Σε τροχιά κινδύνου τα Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ! (ΕΓΓΡΑΦΑ)


«Μπαλάκι» οι ευθύνες της Κυβέρνησης ανάμεσα στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εργασίας!

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Ερώτηση που κατέθεσαν ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Άμυνας της Ν Δ, Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο Αντιπρόεδρος της Ν Δ και Τομεάρχης Άμυνας, Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τις απώλειες εσόδων στα Μετοχικά Ταμεία και στους Ειδικούς Λογαριασμούς Στρατού – Ναυτικού και Αεροπορίας εξαιτίας του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016).

Στην Ερώτησή τους οι δύο Βουλευτές  επεσήμαναν ότι η κράτηση που επιβάλλεται στις δαπάνες των Γενικών Επιτελείων Στρατού – Ναυτικού, Αεροπορίας και Ελληνικής Αστυνομίας (το 68% των στελεχών αυτής) υπέρ των Μετοχικών Ταμείων και Ειδικών Λογαριασμών τους σε βάρος των προμηθευτών υλικών και υπηρεσιών και όχι απευθείας στον προϋπολογισμό τους, αποτελεί για αυτά κοινωνικό πόρο και ένα σημαντικό τους έσοδο προκειμένου να ανταποκριθούν στην αποστολή τους έναντι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με το άρθρο όμως 47 του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) έμμεσα καταργείται ο συγκεκριμένος κοινωνικός  πόρος κι αυτό έχει αντίκτυπο στην εκτέλεση της αποστολής των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών Στρατού – Ναυτικού και Αεροπορίας, όπως είναι η χορήγηση Μερίσματος, Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας, Εφάπαξ Παροχής κλπ.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι έχει υποβάλλει πρόταση νομοθετικής ρύθμισης προς το Υπουργείο Εργασίας για τη νομοτεχνική βελτίωση του άρθρου 47 του ν. 4387/2016, χωρίς όμως να υπάρχει σχετική απάντηση μέχρι τώρα από το συγκεκριμένο Υπουργείο.

Επίσης, για την παραπάνω διάταξη το Υπουργείο παραδέχεται ότι έχει υποβάλλει δυο ερωτήματα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτος με σκοπό την ερμηνεία αυτής.  Πάντως το Υπουργείο δεν ξεκαθαρίζει σε τι συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί για να αποφευχθεί η οικονομική αιμορραγία στα Μετοχικά Ταμεία και τους Ειδικούς Λογαριασμούς Στρατού – Ναυτικού και Αεροπορίας.

Ακολουθεί η Ερώτηση:Ακολουθεί η Aπάντηση:

3 σχόλια:

 1. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΘΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΑΚΑΜΕΝΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ; ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΙ. ΟΛΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ. ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ MR NOTHING AYTOΣ. ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΟΜΠΑΡΣΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΘΑ ΑΛΛΑ ΥΕΘΑ.

   Διαγραφή
 2. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕ ΠΙΠΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ
  ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΜΠΟΥΛΗ-ΠΑΝΟΥΛΗ" ΚΑΙ ΑΦΗ
  ΣΤΕ ΗΣΥΧΕΣ ΤΙΣ ΕΔ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ