Αρχική » , , , » Μονιμοποιούνται 1.000 οπλίτες στις ΕΔ

Μονιμοποιούνται 1.000 οπλίτες στις ΕΔ


Με την ενεργοποίηση του Θεσμού Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ)

Θα μονιμοποιηθούν 1.000 στρατιώτες, που θα καλύψουν κάποιες κρίσιμες ειδικότητες, αφού οι ελλείψεις σε χαμηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ μεγάλες. Έτσι, λοιπόν, στο πλαίσιο ενίσχυσης του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων και με δεδομένο το περιοριστικό δημοσιονομικό πλαίσιο λειτουργίας τους, το οποίο έχει οδηγήσει στον δραστικό περιορισμό εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές των κλάδων (μείωση περίπου 30%) και στη μη πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση αποφάσισε την ενεργοποίηση του Θεσμού της Ανακατάταξης Οπλιτών Βραχείας Περιόδου (ΟΒΑ).

Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η σχετική διοικητική διαδικασία ανακατάταξης υπηρετούντων οπλιτών ή προσφάτως απολυθέντων, για χρονική περίοδο δύο ετών, με δυνατότητα παράτασης ενός έτους, για 600 ΟΒΑ για τον Στρατό Ξηράς, 200 για το Πολεμικό Ναυτικό και 200 για την Πολεμική Αεροπορία.

Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τους ΟΒΑ περιγράφεται λεπτομερώς στον Ν. 1911/1990 (άρθρο 13) και στον Ν. 3648/2008 (άρθρο 17).

Σκοπός του εν λόγω Θεσμού είναι οι οπλίτες, οι οποίοι θα ανακαταταχθούν, να καλύψουν μάχιμες μονάδες των τριών Κλάδων.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 20/08/2016)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ