Αρχική » , , , , , , » Θεσμοθέτηση θέσεων Υπαρχηγού και Επιτελάρχη στο ΓΕΣ (ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ Ν/Σ ΥΠΕΘΑ)

Θεσμοθέτηση θέσεων Υπαρχηγού και Επιτελάρχη στο ΓΕΣ (ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ Ν/Σ ΥΠΕΘΑ)


Κατατέθηκε η υπ. αριθμ. 1307/73 23.10.2017 τροπολογία στο ν/σ ΥΠΕΘΑ με θέμα: Θεσμοθέτηση θέσεων Υπαρχηγού και Επιτελάρχη στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) σε αντικατάσταση των θέσεων Α' και Β Υπαρχηγού ΓΕΣ- Τροποποίηση του ν. 2292/1995 (Α' 35)

Ειδικότερα η τροπολογία αναφέρει:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις»

Θέμα: Θεσμοθέτηση θέσεων Υπαρχηγού και Επιτελάρχη στο Γενικό Εππελείο Στρατού (ΓΕΣ) σε αντικατάσταση των θέσεων Α' και Β' Υπαρχηγού ΓΕΣ -Τροποποίηση του ν. 2292/1995 (Α' 35)

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η παρούσα ρύθμιση υπαγορεύεται από την τρέχουσα αναδιοργάνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργίας του οικείου Γενικού Επιτελείου, στη βελτίωση της ποιότητας του επιτελικού έργου και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο και συντονισμό των υπαγόμενων κλάδων και Διευθύνσεων του ΓΕΣ, μέσω της θεσμοθέτησης δύο διακριτών μονοπρόσωπων οργανωτικών οντοτήτων, του Υπαρχηγού και του Επιτελάρχη του ΓΕΣ, σε αντικατάσταση του Α' και Β' Υπαρχηγού του ΓΕΣ, που προβλέπονται σήμερα στις διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 2292/1995.

Στο πλαίσιο αυτό:

α) θεσμοθετούνται, ειδικά για το ΓΕΣ, οι θέσεις Υπαρχηγού και Επιτελάρχη, σε αντικατάσταση των Υπαρχηγών Α' και Β' του ως άνω Γενικού Επιτελείου, οι αρμοδιότητες των οποίων θα καθοριστούν λεπτομερώς με τον εκδιδόμενο, βάσει της παρ. 5 του άρθρου 15 του ν. 2292/1995, Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας του ΓΕΣ,

β) τροποποιείται η παρ. 5 του άρθρου 14 του ν. 2292/1995 και καθορίζεται ότι η αναπλήρωση του Αρχηγού του ΓΕΣ, γίνεται από τον Υπαρχηγό του ΓΕΣ, όπως προβλέπεται και για την αναπλήρωση των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Ναυτικού και Αεροπορίας,

γ) καθορίζεται ότι το ρυθμιστικό εύρος της παρ. 3 του άρθρου 15 του ίδιου ως άνω νόμου σχετικά με τις αρμοδιότητες των Υπαρχηγών των Γενικών Επιτελείων των κλάδων των ΕΔ, καταλαμβάνει μόνο τους Υπαρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Ναυτικού και Αεροπορίας. Τούτο καθίσταται σκόπιμο λόγω της ιδιομορφίας και του διοικητικού μεγέθους του ΓΕΣ σε σχέση με τα λοιπά Επιτελεία των Κλάδων των ΕΔ, προκειμένου να καθοριστούν οι αρμοδιότητες του Υπαρχηγού και του Επιτελάρχη λεπτομερώς με τον προβλεπόμενο Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας του ΓΕΣ.


Διαβάστε αναλυτικά την σχετική τροπολογία:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ