Αρχική » , , , , » Εν όψει εκλογών άρχισαν πάλι να μοιράζουν «χάντρες» και «καθρεφτάκια» στους Στρατιωτικούς

Εν όψει εκλογών άρχισαν πάλι να μοιράζουν «χάντρες» και «καθρεφτάκια» στους Στρατιωτικούς

Σε σαπουνόπερα του αείμνηστου Νίκου Φώσκολου έχει εξελιχθεί η ιστορία του δημοσιονομικού πρωτογενούς πλεονάσματος και η διάθεσή του υπέρ των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, των χαμηλοσυνταξιούχων και προς αποκατάσταση των αδικιών προς τους «ένστολους», σύμφωνα με τις κατ’ επανάληψη δεσμεύσεις του πρωθυπουργού.

Τώρα, το πώς είναι δυνατόν, 1 δις ευρώ να δώσει... «ανάσα» στο 60% τουλάχιστον, του ελληνικού πληθυσμού, είναι ένα ερώτημα στο οποίο μόνο ο πρωθυπουργός και οι φωστήρες σύμβουλοί του μπορούν να απαντήσουν. Ενός πληθυσμού που πλέον εντάσσεται στις κατηγορίες αυτές, και που πέραν της επιβίωσης, αντιμετωπίζει χρέη που έχουν δημιουργηθεί από αδυναμία εξυπηρέτησης δανείων και από υπερφορολόγηση, στην οποία αδυνατεί να ανταπεξέλθει, Άρα όλη αυτή η ιστορία, δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο, παρά μία επικίνδυνη επικοινωνιακή απάτη, που πέραν της «ανάσας κάτω από το νερό», ρίχνει νερό στο νερόμυλο του κοινωνικού αυτοματισμού, εις βάρος όποιων θα «καρπωθούν μέρισμα της διανομής».

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μετά τη διαρροή της απόφασης του ΣτΕ, περί της αντισυνταγματικότητας των μειώσεων στους μισθούς των στρατιωτικών με το Ν. 4093/12, πήραν φωτιά οι αναλυτές και οικονομολόγοι των καναλιών, οι οποίοι διακήρυτταν, ότι μία τέτοια εξέλιξη επιστροφής των περικοπών στους στρατιωτικούς, θα εξανεμίσει το πλεόνασμα του προϋπολογισμού, με κίνδυνο μάλιστα, την ανατροπή του δημοσιονομικού προγράμματος της χώρας μας. Δηλαδή, οι «έγκριτοι» περιοδεύοντες ανά τα κανάλια αναλυτές και οικονομολόγοι, περνάνε στα ψιλά την πληρωμή των χρεών του Μεγάρου Μουσικής, το χάρισμα των δανείων των καναλιών, των κομμάτων κλπ, αλλά αποδέχονται συνταγματική εκτροπή, σε ότι αφορά στους στρατιωτικούς, στους οποίους θέλουν να φορτώσουν τον κίνδυνο ανατροπής του δημοσιονομικού προγράμματος! Ο δε γνωστός πανεπιστήμων κομφερασιέ υπουργός, κος Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε με το γνωστό αλαζονικό του στυλ ότι «Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε», συμπληρώνοντας ότι «..οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων δεν είναι κομμάτι του μνημονίου διότι χρεοκοπήσαμε.». Ο κος Γεωργιάδης, προφανώς νομίζει ότι απευθύνεται σε όντα που δεν νοούν. Δεν ερμηνεύεται διαφορετικά, το ότι παραβλέπει, πως αυτοί που εξέλεξαν αυτόν και την κυβέρνησή του, έδωσαν εντολή να μη χρεοκοπήσουν τη χώρα, να τηρούν το Σύνταγμα και στην λήξη της θητείας τους να παραδώσουν στους επόμενους Ελλάδα με Έλληνες. Αν δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας αυτή την εντολή, πρώτα να φύγουν και μετά να μας το πουν!

Τελευταία, η κυβέρνηση διαρρέει πως θα δοθεί στους ευπαθείς, χαμηλοσυνταξιούχους και στρατιωτικούς, ένα εφάπαξ ποσό ως επίδομα-δώρο, το οποίο θα ανακουφίσει κάπως τις οικογένειές τους και θα αποτελέσει μικρή ανάσα για την αγορά. Παλιά μας τέχνη κόσκινο δηλαδή!

Μια τέτοια κίνηση, που αντί να επανορθώνει ομολογημένες αδικίες, ανακοινώνει βοήθημα, αποτελεί ύψιστη πρόκληση και προσβολή εις βάρος των υπερήφανων Ελλήνων στρατιωτικών, ανεξάρτητα εάν στις σημερινές συνθήκες κάθε πρόσθετο εισόδημα, όσο μικρό και να είναι, αποτελεί σημαντικό βοήθημα στους οικονομικά εξαθλιωμένους στρατιωτικούς. Βοήθημα όμως, που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα πάει να ξεχρεώσει κάποια δόση φόρου ή χαρατσιού που μπήκε στην κάρτα και δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στην αγορά! Το χειρότερό δε είναι, ότι μέχρι τον Ιούνιο, με το νέο σύστημα φορολόγησης εισοδήματος, το πιθανότερο είναι να επιστραφεί στο υπερδιπλάσιο.

Μπορεί οι κυβερνήτες μας, να νομίζουν ότι κυβερνούν χώρα της υποσαχάριας Αφρικής, οι Έλληνες στρατιωτικοί όμως και ο ελληνικός λαός, δεν κοροϊδεύονται πλέον με χάντρες και καθρεφτάκια και δεν δέχονται ελεημοσύνες, σε ύποπτες μάλιστα χρονικές στιγμές.

ΟΜΑΔΑ Α.Α.Α.

(triaalpha.blogspot.gr)

6 σχόλια:

 1. Τους πήραμε χαμπάρι και θα τους μείνουν οι χάντρες και τα καθρεφτάκια να τα μοιράζουν στα πανηγύρια όταν θα μείνουν άνεργοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΙ εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ θα σώσουν τους απελπισμένους στρατιωτικούς !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ,,,,,,,,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και όμως είναι εκπληκτικό ότι υπάρχει ένα ποσοστό ηλιθίων (ευτυχώς μικρό), που τσιμπάει, πιστεύει και ελπίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χαρίζω στην κυβερνηση το εφάπαξ ποσό ως επίδομα-δώρο και στην τρόικα τα δεδικασμένα από το συμβούλιο της Επικρατείας που μου αναλογούν, αν με διορίσουν ως ....Δήμιο στην εκτέλεση του Μπουμπούκου με όποιο τρόπο και όποτε γίνει ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ