Αρχική » » Η Σάλπιγγα σαλπίζει . Τίνος η περδικούλα το λέει;

Η Σάλπιγγα σαλπίζει . Τίνος η περδικούλα το λέει;

από Φλόγα της Μακεδονίας

Συνοψίζοντας και χωρίς περιστροφές, το θέμα του ΜΤΣ (METOXIKO TAMEIO ΣΤΡΑΤΟΥ) καθώς και κάθε άλλο θέμα που αφορά στους απόστρατους κυρίως αξιωματικούς και τους "ενδιαφέρει" είναι μια συνεχώς ανακυκλούμενη, παλαιά και πονεμένη ιστορία και έτσι θα παραμείνει, εάν βέβαια δεν χειροτερέψει ακόμα περισσότερο.
Κατά καιρούς ακούγονται κάποιες φωνές διαμαρτυρίας και μερικές από αυτές προτρέπουν σε αγωνιστικές μεθοδεύσεις (όπως η τελευταία επιστολή του συναδέλφου και συμμαθητή κ. Καστραντά), για να καταλήξουν στη συνέχεια στα "απωλεσθέντα".
Το κακό άρχισε όταν οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι παρέδωσαν τα "άγια τοις κυσί". Ποιοί; αυτοί που επελέγησαν, εκπαιδεύθηκαν, πληρώνονταν και έπρεπε να είναι έτοιμοι όταν τους το ζητήσει η Πατρίδα, να βαδίσουν αυτοί πρώτοι και να οδηγήσουν και τον Ανθό του Ελληνικού Λαού στο θάνατο. Μοναδικό προνόμιο στην Υπέρτατη Θυσία.
Κι όμως, κανείς απ' αυτούς, δεν είχε το θάρρος τότε που μπορούσε και έπρεπε, να πεί το μεγάλο ΟΧΙ. Όλοι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αρκέστηκαν εν ονόματι ενός τίτλου και μιας καρέκλας να υποκαταστήσουν την στολή της Πατρίδας με την ποδιά του κόμματος και να γίνουν εντολοδόχοι των "βολευτών" .
Συνυπεύθυνοι στο μεγάλο φαγοπότι, έφεραν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε μια κατάσταση απίστευτης απαξίωσης και έδωσαν την δυνατότητα ένας "βολευτής" να θεωρείται ισχυρότερος - με ποιό μέτρο σύγκρισης άραγε - ενός Τάγματος, ή την δυνατότητα ένας δημοσιογράφος να παραβιάζει την είσοδο του ΓΕΣ και να πατάει τα πόδια του Στρατονόμου που ασκούσε τον έλεγχο, για να κρυφτεί στη συνέχεια σε κάποιο γραφείο του ΥΕΘΑ, και βέβαια ουδέποτε να διωχθεί.
Πόσα χρόνια κρατά αυτή η αναδιοργάνωση του Στρατού και πότε θα τελειώσει;
Πόσες φορές ακόμα θα ευχαριστήσουμε τους Αμερικανούς;
Πότε θα ξαναδιαβαστούν οι Συνθήκες και ποια σώβρακα θα μας απομείνουν να διαπραγματευτούμε στις ΧΑΓΕΣ;
Εξωτερική πολιτική με τέτοιες Ένοπλες Δυνάμεις; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
Ας σοβαρευτούμε. Τον Στρατό δεν τον χρειάζονται. Η στρατιά του Αιγαίου δεν τους ενδιαφέρει, ίσως και να αγνοούν την ύπαρξή της, Οι παραβιάσεις δεν τους συγκινούν ή μάλλον το θεωρούν ιδιαίτερη τιμή ο Πρωθυπουργός μας να συνοδεύεται από ξένα μαχητικά.
Tο τραγούδι με 'κείνο το πεδίο βολής που ασκούνται ξένοι φαντάροι γίνεται όλο και πιο . . . (βάλτε εσείς τη λέξη).
Και οι πολιτικοί μας . . . μπαρμπέρηδες μαθητευόμενοι στου κασίδα το κεφάλι. Α ρε δύσμοιρε Λαέ, τί σε περιμένει ακόμα!
Κι εμείς περί όνου σκιάς ή επί το λαϊκότερο "μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου".
Να τον διαλύσουν τον Στρατό. Θα έχουν και ένα τεράστιο πλεόνασμα μετά την αποπληρωμή του χρέους.
Να κλείσει το ΜΤΣ. Τόσα χρόνια που λειτουργεί τί κατάφερε πέρα απ' το να γίνει φωλιά τρωκτικών, καταφύγιο βολεψιών και υπόδειγμα της χείριστης διαχείρισης;
Τί έγινε με 300 - 400 ευρώ το μήνα λιγότερα; Οι αξιωματικοί παίρνουν ΤΑ λεφτά! γι αυτό και τα άκρα της περισκελίδας τους τα βάζουν μέσα στα άρβυλα, για να μην τους τρέχουν απ' τα μπατζάκια.
Πώς είπατε; Δεν γίνεται!
Ε, τότε . . . σηκωθείτε από καρέκλες, πολυθρόνες, κρεβάτια, καναπέδες και κατεβείτε στο πεζοδρόμιο. Ακόμη κι εσείς που ξαναβρήκατε τη φωνή σας σαν απόστρατοι.
Μόνο οι δυναμικές κινητοποιήσεις μπορούν, ενδεχομένως, να κάνουν τους πολιτικούς να καταλάβουν ότι η ψήφος μας δεν είναι δεδομένη, και μόνο με δυναμικές κινητοποιήσεις - καθολικές και συνεχείς - μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε τις αγωνίες και τις απαιτήσεις μας. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, όχι αιτήματα, ούτε παράπονα.
Υπομνήματα και ανοικτές ή κλειστές επιστολές, τέλος
Οι αγώνες δεν γίνονται δι αλληλογραφίας. Καλά είναι τα άρθρα και οι μελέτες (έστω και τύπου cut and paste), καλά και τα αποφθέγματα, οι νεκρολογίες ή τα καλαμπουράκια στις εφημερίδες και στα blogs, όμως εδώ πρόκειται για πεζοδρόμιο.
Ιδού λοιπόν, η σάλπιγγα σαλπίζει . Τίνος η περδικούλα το λέει;

Κων-νος Παπανικολάου

1 σχόλια:

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ