Αρχική » , , , , » Κλήθηκαν οι απόστρατοι να παρουσιαστούν στο... Μαξίμου

Κλήθηκαν οι απόστρατοι να παρουσιαστούν στο... Μαξίμου


Μετά τους δρόμους οι απόστρατοι θα βρεθούν και στο Μαξίμου για να εξηγήσουν τα αιτήματα τους στον Αντώνη Σαμαρά

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι τα προεδρεία των τριών θεσμικών ενώσεων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ) που εκπροσωπούν τους απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να... μεταφέρουν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τις διαμαρτυρίες για τις συνεχείς μειώσεις στις αποδοχές τους, αλλά και να συζητήσουν μία σειρά από θέματα που τους αφορούν άμεσα, όπως το μετα- συνταξιοδοτικό εργασιακό καθεστώς τους.

Το ραντεβού οριστικοποιήθηκε χθες κατόπιν σχετικής συνεννόησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου με το γραφείο του κ. Σαμαρά.

Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των απόστρατων, γεγονός που αποτυπώνει την ανησυχία η οποία υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης για το κλίμα έντασης που καλλιεργείται τους τελευταίους μήνες στους κόλπους του Στρατεύματος, με αφορμή τις δραματικές περικοπές στους μισθούς και στις συν­τάξεις των στρατιωτικών. Μέσα στις προθέσεις των προέδρων των τριών θεσμικών ενώσεων είναι να καταφέρουν να εκμαιεύσουν από τον πρωθυπουργό τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέες περικοπές στις συντάξεις των ένστολων το 2014, αλλά και ότι θα άρει την απαγόρευση που επιβλήθηκε επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου αναφορικά με το δικαίωμα τους στην εργασία.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το δεύτερο ζήτημα, οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να δρομολογεί θετικές εξελίξεις αναφορικά με την επαναφορά του πρότερου καθεστώτος, που επέτρεπε στους συνταξιούχους στρατιωτικούς να εργάζονται χωρίς να τους κόβεται η σύνταξη. Και για τα δύο παραπάνω θέματα, ωστόσο, χρειάζεται προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί και η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομικών και ενδεχομένως και της Τρόικας.

Εκτιμάται, πάντως, πως το ραντεβού οριστικοποιήθηκε, αφού ο κ. Σαμαράς είχε λάβει το «πράσινο φως» πως ο Προϋπολογισμός είναι σε θέση να αντέξει μια μικρή εκτροπή, προκειμένου να υπάρξει ένας ελάχιστος εξορθολογισμός στις συντάξεις των απόστρατων, οι οποίοι μέσα σε μόλις τρία χρόνια είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται σε ποσοστό περίπου 55%.

Αποσύνδεση

Επίσης, σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μάξιμου, υπάρχουν σκέψεις να προωθηθεί ρύθμιση που θα αποσυνδέει το μισθολόγιο των εν ενεργεία στρατιωτικών από εκείνο των απόστρατων. Πρόκειται για κάτι που στόχο έχει στο μέλλον να αποφεύγονται τυχόν αλληλεπιδράσεις μεταξύ των δύο παραπάνω μισθολογίων, όπως συνέβη πρόσφατα, όταν και η σύνταξη των στρατιωτικών μειώθηκε δύο φορές ταυτόχρονα, μία διότι έτσι αποφασίστηκε για όλους τους συνταξιούχους και μία διότι μειώθηκαν οι μισθοί των εν ενεργεία στρατιωτικών, συνάρτηση των οποίων είναι και το ύψος των συντάξεων. Ενδεικτικό, εξάλλου, του κλίματος που επικρατεί γενικότερα στο Στράτευμα, εν όψει της παραπάνω επικείμενης συνάντησης, αποτελούν οι χθεσινές δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου από την Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τις οποίες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπάρχουν εισηγήσεις προκειμένου να διορθωθούν οι περικοπές στα στελέχη των Ε.Δ.

(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ 08/02/2013 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ)

10 σχόλια:

 1. Έρχεται ποιο κοντά το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών, εάν γίνει αποσύνδεση αυτού από τους απόστρατους, συνταξιούχους, ίσως και από 01 Ιουνίου !!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΣ ΜΕ 34,4 ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ8 Φεβ 2013, 12:20:00 μ.μ.

  ΠΡΕΠΕΙ (ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΛΕΙΤΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ Ν.Δ) ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΑΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕ 40% ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΕΥΡΩ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ 35 ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ.ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΕΙΤΟΝΤΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 55 ΕΤΩΝ.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η στρατιωτική ηγεσία είναι «αρκετά μικρή και στενόμυαλη» να αντιμετωπίσει τόσο μεγάλη οικονομική κρίση, αποτέλεσμα αυτού είναι σιγά σιγά να αποσυνθέτονται οι ΕΔ. Κατά το παρελθόν έχουμε γράψει για πρακτικές κατά τις οποίες θα μπορούσε να έχει επεξεργαστεί και να έχει εφαρμόσει η στρατιωτική ηγεσία, αλλά δυστυχώς αρκετοί από αυτούς, λόγω φοβίας, άγνοιας, προσωπικών συμφερόντων και λάθος εκτιμήσεων, οδήγησαν τις ΕΔ, στη σημερινή κατάσταση και στη πλήρη φτωχοποίηση. Ακούγαμε τον προηγούμενο χρόνο στρατηγό να μας λέει ότι, σε ένα το πολύ δύο χρόνια θα έχει περάσει η κρίση, αν είναι δυνατόν τέτοιοι κρατικοί λειτουργοί να μπορούν να αντιμετωπίσουν μια τόσο δύσκολη κατάσταση, με τέτοιες απόψεις και λάθος εκτιμήσεις. Εμείς επιμένουνε ότι, η αντίδραση και οι ενέργειες πρέπει να είναι άμεσες, χωρίς χρονοτριβή, ανεξάρτητα του πολιτικού κόστους, για να σωθούν οι ΕΔ, διαφορετικά κινδυνεύουν με μερική διάλυση. Προτείνουμε : (α) Άμεση εφαρμογή νέας δομής δυνάμεων, με μείωση σχηματισμών επιπέδου, μείζονων σχηματισμών, μεραρχιών και ταξιαρχιών, μείωση στρατοπέδων και μονάδων, που θα επιφέρει την απόσυρση παλαιού εξοπλισμού. (β) Άμεση μείωση ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών (γ) Κατόπιν, μείωση του στρατιωτικού προσωπικού, μέσω ελεγχόμενης εθελούσιας εξόδου, ή μέσω μετατάξεων, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του ετήσιου μισθολογικού κόστους. Σε αρκετούς βέβαια οι ιδέες μας δεν αρέσουν, γιατί θίγονται προσωπικά συμφέροντα, φιλοδοξίες, ακόμη και πολιτικά κατεστημένα δεκαετιών, αλλά αν αγαπάνε όπως μας λένε οι στρατηγοί τον Ελληνικό στρατό, πρέπει να συγκρουστούν με τον ίδιο τους τον εαυτό, διαφορετικά εμείς δεν βλέπουμε άλλη εφικτή λύση. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε οι αιτήσεις αποστρατείας, από αρχές του έτους μέχρι χθες και οι οποίες έχουν φτάσει στο πεντάγωνο, ξεπερνούν τις 350. Η ανησυχία είναι έκδηλη στην στρατιωτική ηγεσία, η οποία διαπιστώνει ότι, η προσπάθεια συγκράτησης και ηρεμίας στο στρατιωτικό προσωπικό δεν φέρει αποτελέσματα, γι αυτό θα καταβληθεί επιπλέον προσπάθεια συγκράτησης του προσωπικού με υποσχέσεις οικονομικών παροχών, μελλοντικά, μέσω διαρροών, χωρίς φυσικά να καθορίζεται το χρονικό διάστημα. Φυσικά, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη ποιο δύσκολα στο τέλος του μήνα, όταν αρκετοί ταξίαρχοι και συνταγματάρχες θα υποβάλλουν, ατομικές φιλικές αναφορές αποστρατείας, κατά τις κρίσεις του Μαρτίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τελικά ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει και μαντικές ικανότητες, είναι και «μάγος», με αυτά που λέει ότι, θα αποκαταστήσει τις αδικίες στα μισθολόγια των στρατιωτικών και ταυτόχρονα με το νέο μισθολόγιο θα πρέπει να εφαρμοσθεί η δέσμευση του μνημονίου για μείωση του μισθολογικού κόστους των στρατιωτικών κατά 88 εκατ. ευρώ, μόνο ένας «μάγος» μπορεί να τα καταφέρει. Μάλλον μέσα από το πηλίκιο του μπορεί πέρα από λαγούς να εμφανίζει και εκατομμύρια ευρώ ο Α/ΓΕΕΘΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΣΑΣ ΚΛΑΛΕΣΕ Ο ΜΠΟΓΙΑΣ ΤΡΕΧΑΤΕ ΣΚΥΛΑΚΙΑ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΡΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μάλλον ο Α/ΓΕΕΘΑ το έχει συνειδητοποιήσει ότι την επόμενη εβδομάδα αποτελεί παρελθόν, οπότε ότι και να πει είναι άνευ ουσίας !!!!! μπράβο ντουντούκα έστω και στο τέλος θυμήθηκες τους στρατιωτικούς ότι υπάρχουν και αδικήθηκαν !!!!! μπράβο γι αυτό σε πάω, περνάει η τρέλα, δώσε υποσχέσεις στον λαό, μήπως θα είσαι εσύ για να τις εφαρμόσεις !!!!!!!!! όλοι θα πάρετε !!!!!!!!!! άλλωστε τόσο δούλεμα τους έριξες πέρυσι και αυτοί ακόμη σε πιστεύουνε !!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ας του πει κάποιος ότι απόστρατος <55 ετών να είναι και τρίτεκνος ή πολύτεκνος = η απόλυτη οικονομική εξαθλίωση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΞΕΦΤΥΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ, ΤΟΥΣ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΛΗΤΗΡΕΣ. ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΜΕ ΤΟΙΧΟΥΣ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ 1000-1200 ΕΥΡΩ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΤΙ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ? ΠΟΥ Ο ΑΝΘΛΓΟΣ, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ , Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ , Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ 900, 1000, 600 ΚΑΙ 800 ΕΥΡΩ? ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ? ΚΑΘΕ ΑΛΗΤΟΒΛΑΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΣΑΒΟΥΡΟΚΥΡΑΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΖΑΝΗ, ΟΙ ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ- ΜΟΝΤΕΛΟΠΝΙΧΤΡΕΣ, ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΣΚΟΙ Ή ΓΕΡΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΕΜΠΕΛΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΕΧΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ. ΑΥΤΟΙ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ 15.000 ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΥΣ ΤΗ ΤΡΟΙΚΑΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΝ ΔΕ ΜΑΣ ΑΠΟΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ!!!! ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ 600 ΕΥΡΩ, ΤΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ (600 Ο ΣΤΡΓΟΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ......)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Με ποιά ατζέντα θα συναντηθούν οι πρόεδροι με τον πρωθυπουργό; Άκρως Απόρρητη είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αφού πέτυχαν αυτό που ήθελαν,την εξαθλίωση των αποστράτων τώρα επιδιώκουν την αποσύνδεση για να σφάξουν και τους εν ενεργεία με την κατάργηση των μισθολογικών προαγωγων χωρίς αντιδράσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ