Αρχική » , , , » Η χρεωκοπία της Γενικής Τράπεζας και ο Γιάννης Μάνος

Η χρεωκοπία της Γενικής Τράπεζας και ο Γιάννης Μάνος

Τράπεζα των Στρατηγών και του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, που κατείχε το 67% των μετοχών, την έλεγαν παλιά. Μετά ήρθαν οι... σφήκες. Σήμερα το ποσοστό των μετοχών περιορίσθηκε στο... 1%!

Οι διοικητές της τράπεζας διορίζονταν από... τον υπουργό Άμυνας, διάφοροι κομματονομενκλατούριοι, άσχετοι, ανεπαρκείς και, ενίοτε, πονηρούληδες. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις. Από εποχής Αβέρωφ η ιστορία, για να είμαστε δίκαιοι.

Το «κρεσέντο», όμως, για να χρησιμοποιήσω μουσικούς όρους, ήρθε την εποχή Σημιτοακογιάννων, για να τους δώσει τη χαριστική βολή:

Την έχωσαν στην απάτη του Χρηματιστηρίου.
Της επέβαλαν «χρυσό» επενδυτή τον κ. Κοντομηνά, ο οποίος απήλθε εγκαίρως συναποκομίζων... χυμούς.
Διόριζαν ανεξέλεγκτα.
Χορηγούσαν δάνεια χωρίς εγγυήσεις.
Διέθεταν τεράστια ποσά προς επιχορήγηση σωματείων.
Ίδρυαν θυγατρικές - μαϊμούδες κ.ά.

Το Σάββατο 15 τρέχοντος παρουσιάστηκε στο ΜΕGΑ (Χασαπόπουλος - Αναγνωστάκης) ο κ. Γιάννης Μάνος (Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2002 διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Τραπέζης της Ελλάδος), νυν πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, δηλώνων ότι «ο πολιτισμός δεν πωλείται».

Πωλείται, όμως, μπιρ-παρά η Γενική Τράπεζα, το 2003, στη SOCIETE GENERAL, επί Γιάννου, με πρόεδρο τον κ. Γιάννη Μάνο, που είχε προϋπάρξει γενικός διευθυντής επί Άκη.

Ο κ. Γιάννης Μάνος, αφού ευεργέτησε τη Γενική Τράπεζα, μεταπήδησε πάραυτα στο Μέγαρο Μουσικής, ως πρόεδρος, το οποίο σήμερα έχει «τρύπα» 230 εκ. ευρώ.

Οι στρατιωτικοί δεν ξεχνούν, κύριε Μάνο, ούτε εσάς ούτε τον συρφετό της Γενικής επί Σημιτοακογιάννων, που οδήγησαν την Τράπεζα, αγκαλιά με το ΜΤΣ, στη χρεωκοπία.

(ΠΑΡΟΝ 23/02/2014 – Σ.Λ.)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΓΤΕ και ΜΤΣ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ