Αρχική » , , , » Εισαγγελέας Διαφθοράς στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ)

Εισαγγελέας Διαφθοράς στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ)

Ο εισαγγελέας του Τμήματος Διαφθοράς, Αντώνης Ελευθεριάνος, διερευνά τα στοιχεία - «φωτιά» (του διαβιβάστηκαν από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου αλλά και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας) για τη σκανδαλώδη κακοδιαχείριση δεκαετιών, που έχει ως αποτέλεσμα το «βούλιαγμα» του Ταμείου Αποστράτων Αξιωματικών, στην οποία ενέχονται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί και ιδιώτες.

Η έρευνα που αποκάλυψε σημεία και τέρατα πολλών διευθύνσεων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και έγινε για... πρώτη φορά στον χώρο τον Ενόπλων Δυνάμεων (με βάση τα διεθνή πρότυπα ελέγχου), με εντολή του τότε υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου, ολοκληρώθηκε στις 25/6/2012. Όπως προκύπτει από εμπιστευτικό έγγραφο του ΥΠΕΘΑ, το οποίο φέρει την υπογραφή του κ. Αβραμόπουλου, στις 22.12.2011, δόθηκε εντολή προς τις οικονομικές διευθύνσεις να διενεργήσουν ενδελεχή έρευνα «για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων του Ταμείου και την καταπολέμηση κάθε παράνομης δραστηριότητας».

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο ισολογισμός έναρξης της χρήσης 2011 δεν ισοσκέλιζε (κατέλειπε χρεωστικό υπόλοιπο 165,9 εκατ. ευρώ), ενώ και μετά την απογραφή από τους ελεγκτές ο ισολογισμός λήξης της χρήσης επίσης δεν ισοσκέλιζε και εμφάνιζε χρεωστικό υπόλοιπο 82,9 εκατ. ευρώ. Το ΜΤΣ, προκειμένου να ισοσκελίσει τον ισολογισμό λήξης της χρήσης του, αυθαίρετα και παράνομα μείωσε ισόποσα «στα χαρτιά» τη σωρευμένη ζημία, κατά παράβαση των κανόνων του προεδρικού διατάγματος 205/1998, με αποτέλεσμα στις 31/12/2011 η σωρευμένη ζημία να είναι περί τα 373,4 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, το Ταμείο συνέχισε να δανείζεται από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δώσει «μέρισμα» και στις 31/12/2011 η σωρευμένη συνολική υποχρέωσή του προς το υπουργείο Οικονομικών έφθασε το ποσό των 137,9 εκατ. ευρώ. Επίσης δεν είχε εξοφλήσει άλλες υποχρεώσεις του, συνολικού ύψους 205 εκατ. ευρώ.

Η δικογραφία με τις εκθέσεις «φωτιά και λάβρα» της ειδικής οικονομικής επιθεώρησης αναδεικνύει σειρά εγκληματικών πράξεων, όπως κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου, παράβαση καθήκοντος, φορολογικές παραβάσεις, παράβαση στρατιωτικής εντολής.

Τα αδικήματα φέρεται να έχουν διαπράξει μέλη διοικήσεων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, που από το 2007 δεν έχει πλέον δικά του κεφάλαια και δεσμεύει την τρέχουσα αλλά και τη μελλοντική περιουσία του για πολλά χρόνια, ενώ εμφανίζεται να μη γνωρίζει ούτε καν τους οφειλέτες του. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο «μεγατόνων», που μετά το πέρας της έρευνας Ελευθεριάνου δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμα και σε συλλήψεις εμπλεκομένων προσώπων.

(ΑΠΟΨΗ 23/11/2013 – ΚΑΙΤΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

5 σχόλια:

 1. ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Α/ΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΜΕΛΗ ΤΩΝ Δ/Σ ΤΟΥ ΜΤΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑΑ ΑΥΤΑ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάποιοι "ξύπνησαν" αργά!!!
  Θυμίζω ότι στις 2-12-2010 υποβάλαμε ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ εκατό σαράντα επτά (147) απόστρατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και μιλούσαμε ακριβώς για τη διάπραξη των εγκλημάτων της ΑΠΙΣΤΙΑΣ, της ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ κ.λ.π.
  Τότε όμως ο Πρόεδρος της ΠΟΑΑΣΑ Νικόλαος ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ αντί να στηρίξει τον αγώνα μας, μας αποκάλεσε στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών, στο Αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ, "ταραξίες" και διέγραψε όποιον πρωτοστατούσε στη κίνηση της ΠΕΝΑΜΕ-ΜΤΣ.
  Δυστυχώς η προσφορά του ήτανε αρνητική και μόνο ιδιοτελής!!!
  Η ιστορία γράφτηκε!!! Εμείς δικαιωθήκαμε!!!!!!
  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να πάνε άμεσα φυλακή όσοι έβαλαν χέρι στα λεφτά μας και δεν τίμησαν τον ιδρώτα των συναδέλφων τους. Έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα, μέχρι που λέγεται ότι έδιναν λεφτά ακόμα και για προεκλογικό αγώνα κάποιων κομμάτων. Είναι άραγε αλήθεια?
  Να τους κατασχέσουν την περιουσία και να φύγουν από το ΜΤΣ κάτι υπάλληλοι οι οποίοι δουλεύουν με ρυθμό "ρελαντί" και να μην παίρνουν σύνταξη από το ΜΤΣ αλλά από το δημόσιο, όπως παίρνει όλος ο κόσμος, ακόμα και τα στελέχη. Να πάνε σπίτι τους όλοι που είναι χωρίς ΑΣΕΠ και να τοποθετηθούν στελέχη Αξκοί και Υπαξκοί, έχουμε άφθονους. Τέρμα το "ξύσιμο"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. - Οι επίορκοι κύριοι "αυτοί" πού δετέλεσαν διαχειριστές τού ΜΤΣ (ανώτατοι αξκοί) πού συχνά πικνά αυτοαπολογούνται (γιατί άραγε;;;;!!!) στά σόσιαλ μίντια καί ιδιαιτέρως στήν @@@@@@ φυλλάδα ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ πού διανέμεται δωρεάν!!!!! μέ τίνος χρήματα;;;; ποιοί επιθυμούν νά αγιάσουν μέ ξένα κόλλυβα;;;; μήπως ηρθε η ΩΡΑ τους όπως καί πολλών άλλων κολαούζων τους;;;; Τόν ΓΚΑΔΥΕΔ ή έστω τόν ΓΚΤΕΔ δέν τόν είχαν υπ΄όψιν τους;;;!!!!!! εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;!!!!!!! Κύριε εισαγγελέα προχώρα! .-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να μπουν φυλακή; Καλά έχουμε τρελαθεί όλοι; Στην Ελλάδα ζούμε . Εμείς μπορεί να μπούμε φυλακή γιατί η σύνταξη δεν φτάνει πουθενά το γνωρίζουμε όλοι αυτό . Από τους κλέφτες τόσα χρόνια ποιος μπέικε μέσα ; Καλά θα μου πείτε ο Ακης Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Πλήρωσε τα κλεμμένα κανείς; γιατί;Το όλο σύστημα βρωμά. Θέλετε πολιτικό θέλετε δικαιοσύνη τα πάντα. Α και που είστε; Τελικά αυτή η λίστα Λαγκαρτ τι έγινε; που πήγε; μήπως την είδε κανείς; χα χα χα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ