηθούν οι τακτικές τοποθετήσεις των στρατιωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι στρατιωτικοί καλύπτουν θέσεις που προβλέπονται από το βαθμό και την ειδικότητά τους, σύμφωνα με τους ισχύοντες Πίνακες Οργάνωσης Υλικού (ΠΟΥ), τις εκάστοτε υπηρεσιακές απαιτήσεις και βάσει του συστήματος μοριοδότησης. Στις προβλέψεις πάντως της ισχύουσας νομοθεσίας, περιλαμβάνονται ειδικές ρυθμίσεις και κριτήρια, που λαμβάνονται υπόψη κατά την έκδοση των αποφάσεων μετάθεσης.

Μεταξύ άλλων είναι τα κριτήρια: της προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης του στρατιωτικού, η κατάσταση υγείας του στελέχους αλλά και των προσώπων του στενού συγγενικού του περιβάλλοντος. Βαρύνουσα σημασία έχουν και κριτήρια όπως η συνυπηρέτηση συζύγων Στρατιωτικών, αλλά και διαζευγμένοι με τέκνα.

Επιπρόσθετα στρατιωτικός που έχει με δικαστική απόφαση την επιμέλεια ατόμου με αναπηρία 67% μετατίθεται (ή παραμένει) υποχρεωτικά στον τόπο προτίμησής του. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο Στρατιωτικός δεν συμφωνεί με τον τόπο μετάθεσής του, έχει το νόμιμο δικαίωμα να προσφύγει κατά της διαταγής μετάθεσης του εντός 5 ημερών από την κοινοποίησή της σε αυτόν (με ενδικοφανή προσφυγή).

Στην προσφυγή του μπορεί να επικαλεστεί όλους εκείνους τους λόγους που καθιστούν αναγκαία την παραμονή ή την μετάθεσή του σε συγκεκριμένο τόπο προτίμησης. Το Συμβούλιο Μεταθέσεων κρίνει και απαντά αιτιολογημένα στα αιτήματα των στρατιωτικών. Στην περίπτωση που το νόμιμο αίτημα του στρατιωτικού δεν γίνει δεκτό μπορεί να ακολουθήσει την δικαστική οδό (με ασφαλιστικά μέτρα για την αναστολή της μετάθεσής του).

(onalert.gr)


15 σχόλια:

 1. Γιατί τόσο μεγάλη βιασύνη για να αλλάξει η μοριοδότηση μόλις μία εβδομάδα πριν την καθιερωμένη (20η Φεβ) ανακοίνωση των μορίων των στελεχών;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εάν ισχύουν οι διαρροές για τη νέα μοριοδότηση, τότε οι υπεύθυνοι σύνταξης των παραρτημάτων της απόφασης (υπηρετούντες στη Αττική φυσικά) ενήργησαν εκδικητικά για πολλούς εκ των υπό μετάθεση συναδέρφων(ειδικά για όσους έχουν υπηρετήσει στο εξωτερικό).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και φυσικά (πέφτω απ'τα σύννεφα) αυξάνεται η μοριοδότηση στην Αττική από 0,75 σε 1,25.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι τριτεκνοι μετατίθενται με τη νέα απόφαση ή η προστασία της οικογένειας ισχύει μόνο από 3 παιδιά και άνω; Γνωρίζει κάποιος; Έχουν γεμίσει οι εσωτερικές Μονάδες τρίτεκνους και πολύτεκνους.Λες και τα δικαιώματα των παιδιών ξεκινούν από τρία και πάνω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάνε και εσυ πολλα παιδιά! Εαν μπορείς φυσικά να ανταπεξελθεις στις υποχρεώσεις τους!
   Ενώ οι ΕΥ ελαφρας υπηρεσίας;
   (Αυτα συγκαταλεγονται στην λεγόμενη Μέριμνα υπέρ Στρατιωτικου Προσωπικου)
   Δεν σε τιμα αυτο που λες!

   Διαγραφή
  2. Χαίρομαι όσους κάνουν Πολλά παιδιά. Αλλά όχι δεν συμφωνώ ότι τα τρία και άνω παιδιά έχουν περισσότερα δικαιώματα από τα δύο και κάτω παιδιά. Η μέριμνα δεν σημαίνει αμεταθετο υποχρεωτικά. Σημαίνει παροχή στέγης, οικονομικές απολαβές κα Πολλά- όχι όμως αμεταθετο εις βάρος των δικών μας παιδιών.

   Διαγραφή
 6. Ξερει κανεις αν θα παρουμε ολα τα μορια ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μου φαίνεται δύσκολο να προλάβουν οι δνσεις να περάσουν τα μόρια σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Και επίσης τα στελέχη θα κληθούν εκ νέου να καταθέσουν φρουρές προτίμησης (δίκαιο και σωστό).Το βλέπω να παίρνει παράταση για του χρόνου (αν ισχύσουν βέβαια όλες οι αλλαγές που ακούγονται). Μέχρι και για τη σειρά αποφοίτησης από τις παραγωγικές σχολές έχει ακουστεί. Ότι να'ναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Επιτελους ενα πιο δικαιο συστημα μεταθεσεων.Ηταν αδικο συναδελφοι να παραμενουν σε μια φρουρα χωρις την θεληση τους και μετα την τριετια να μην παιρνουν ολα τα μορια παρα μονο 0,25....Ειναι αδιανοητο το να παιρνει καποιος μεταθεση και ο αλλος που παραμενει στην φρουρα μη επιθυμιας του να τον τιμωρεις δινοντας του 0,25 μορια τον μηνα.Ολο αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να μενουν εγκλωβισμενοι παρα πολλοι συναδελφοι στον Εβρο και στα νησια μας 10-11-12 χρονια.Μπραβο καιρος ηταν να αλλαξει η μοριοδοτηση.Πιστευω οτι πιο δικαιο και αξιοκρατικο εχει γινει μεχρι τωρα για τις μεταθεσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΦΕΚ 468/ 14 ΦΕΒ 2018 Καθορισμός Συμβουλίων Μεταθέσεων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξειδίκευση των κριτηρίων και λοιπών θεμάτων που αφορούν στις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις
  των αξιωματικών, ανθυπασπιστών και υπαξιωμα-
  τικών των Ενόπλων Δυνάμεων.ΦΕΚ B 468 - 14.02.2018
  Ημερομηνία κυκλοφορίας 15.02.2018 Σελίδες 12 (5941 - 5952)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Επιτέλους, μην ανατρέπετε τελευταία στιγμή τα σχέδια των στελεχών. Αρκετη ψυχρολουσία έχουμε υποστεί με τα οικονομικά. Ας ισχύσει από του χρονου μετά από εγκαιρη ενημέρωση των στελεχών και όχι με τρικλοποδιές αφού ήδη έχουν γίνει οι φρουρεςπροτιμησης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 2, ΔΙΟΤΙ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΜΕΤΡΟ, ΚΤΛ) ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ, ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να συμπληρώσω ότι δίπλα στον συντελεστή 2,να μπεί και βαθμός δυσκολίας 5 λόγω ειδικής εκπαίδευσης στο σχολείο λεκανοπεδιομάχων

   Διαγραφή
  2. Να τους χορηγήσουν και έξτρα βιταμίνες και πετσέτες, για να σκουπίζονται από τον ιδρώτα που ρίχνουν κάθε μέρα, εξαντλούνται και μπορεί να πάθουν τίποτα, τα παιδιά της Αττικής, χρειάζονται στοργή και φροντίδα από την υπηρεσία.

   Διαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ